Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2011

Av Pink Ozzy - 15 februari 2011 09:53

Konstigt att det finns folk till allt. Se bara på den här killen som ligger naken på en bil i en biltvätt. Hur kommer de bara på idén?


Av Pink Ozzy - 15 februari 2011 09:33

Vi över 50 jämställs med handikappade. Ja, det är Arbetsförnedringens senaste utspel. Det känns ju upplyftande att höra att vi som passerat 50 i praktiken är handikappade. Tro nu inte att jag har något emot handikappade, utan jag reagerar mot Arbetsförmedlingen. Jag har gått där i dryga 2 år utan att de så mycket som en enda gång har förmedlat ett arbete. Jo, förresten, de har vid 2 tillfällen per snigelost skickat mig brev med uppmaning om att söka ett specifikt arbete och hotat med att dra in min A-kassa om jag inte sökte det angivna jobbet.

Nu visade sig det dock att de inte hade laglig rätt att skicka det ena brevet eftersom det var ett arbete som till 100% hade rörlig lön. I det andra fallet hade jag redan sökt arbetet varpå jag kontaktade den som skickade mejlet och sa åt honom att han inte behöver skicka några brev eftersom jag söker allt som är sökbart.

Då händer följande som du kan läsa om HÄR.

Sen fick jag en s k Coach som sa hur saker och ting bör skrivas. När jag var på det senaste gruppmötet visade det sig dock att andra Coacher haft precis omvända idéer.

Så vad har vi då Arbetsförnedringen till?????????

Av Pink Ozzy - 15 februari 2011 09:20

Kan inte undanhålla er ett ordspråk jag läste i dagens morgontidning.



I det långa loppet kanske

 

pessimisten har rätt

 

Men optimisten  har roligare

 

under resans gång


 

Av Pink Ozzy - 15 februari 2011 09:12

Jag fattar inte vad Peter Forsberg håller på med. Ena dan verkar han frisk som en nötkärna och nästa har han ont i foten igen. Jag säger som Hasse och Tage ( för dom som kommer ihåg dom ) . "Snacka inte om under foten du. Under franska revolutionen så högg dom av huvud av folk. Kom inte och snacka om ont i foten du".

Skämt åsido. Varför la inte Peter av. Nu får ju det hela bara en löjets skimmer. Han borde väl för fan känt att foten inte håller mer än 2 matcher. Han har ju haft 3 år på sig att känna efter !

Peter verkar vara en kanonkille. Dessutom kan det inte vara pengar som styr hans val att prova igen. Vad driver honom att gå vidare med den mycket stora risken till att det fallerar?

Varför kan inte karln göra som vi andra och gifta sig, skaffa bar och ta det lugnt?

Nej du Peter. Du skulle ha slutat för 4-5 år sedan.

Av Pink Ozzy - 14 februari 2011 16:37

Kom nyss hem från 1 timmes träning, även m jag inte ens ville dit idag. Men som tur lyckades jag dra mig dit. Snart ska jag laga mat i väntan på att frugan kommer hem.

Mat ja, du vet väl att jag gått över till GI nu? Det funkade inte med LCHF för mig. Det blev för mycket upp och ner och slutade efter ca 5 månader på minus 1,5 kg, vilket är för lite. Nu kör både jag och frugan GI, även om hon inte behöver det. Men det är ganska skönt när båda äter samma mat. Det känns också lite seriösare att blanda in mer sallad, grönsaker och frukt i maten. Jag försöker också ta mindre portioner och istället njuta av det lilla jag får. Ta pasta som ett exempel. Tidigare kunde jag slänga i min 250-400 gram pasta plus tillbehör. Nu får jag 2 dl kokad pasta (!). Det är inte mycket det. Så då gäller det att tugga länge.

Men i stort har GI-maten varit en positiv överraskning.  Betydlig större än feta fläskkotletter i grädde.

GI · Mat · Om mig · Sport
Av Pink Ozzy - 14 februari 2011 09:42

Vaknade till 25 minusgrader och en strålande sol. Kallt som f-n men vackert från fönstrets insida. Det knakade så fint under skorna när jag gick ut och hämtade tidningen. Det finns vackra och fina ögonblick även på vintern.

Av Pink Ozzy - 14 februari 2011 09:32

Jag har många gånger förundrats  över alla dessa s k ”expertkommentatorer” som ska förgylla tillvaron för oss sportnördar. För det mesta blir det dock bara platt fall eftersom bara en handfull kan förvalta den svåra konsten att hålla käften ibland. En del vill gärna ta över kommentatorsrollen också.  I takt med att vi har fått fler kanaler som sänder sport ska det till nya kommentatorer och nya ”experter”.

Varför ska jag behöva höra någon säga ”där faller han”, ”nu passar han ut till höger” o s v.

Eller vad ska det vara för vits med att, som igår, ”expertkommentator  står där och gissar vilka som ska lägga straffarna. De verkliga straffläggarna ser vi ändå om 30 sekunder. Är det månne så att han vill slå sig för bröstet när en av hans kandidater hasar sig över isen och sedan gör mål?  Eller är det för att han ska kunna säga ” hur kunde de välja honom” när en av spelarna han inte valt ut inte gör mål?

I s f är ju Wikegård den rätte ”experten” som igår under direktsändning inte ens visste att vi hade straffar även i Elitserien. Så mycket ”expert” är den sopan.  

Sport · TV
Av Pink Ozzy - 13 februari 2011 10:04

Jag såg Melodiefestivalen igår och blir lite irriterad. Tar man bort Christer Sjögren och den urfåninga sketchen med Peter Stormare samt de fåning inslagen av de idiotiska "poliserna" så skulle programmet kunna kortas ner med 40 minuter och vara ganska trivsamt. Speciellt igår då musiken höll en ganska hög klass, om än inte alla låtar skulle platsa ute i Europa.

Själv gillade jag The Moniker speciellt mycket. Brolle är för mycket Elivis och Sanna Nilsen är numera bara för mycket, även om väl låten var OK. Sen var det flera låtar som inte platsar som sagt, men var helt OK. Då menar jag främst Babsan och Elisabeth Andreasens låtar som nog platsar på svensktoppen.

Med andra ord tycker jag att gårdagens "festival" var betydligt bättre om man ser till själva bidragen, men lika usel med allt larv omkring. Skippa larvet och lägg till 2 låtar samt dra ner det hela till en timme. Det skulle programmet vinna på.

Programledarna då? Ja Rickard kan jag bara inte med, men Marie är helt OK, även om hennes stylister har tappat färgburken på ögonlocken.

Musik · TV

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards