Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2010

Jag bantar - snart

Av Pink Ozzy - 10 augusti 2010 12:09

En del kanske trodde jag skulle starta omgående med bantningen, men så är inte fallet. Jag är så snål så jag först vill äta ur allt onödigt ur skafferiet och samtidigt läsa på ordentligt om LCHF innan jag ger mig i kast med det. Så det blir nog inte denna månad. Men jag blir mer och mer övertygad även om jag läst ett antal bloggar som kastar ur sig negativa saker om metoden. I många fall utan att ha några fakta om saken.

För var dag som jag läser om det blir jag dock mer och mer övertygad om att det kommer att funka. Samtidigt måste det funka hemma också. Innebär att vi får göra mycket mat själva. Frugan ( som redan har en perfekt figur ) som inte behöver banta och jag ( som ser ut som fan ) som behöver det måste ju äta olika saker. Hon undviker dessutom mycket fett p g a gallan.

En annan sak som jag måste få klarhet i är hur det påverkar min magmun. Som det är nu så kan jag få fruktansvärt ont av för mycket kaffe, fett och alkohol. Detta löser jag visserligen med Losec o l men ändå, jag vill veta.

Men jag säger till när jag startar.

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

10 augusti 2010 22:11

Några små förslag:
När du har druckit kaffe, drick ett glas mjölk.
Alltså inte mjölk i kaffet utan ett glas efter. Det lägger liksom ett lock för och du slipper rapa kaffe hela dagen och slipper sura uppstötningar.
Många säger att det är bra.
Alltså mjölk efter kaffet.

Ge fan i alkoholen. Den är ju som om du vräkte i dig kolhydrater i massor. Inte ens en liten lättöl godkänns! Alkohol är koncentrerade kolhydrater. Usch!

Fettet är OK bara det inte blir för mycket och du pajar gallan. Gallsten gör oooont.

Så det svåraste av allt:
Titta på gummans tallrik. Det hon tar är absolut max vad du får ta. Det här är skitsvårt, men du måste.
Jag saknar min STORE bror enormt. Han kunde inget av ovanstående. Fast han försökte. Fast vi försökte stötta. Övervikten kostade honom åtminstone 20 år. Han vägde 160 när det tog slut.
(Tänk åtminstone på de som jobbar på begravningsbyrån. 125 kilo är jobbigt för deras ryggar)

Så snälla! Försök!

/Gubbfan

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
pinkozzy

pinkozzy

11 augusti 2010 10:01

Nja, jag får inga sura uppstötningar eller rapar kaffe. Problemet är att magmunnen inte alltid stänger sig som den ska och då gör det dj-igt ont.
Du vill att jag ska dricka mjölk. Det är dock en produkt som jag bara använda till matlagning. Jag kan annars inte dricka mjölk. Har minskat alkoholen väldigt mycket sedan ca 6 månader. Visst tar man sig ett glas ibland, men mycket mera sällan nu.
Jag tror att ett av de största problemen är att jag inte kan kasta mat. Det bara går inte.

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

 
susanna55

susanna55

11 augusti 2010 11:41

Även jag har haft problem med magmunnen som inte sluter sig ordentligt. Jag kan bara säga att med minskat kolhydratinag, så minskar även buksvullnad i alla former, och på köpet har även magmunnen hållit tätt. Du ska inte börja banta, utan börja äta rätt. Det är vad du gör med LCHF, men ta ett steg i taget. Ta bara bort t.ex brödet första dagarna, magen kommer då antagligen må mycket bättre av bara det, dessutom kommer du snabbt att tappa lite vikt. Kom ihåg, att med den här mathållningen minskar ALLA inflammationer, även dom i blodkärlen som bidrar till hjärtinfakt. Du äter dig till hälsa, på köpet går du ner i vikt! Mitt matkonto blev mycket billigare, med den här maten. Jag slipper dessutom släpa på alla tunga rotfrukter och all frukt, som jag vräkte i mig tidigare. Magen blev svullen som fan av dessa f.ö Den här veckan har jag fuskat jättemycket med frukt, och magen svullnat och gör ont. Men gott var det!!!!

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

gubbfan

11 augusti 2010 20:38

susanna55 har helt rätt.
de där goda småkakorna och det goda hembakta matbrödet är ett elände.
att slänga mat är ett helgerån så du har svårt
Att laga mindre kräver en hel massa tänkande eftersom det kan bli problem med smaksättningen av maten.
Men lite fusk och en massa libbsticka(maggiört) kan man göra småååååå portioner goda
Vi håller tummarna och förväntar oss ett besked om max 100 kilo till nästa sommar.
För till jul klarar du vä......?

 
pinkozzy

pinkozzy

12 augusti 2010 09:49

Skönt att se att mina trogna läsare stöttar mig med goda råd. Jag återkommer så fort jag läst tillräckligt mycket och jag är redo. Som det ser ut nu blir det från september. Först ska jag läsa Skaldeman och Dahlqvist och annat jag hittar på nätet. Ser riktigt fram emot ägg med bacon. Min favoritfrukost på hotell.

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

12 augusti 2010 21:07

Du ska INTE se Lchf som bantning för allt i världen! Se det som en övergång till ett mer hälsosamt liv istället och ta det lugnt med nedtrappningen av kolhydrater är mitt råd. Många mår jättedåligt när dom drar ner för snabbt och tappar då lätt sugen.

LCHF är ingen bantningskur - det är ett sätt att leva!

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

12 augusti 2010 21:14

Kan fö säja att sen jag började med LCHF har jag INTE problem med gallan - det är inte fettet som är boven. Jag vet att jag har läst om det här, men kommer inte ihåg var.

Jag är en fullfjättrad LCHFare nu, efter 2½ år och äter både grädde och ägg och en massa fett och har ALDRIG besvär med gallan numera. Ägg var besvärliga länge men sen jag började äta ekologiska ägg är även det problemet ur världen, har ingen aning om varför...

Du får gärna fråga mig om LCHF, för mig är det enbart positivt men det har tagit tid innan jag börjat gå ner i vikt. Dock brukar det vara lättare för män att gå ner i vikt... För mig är det så många andra fördelar med den här kosten att vikten har blivit en passus! Men trägen vinner och nu är jag på väg ner... Och jag äter god, fet mat varenda dag!

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

brallan

13 augusti 2010 14:47

Jag tror inte magmunnen påerkas negativt av denna kosthållning, snarare blir magmunsproblemet bättre. Det blev min i.a.f när jag körde LCHF. Min magmun stänger inte alls (har ett bråck) så jag märkte snabbt en stor (förbättrad) förändring då jag började med LCHF. Lycka till!

Pink Ozzy

14 augusti 2010 11:13

Ja, jag har läst flera som skrivit till mig. Alla säger samma sak. Så det kanske är fler fördelar med LCHF.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 27 sept 11:06

Klockan är nästan 11 och SMHI säger att vi ska ha strålande väder. Verkligheten är dock en helt annan. Täta moln utan en solstråle. Jag vill också jobba på SMHI. Måste ju vara världens enklaste. ...

Av Pink Ozzy - Söndag 27 sept 10:55

Jag har inget munskydd. Jag försöker så gått det går att sköta mig. Jag vet att jag ligger i sen s k riskzonen flera gånger om. Men jag blir allt mer anti mot munskydd . Anledningen är t ex följande människor jag sett. Ensam man i bil med munskydd ...

Av Pink Ozzy - Lördag 26 sept 20:36

Muren är ett ganska kul program i sig, men varför detta mörker? Gråsvart bakgrund och trista färger i övrigt. Dessutom kommer fråga och svar på en gång när man tittar med text. Lite finjusteribgar och det hela kan bli bra. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 26 sept 13:48

När man nu inte ska åka på semester kan man alltid drömma sig bort genom att se VM i cykel som pågår i Italien. Man visar fantastiska bilder i helikopterperspektiv över det italienska landskapet. Det är så vackert så man blir sjukt ressugen. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 26 sept 11:11

Företaget Think Pink har dumpat avfall istället för att återvinna det eller t ex bränna det på rätt sätt. Nu ligger det många ton avfallsbalar runt norra Stockholm och ofta på privat mark som de själva inte ens äger. På så vis har man gjort enorma v...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se