Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2010

Fan vad gammal jag är

Av Pink Ozzy - 12 augusti 2010 09:56

När jag tänker efter så är jag väääldigt gammal. Jag ska ge några exempel som kanske förvånar en hel del av de yngre läsarna.

 • Min favoritbil var en Ford Taunus 17 M   
 • Fickräknare fanns inte, utan man använde sig av en räknesticka. Dock bara på lektioner där läraren tillät det. Det skedde någon gång i 8an eller 9an.   
 • Det fanns bara svartvit TV och EN kanal som dessutom startade med utbildningsprogram på förmiddagarna och gjorde sedan uppehåll till framåt 18-tiden.   Den första TV som kom in i vårt hem var när jag var 7 år.  
 • I första klass skrev vi ytterst sällan på paper utan fick skriva på en griffeltavla.   
 • Vi hade en radio i familjen   . Våran såg ut så här, fast bara med 3 knappar. 
 • Datorer hade man inte ens hört talas om. Det var något senare som det ryktades om jättedatorer. De klarade mindre än dagens fickräknare och krävde ett stort rum för att allt skulle få plats. 
 • Mycket mat kokades i något som kallades tryckkokare.   
 • CD och CD-spelare fanns inte heller. LP-skivor vet jag inte. Det var antingen singel eller EP ( singel med 4 låtar ) som fanns. Min första LP-spelare såg ut så här.   Fast då är vi ju inne på slutet av 60-talet redan. Min morfar hade en stor möbel. Överst stod en radio och under det en singelväxlare. Han kunde m a o lägga in ett antal singlar som sedan spelades en efter en. Hittar dock ingen bild på den. 
 • Supermarkets, outlets och köpcentra fanns inte heller. Att köpa mat tog sin tid. Du var tvungen att besöka slaktaren, bageriet, bryggubben m fl på din dagliga "matresa". 
 • Man skickade brev och vykort    eftersom inga datorer fanns och väldigt få hade en telefon   där dessutom bara luren vägde säkert 1 kilo. Vår första egna telefon fick vi 1967.
 • Vi fick Lapskojs     i skolan.  Och risotto som egentligen var ros med blandade grönsaker. M a o ingen risotto vi idag äter. 
 • Konserver fanns i liten omfattning. Hos oss la man in det mesta. Allt från grönsaker till frukt las in i glasburkar som liknade denna   
 • Det man gjorde på fritiden var att leka. Vi lekte kurragömma, spelade fotboll, lekte kull. Egentligen allt som inte hade med datorer och TV att göra. Vi använde vår fantasi och våra ben. Det gjorde oss kloka och starka. 

Så gammal är jag

 
ANNONS
 
Ana

Ana

12 augusti 2010 10:49

Eh du e inte gammal bara vis och erfaren :)

http://www.minus83kg.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

12 augusti 2010 21:02

Jadu Ozzy, man känner sig som en dinosarie ibland :o)

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
susanna55

susanna55

13 augusti 2010 09:04

Grattis, lika gammal som jag;-D
Älskar minnen från 50 talet, och är glad att få ha upplevt det på riktigt s.a.s Alla gamla människor man kände då, födda på 1800 talet, som alla gamla släktingar man hade som i sin tur hade minnen av sina gamla mor och farföräldrar från slutet av 1700talet.. Älskar historia,,, och njuter av tidiga minnen med människor, som det var så spännande att lyssna på när dom samtalade och berättade. Tiden går alldeles för fort.

http://susanna55.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 27 sept 11:06

Klockan är nästan 11 och SMHI säger att vi ska ha strålande väder. Verkligheten är dock en helt annan. Täta moln utan en solstråle. Jag vill också jobba på SMHI. Måste ju vara världens enklaste. ...

Av Pink Ozzy - Söndag 27 sept 10:55

Jag har inget munskydd. Jag försöker så gått det går att sköta mig. Jag vet att jag ligger i sen s k riskzonen flera gånger om. Men jag blir allt mer anti mot munskydd . Anledningen är t ex följande människor jag sett. Ensam man i bil med munskydd ...

Av Pink Ozzy - Lördag 26 sept 20:36

Muren är ett ganska kul program i sig, men varför detta mörker? Gråsvart bakgrund och trista färger i övrigt. Dessutom kommer fråga och svar på en gång när man tittar med text. Lite finjusteribgar och det hela kan bli bra. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 26 sept 13:48

När man nu inte ska åka på semester kan man alltid drömma sig bort genom att se VM i cykel som pågår i Italien. Man visar fantastiska bilder i helikopterperspektiv över det italienska landskapet. Det är så vackert så man blir sjukt ressugen. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 26 sept 11:11

Företaget Think Pink har dumpat avfall istället för att återvinna det eller t ex bränna det på rätt sätt. Nu ligger det många ton avfallsbalar runt norra Stockholm och ofta på privat mark som de själva inte ens äger. På så vis har man gjort enorma v...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se