Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2010

LCHF några månader

Av Pink Ozzy - 30 oktober 2010 09:37

Då var det dags med en rapport från LCHF-fronten. Har jag gått ner i vikt? Nja, det är lite konstigt. Jag tränar numera 3 dagar i veckan ( varannan dag ) . Varje kväll efter att jag har tränat väger jag mellan 0,5 och 1 kg mer än dagen innan ?!?!?! Jag vet inte varför, men kanske dricker jag lite mer vatten under träningen. Men eftersom jag svettas mycket borde det mesta sitta i tröjan efter träningen. Så någon förklaring har jag inte.

I övrigt så ser det trots allt ut som att jag går ner något hekto till och från. Ligger just nu på den lägsta vikten sedan jag startade, men inte så lite som jag hade förväntat mig. Kanske ska sägas att jag har fuskat någon gång också. Det har t ex blivit 2 pizzor under den här tiden.  Jag har väl också ätit 5-6 mackor under dessa månader. Två dubbelnougat har också gått ner. Dessutom var jag en vecka i Turkiet där jag bara följde LCHF till viss del. Så det är klart att det går lite saktare. Men jag hade trots det förväntat mig mer.

Men som jag sagt tidigare så ger jag metoden en månad till, d v s november ut. Sen får jag fundera på vad jag ska göra. Det som dock kommer att bestå är träning 3 dagar per vecka. Varje träning håller på i ca 1,5 timmar. Det känns djävligt skönt efteråt. Dessutom kanske det är så att lite av det fett jag bar på tidigare numera sitter i kroppen i form av lite mer muskler.

 
 
gubbfan

gubbfan

30 oktober 2010 12:24

Säkerligen mer muskelvävnad än förut.
Ett försök till tröst alltså!
:-)
Men antagligen är du en sådan där ekonomisk djävel.
Nja missförstå inte.
Det du äter är helt enkelt för mycket för just dig om du skall gå ned.
Du tar rätt på det mesta i din kropp.
En gammal god konstruktion som gjorde att dina stenåldersförfäder hade större chans att överleva perioder med lite mat och ren svält.
Alltså, det måste vara mindre på tallriken än vad andra i samma situation har. Dessutom längre tid mellan tallrikarna.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

31 oktober 2010 09:21

Nja, så var det mer förr. Då skulle ja äta upp allt och inget fick kastas. Numera tar jag betydligt mindre portioner. De blir mindre för varje vecka. Inte för att jag svälter, utan för att jag faktiskt fortfarande är mätt. Lite konstigt att man lätt håller sig till lunch på 2 ägg och 2 baconskivor. Men det är inga problem.

 
susanna55

susanna55

31 oktober 2010 18:01

Bakläxa! Läs på i boken. Med LCHF går man inte ner i muskler utan bara fett. Dessutom tränar du och läger till mer muskler än du hade innan, därför ingen större skillnad på vikten. Låt bli och väg dig, gör som Skaldeman och knyt ett snöre runt midjan istället som ramlar ner när du smalnat. Du märker på kläderna om du gått ner så skit i vågen.

http://susanna55.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

1 november 2010 09:32

Jag både väger mig och mäter magen. Och i bägge fallen är det för lite nedgång för att det kan sägas bero på LCHF. Muskler väger dock mer än fett vilket kanske innebär att 1 kg förlorat fett inte per automatik gör att jag går ner 1 kg. Jag tränar ju och det innebär att detta kg fett blivit 200 gram muskler. Jag vet inte förhållandet, men du förstår kanske vad jag menar ändå.
Jag har dock ett par byxor som jag numera kan ha, så 4 cm är trots allt 4 cm.

 
susanna55

susanna55

1 november 2010 11:01

Det var ju just det jag skrev i kommentaren, dummer!:-)

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
Tant Grön

Tant Grön

6 november 2010 11:22

Jag kan berätta att jag sen ifjol tappat 9 cm runt låren, 6 cm runt överarm, 15 cm runt höft, 18 cm runt midjan och 9 cm runt bysten. Har vägt mig två ggr under tiden och enligt vågen har jag tappat några få kg, max fem kg. Men jag har gått ner minst två storlekar och kan nu ha kläder som jag inte fått på mig alls förut.

Så... omfånget säjer mer än vikten!!

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

Pink Ozzy

6 november 2010 13:45

Jag älskar "tant grön". Hon ger inte upp hoppet om mig. Än så länge gör inte jag det heller. Jag är på rätt väg....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards