Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under september 2012

Av Pink Ozzy - 26 september 2012 09:25

Moderaten Maria Abrahamsson bör nog gå en snabbkurs i hur man uppför sig. Trodde att folk i riksdagen alla hade gått en grundkurs i att hantera medier. Men Maria Abrahamsson måste ha sovit över just dessa lektioner. Jag misstänker att du är en flata. Då kan jag bara säga att du nog är den första otrevliga flatan jag träffat på. De jag känner i övrigt är alla trevliga. Men det kanske är annorlunda med moderata flator...

Här kommer klippet som du bara måste kolla på. Ett skräckexempel på hur man INTE ska uppföra sig.

Ville säga henne vad jag tyckte genom att klicka på brevkuvertet som fanns på hennes blogg. Men hela tiden fick jag upp en text som sa att min e-postadress var fel, vilket den inte var. Därför kommer mitt e-mail till henne här:

Såg ditt sätt att hantera en journalist från Aftonbladet på nätet nyss. Måste bara säga att detta var ett lågvattenmärke från en politiker. Fy fan så illa du behandlade henne. Och du ska vara "folkvald" FY FAN säger jag. Gå en charmkurs.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 25 september 2012 10:07

Har du tänkt på en sak? Jo, det kom ju ut en bok som heter "50 nyanser av honom" och som tydligen beskriver en rad sexscener ganska ingående. Så den bör väl totalförbjudas? Nix, boken har skrivits av en kvinna och då är det helt OK. Då kallas det "tantsnusk". Hade en man skrivit boken så hade den kallats för porr. Så enkelt är det. Men vem som än har skrivit den så tänker jag inte läsa den. Jag gillar inte "tantsnusk".

En annan liknande händelse är en av mina favoriter P!NK. Kolla in hennes senaste fantastiska skivor. även där hittar du textrader som skulle censureras om en kille skrev på samma sätt. Då skulle man omgående dra igång en storm av hot mot den stackars kille som kände som P!NK. Personligen tycker jag hon har rätt inställning. Det är inte det.

Det som stör mig är att olika lagar och regler gäller män och kvinnor. Tänk om boken har skrivits under synonym och "författarinnan" i verklighet är en man!!!!!

Och tänk om P!NK är en transa, vilket gud förbjude.

VAD SKULLE KRITIKERNA SKRIVA DÅ????????ANNONS
Av Pink Ozzy - 25 september 2012 09:51

Ungdomsbiblioteket på Kulturhuset i Stockholm har rensat bort Tintin från hyllorna. Man anser att den bild Tintinböckerna ger av exempelvis afrikaner är afrofobisk. Afrikaner är lite dumma medan araber sitter på flygande mattor och turkar röker vattenpipor.

Men herregud, det var ju den tidens kultur. Jag tror ingen mått illa av Tintin. Jag tror också ungarna förstår det.

Tintin är liksom Kalle Anka kultur och en historiebeskrivning över den tid som var just då. I Kalle Anka finns ju Björnligan. Aja baja, vi kanske bör ta bort Kalle också eftersom Björnar framställs som bovar. Det går ju inte.

I Bamse framställs dock björnen som smart och stark. Hur fan är det nu då? Barnen kan ju bli förvirrade över att få dubbla budskap. Så det är väl lika bra att ta bort Bamse också. Där fördummas ju även en Åsna ( Ior ) och Skalman framställs ju som en sinnesslö latmask. Nej men det går ju inte.

Men vänta.. I Kalle Anka framställs ju en Anka ( Joakim ) som rik och girig. Det kan väl inte moderaterna godta. Bort med Kalle också.

Ja, fortsätter vi granska allt på detta sätt har vi snart inga böcker och tidningar kvar.

Av Pink Ozzy - 24 september 2012 09:34

Ja detta hopkok som kallas Alliansen. Hur djävla idiotiska är de? Borg slår sig för bröstet att Sverige har starka finanser. Ja men på vilkas bekostnad? Jo, sjuka, arbetslösa och fattiga pensionärer. Arbetslöshetsersättningen har inte höjts på många år. Tvärtom har den sänkts för vissa grupper. Många ungdomar har aldrig haft ett jobb, så de får inte ens A-kassa.

Är man sedan pensionär så höjer man för första gången på länge deras pension med max 50:- !!!!

Det täcker inte ens prishöjningarna det senaste året.

Är man dessutom sjuk blir det riktigt krisigt. Man har höjt högkostnadsskyddet till läkare med 200:- till 1100:-, egenavgift för läkemedel till 2200:- och dessutom har tandläkaravgifterna höjts. Bara detta gör att pensionärernas 50-lapp åker raka vägen tillbaka till stadskassan.

Men det är så här man försöker lura oss hela tiden. Man höjer en avgift eller skatt och sen höjer man pensionen eller sänker skatterna för det arbetande folket. Men de tror att de får något, men istället tar Alliansen mer än de ger.

Det är ta mig fan stor skam att ett rikt land som Sverige ska skötas av ett gäng klåpare. Titta bara på vår s k stadsminister när han uppträder i TV. Han ser ut som en ledsen hund hela tiden. Är det månne för att vi ska tycka synd om honom för att han inte kunde hålla ihop sin egen familj?

Det är fan så synd att det är 2 år kvar till nästa val. Vi skulle behöva ha nyval redan idag, så att de som verkligen är i nöd i Sverige också får leva i landet som värdiga medborgare.

Av Pink Ozzy - 22 september 2012 12:41

Hur kan man utvisa en 2-åring från Sverige till Frankrike bara för att hon flydde dit först? Eller rättare sagt, hennes mamma. En mamma som ingen vet var hon finns? Vad är det för hjärtlösa zombies som sitter på migrationsverket som...

  • Ville kasta ut en dam på över 90 år - Hon fick dock stanna
  • Ville kasta ut en 15-åring till Italien där han blev våldtagen - Han fick dock stanna
  • Ville kasta ut en föräldralös 2-åring - Hur kommer det att gå?

Människor som beter sig på detta vis vet inte vad mänsklighet är och bör därför inte få finnas på migrationsverket. Se till att kasta ut buset istället för värnlösa människor. Det finns fullt med bus i våra fängelser som kostar massor av pengar. Skicka ut dom istället. Ta killen som lät en annan ligga kvar på T-banespåret efter att han rånat honom. Nu snackas det om 6 år i fängelse. Så fan heller. Skicka ut HONOM ur landet istället. Han får det ju bättre i fängelset än han får i det land han flytt från. Personer till sådan inställningar till andras människovärde SKA INTE få vara kvar i vårt land. De har förverkat sin rätt.

Oskyldiga 2 åriga barn däremot har ALL RÄTT att få vara kvar i Sverige.


Av Pink Ozzy - 21 september 2012 15:18

Jaha, då har man sett hur det går till när ett företag gått i KK och sen ska sälja ut "allt". Jag åkte till Eskilstuna. När jag kom dit fem i tio var kön en bra bit över 100 meter. Så jag beslutade mig snabbt för att skita i det hela eftersom det egentligen inte var något jag behövde ha. Men det var kul att stå och titta på hur tokiga folk blev.

Fräckast var, tyvärr, en del med utlänsk härkomst. De ställde sig inte i kön utan trängde bara på från andra hållet. En man gick då fram och sa till tjejen från Secutitas:

- Om du inte ser till att inte släppa in av dom som tränger sig så kommer jag nu att gå rakt förbi dig och in i affären.

Snacka om olaga hot mot tjänsteman. Han hade bara tur att hon nog hade att göra ändå, annars hade det nog blivit rättegång.

En tjej mellan 20 och 30, också med utländska rötter gick också in från fel håll. Jag följde henne med blicken i en kvart och såg hur hon sakta tog sig längre och längre fram i det myller av människor. Vet de fan hur hon bar sig åt, men framåt gick det.

Sen orkade jag inte titta mer på spektaklet utan gick och tog mig en Expresso och därefter en vända till Teknikmagasinet.

När jag nu kom hem och läser på nätet så ser jag att man tydligen plockat bört det mesta ur hyllorna INNAN utförsäljningen. Djävligt fult. Men det skiter väl Expert i. De finns ju inte mer.

Av Pink Ozzy - 20 september 2012 10:11

Alliansen budget med i detta fall Borg i spetsen är ju ett djävla skämt. Man vill ställa in sig hos pensionärerna genom att ge dom 50:- i månaden. Driver han med pensionärerna? Visserligen får pensionärer utan något sparande och hög hyra max 170:- mer i månaden i hyra, men de som skött sig och har lite sparande får endast 50:- och inga ytterligare 170:-. Hyreshöjningar får de ta ur eget sparande.

Marginella höjningar

Största posten är sänkning av bolagsskatten, även om jag läst att många företag inte har någon stor nytta av den sänkningen.

Sedan säger man att man ska satsa några miljarder på att 30.000 unga får arbete. Men med detta menas inte att de unga får dessa pengar utan de kommer att tillfalla företagen med ytterligare höjningar av bidragen. Snart står väl staten för alla kostnader när något företag anställer unga.

Det satsas också en hel del på forskning. Detta lite flummiga uttryck. Företag som har intresse av att “hänga med” forskar redan idag och kommer så att fortsätta. Att de sedan får extrapengar från staten tar de bara tacksamt emot. Vem tar inte emot pengar man får?

De “satsar” även på infrastrukturen, men talar inte om att det är luftpengar. Denna satsning kan iallafall inte starta under denna valperiod utan ligger långt fram i tiden.

Betänk att över 70% av denna budget ligger på infrastruktur, forskning och bolagsskatt. Med andra ord så får bolagen sänkt skatt redan nästa år, men i övrigt ligger allt längre fram i tiden och är pengar de inte behöver stå för om de förlorar nästa val.

VI FÅR HOPPAS DE GÖR DET!


Av Pink Ozzy - 20 september 2012 09:36

Har du samma problem som jag? D v s får dagliga mejl från Karin, Eva, Lotta och andra "tjejer" som ska pracka på dig allt från strumpor till båtresor? Jag hade ett stort problem för dryga 10 år sedan då jag kunde få uppemot 800 mejl per dag. Eftersom jag då hjälpte en kompis med hans firma var det svårt att sålla ut mejl jag ville ha från det övriga skräpet. Av 800 mejl kanske 10 var viktiga. Men sen slutade det. Nu börjar det dock igen. Inte alls i den omfattning som tidigare, men jag blir less bara jag får kring 10 om dan. Jag läser dom inte ens, utan de hamnar i papperskorgen utan att passera gå.

En annan sak som irriterar mig är all övrig reklam som finns på t ex kvällstidningarnas hemsidor, denna bloggsida och massor av andra sidor. De bara tynger ner sidorna och gör att man tröttnar rätt snart på att läsa dom.

En del hemsidor från företag ska ju vara extra fina tror dom och lägger allt på Flash och liknande vilket gör att din mobil brakar ihop eller din dator segar i 30 sekunder. Först DÅ kommer det upp en fånig bild av något slag utan någon speciell information. Det är NU som först du kan börja klicka dig vidare på den sega sidan.

Bra reklam är dock den på TV. Det ger mig tillfälle att bre mackor eller gå på toa. Fast det mesta spelar jag in numera. På så sätt kan jag snabbspola och tjänar ca 30 minuter på en 2-timmars långfilm.

Men sen är det ju tyvärr så att reklamen i vissa fall bekostar det vi använder. Som t ex denna blogg. Den bekostas av reklam. Du har många privata TV-kanaler från trean och uppåt. Även dessa bekostas av reklamen och inte av TV-licensen.

Så visst fan är det bra med reklam ibland. Man behöver ju inte betala för TV-kanalerna till exempel.

Det gör ju reklamen.

Eller?

Vem bekostar reklamen?

Ja ja, det är ju företagen.

Men var får de sina pengar ifrån?

Äh, de lägger bara på några kronor på varje vara så löser det sig.

På varorna?

Ja.

Men det är ju vi som betalar dessa varor

Ja.

Då är det ju VI som betalar all denna reklam som bekostar TV-kanalerna!

Ja, vad trodde du?


RIDÅ!


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se