Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2011

Av Pink Ozzy - 10 februari 2011 12:43

Jag har valt dagens rubrik med anledning att jag säkert kommer tillbaka till ämnet. Jag är Bokoman, om det nu finns en sådan. Men jag älskar böcker. Snart är det bokrea och jag letar febrilt på nätet och i brevlådan efter kataloger. Jag bor så till att jag når alla de största bokbutikerna, vilket jag också kommer att göra den 23/3. En bok som jag redan vet att jag ska köpa är boken om OZZY. För mig är bokrean som julafton. Visserligen har jag inte läst alla böcker från förra årets rea och t o m någon från en tidigare rea. Men vad gör det. Jag har ju tid.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 februari 2011 17:17

I Brasilien levde en man, Jose Agostinho Pereira, som höll sin dotter fången och utnyttjade henne sexuellt i 12 år och fick under den tiden 7 barn med henne. Han blev som tur var fångad och straffad till ett i busets ögon för mild straff. Så buset på fängelset dömnde ut sitt eget straff och halshögg honom till döds.

DET KALLAR JAG RÄTT STRAFF !

ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 februari 2011 09:48

Jag har inte skrivit om Melodifestivalen än och hade egentligen inte tänkt att göra det i år. En anledning är att jag spelade in programmet till förmån för ett annat och därför spolade ganska friskt när jag sedan såg det. Orsaken var att jag tycket att den var ganska risig. Det har helt gått i stå med programtypen tycker jag.

Men så har då Bert Karlsson öppnat truten igen vilket föranleder mig att trots allt skriva några väl ( hoppas jag ) valda ord. Bertan tycker att man ska skippa att ha festivalen i Norrland för att det inte var fullsatt på arenan. Men Bert, det är ju inte bara dom som sitter DÄR som tittar. Det är ju dessutom ganska många som tittar på TV. Men det är även denna tidigare trogna skara som minskar. Ska du flytta TV-sändningarna till Danmark eller Tyskland i hopp om fler tittare?

Du säger att det var 4-500 tomma platser, vilket du inte anser vara acceptabelt. Men då ska du betänka att det de erbjuds är något de inte vet vad det är. Många är helt okända och kanske i framtiden bra artister. Vem vill lägga 100-tals kronor för att se något man inte vet vad det är?

Ska vi sedan kolla hur många platser som står tomma kan vi snabbt förflytta oss till Globen för att se att många galor och prisutdelningar inte ens har halvfulla läktare. Ska vi flytta dessa också söderut och i så fall hur långt.

Nej du Bert, det enda du vill med dina uttalanden är att skapa rubriker. Men du är inte ensam. Alla artister och wannabees försöker skapa rubriker när de inte har något bra att komma med och Bert tycks inte vara något undantag.

Allmänt · Musik · TV
Av Pink Ozzy - 9 februari 2011 09:34

Jag har inte ens 10 år kvar till pension. Dessutom är jag arbetslös. Gissa vad jag tycker om regeringens nya utspel? Vore det inte bättre att de som var arbetslösa får arbeten FÖRE dom som tror att företaget de arbetar på står och faller med dom? Visst, det finns en del som har en enorm lång erfarenhet och ett stort kunnande, men långt ifrån alla. Dessutom är det så att "blårockarna" slits ut betydligt fortare än "vitrockar". D v s arbetarnas kroppar tar stryk i betydligt större omfattning än tjänstemannens. Det innebär att arbetaren kanske MÅSTE ta pension bara för att kroppen har tagit stryk p g a hårt arbete, ackord mm. Den girige tjänstemannen kan då lugnt sitta kvar i sin fåtölj med höj och sänkbart bort, spana in i datorvärlden för att se hur mycket hans pension stiger för var dag. Kanske bara för att vid 69 lägga näsan i vädret och överlåta pengarna till en annan girig tjänsteman. Nu är det så att jag inte har något emot varken arbetare eller tjänstemän. Jag har varit båda under många år. Jag försöker bara visa vad som kan hända.

En annan sak som händer är också att företagen skjuter upp det oundvikliga, d v s att anställa en yngre som ska lära sig den äldres alla kunskaper INNAN han dör på sin post.

Nej, jag tycker förslaget är helt sjukt. Se först till att alla sjuka och arbetslösa har ett drägligt liv innan ni höjer pensionsåldern. OCH när ni gör det så ska inte de fyra sista åren pensionsgrundas. Det ska m a o vara samma pension vare sig du slutar vid 65, 67 eller 69 år. DÅ ska det bli kul att se hur många som vill vara kvar och hur många girigbukar som stannar hemma.

Av Pink Ozzy - 7 februari 2011 11:42

I vår kommun sorterar vi skräp. D v s vi lägger plåt, glas, tidningar och pappersförpackningar i olika behållare. Det fungar i stort sätt bra, men det finns också en del idioter som inte har fattat vitsen med återvinning.

  1. De kör bil dit för bara lite tidningar
  2. De låter bilen gå under tiden de slänger skräpet
  3. de kan inte skilja på plåt, plast, tidningar, glas och förpackningar.

Ska det vara så svårt att lägga rätt sak i rätt container? Och varför ha bilen igång? Den förbrukar ju lika mycket energi som man slänger under tinde. Att sedan starta bilen och åka en bit för att slänga en kartong eller 5 tidningar är ju rena idiotin.


Nej, börja tänk efter innan ni sopsorterar, men sopsortera gärna !


Av Pink Ozzy - 7 februari 2011 09:59

En av världens bästa gitarrister, Gary Moore har avlidit. Irländaren som startade sin karriär i Thin Lizzy och som senare blev en stor soloartist har somnat in men hans musik lever vidare. Mest känd är väl låten " Still got the blues: . Men han hade även hits med covers som som "Whiskey in the Jar": tillsammans med Thinn Lizzy.

Av Pink Ozzy - 7 februari 2011 09:49

I Vietnamn odlas fisken Pangasius, som också kallas hajmal. Den odlas i trånga burar i hundratals ton per år. Detta gör att stora ekosystem slåss ut eftersom fiskarna förstör de vatten där burarna finns. Detta missförhållande påpekade WWF ( Världsnaturfonden ) och rödlistade fisken, d v s ville att vi inte köpte denna fisk. Men det skulle de inte gjort. Då blev det fart på Vietnamn som hotade WWF så att Världsnaturfonden nu tagit bort rödlistningen.

Så med andra ord är inte Världsnaturfonden i första hand mån om vår värld utan om goda relationer med diverse regimer. Skamligt !

Men vi andra som inte behöver ta hänsyn till Vietnamns jordbruks minister kan nu protestera genom att sluta köpa pangasius.

Av Pink Ozzy - 7 februari 2011 09:37

Här super sverigedemokraten William Petzäll till så han inte vet vad han heter och dagen efter går man ut med att han ska sjukskriva sig för att få hjälp.

Det är skandal. Här går tusentals människor med stora smärtor och blir utförsäkrade och så får en politiker sjukskriva sig för fylla. Ja, det ska sägas att det står olika i olika tidningar och på olika ställen i samma tidningar. På vissa ställen står det att han tar en så kalld Time out. Men om jag inte är helt fel ute får man betalt som riksdagsman även när man inte gör något, vilket han ju för övrigt inte är ensam om, även om många gör detta i nyktert tillstånd.

Hur som helst så bör inte någon ersättning utbetalas i någon form i detta fall. Det bör i så fall det egna partiet stå för och inte skattebetalarna.

I sammanhanget ska jag kanske tala om att jag är för en sjukskrivning av personer som är alkoholberoende och är under behandling, men när det gäller folkvalda så bör partierna ha koll på de sina oavsedd vilket parti de representerar. Därför bör de även betala den ersättning aom annars försäkringskassan eller riksdagen betalar ut.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se