Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under september 2012

Av Pink Ozzy - 17 september 2012 10:02

Efter att ha kollat igenom dagens tidningar och inte funnnit något som upprör mig mer än normalt så tänkte jag blogga om hur det är just nu. Hösten börjar komma. Duggregn i dag. Igår klippte jag gräset, gamla hallonkvistar och häcken på husets framsida. Det mesta lägger jag i landet så länge. Lite senare i höst ska jag gräva runt i mina 3 komposter och då lägger jag också det jag klipper nu in i en av komposterna. Det blir sedan fantastisk jord.

Dagligen får jag plocka björnbär. Det blir 0,5-2 dl varje dag. Lite hamnar i filen och resten i frysen.

Funderar på hur jag ska skydda min grönkål från rådjuren i år. Förra året försvann allt grönkål någon dag innan jul. Skittråkigt.

Det är en hektisk tid nu. Både i trädgården, men också i skogen. Lingon ska plockas och det är otroligt mycket svamp i skogarna i år. Ganska mycket svart trumpetsvamp har redan torkats och mer ska det bli. Knatareller i mängder ligger i frysen. Såg att de tog 130:-/kg. Tur man har nära till skogen...

Sen ska fröer tas om hand också. Det är ringblommor, ballongblomma, digitalis och mycket annat. Värsta frön är Lobeliafrön. De är så djäkla små så de nästan inte syns.

Jag har en vinplanta också. Klasarna är många men små och börjar att bli klara. Barnbarnen tycker det är kul att äta dom. De tycker för övrigt att det alltid är kull att komma till morföräldrarna på sommaren. Det börjar med jordgubbar och smultron. Sen äter dom krusbär, röda vinbär och körsbär. Sen blir det björnbär och vindruvor. Dessutom slinker det ner ett äpple då och då. Det är bättre de äter frukt och bär än lördagsgodis och fredagsmys.

Hade tänkt att kapa lite av vårt körsbärsträd, men motorsågen är för tillfället sönder. Jag klipper ner en del blommor istället. Men jag klipper dom inte helt ner utan bara så att 50-100 cm blir kvar. Det klipper jag ner i vår istället. Det ser både lite trevligare ut om det finns kvar något i landen och sen mår växterna bättre av det också.

Ja, så är det hos mig på hösten. Fullt upp. Men kul är det.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 16 september 2012 10:17

Nu har jag lagt till kategorin "Religion". Kändes som om den behövdes.

Lite komiskt egentligen. Skrev flera inlägg i snabb följd.

1. Buset har ingen heder längre fick inga kommentarer. Verkar som folk inte bryr sig om att gamla eller personer som somnat/ svimmat rånas.

2. Slaveriet har inte avskaffats, bara flyttats fick inte heller några kommentarer. Ska jag ta detta som att vi i väst tycker att det är helt OK att folk i andra länder lever under slavliknande förhållanden?

3. Kristna bär ansvar för kaos och USA´s ambassadörs död fick dock flera kommentarer. Visserligen av gammla bloggvänner men ändå.

Att utmåla de kristna är tydligen att häda, men att råna och köpa saker som "slavar" tillverkat är tydligen antingen helt OK eller inte berör. Lite synd.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 16 september 2012 09:57

Ja vad gör man? Nu har en person flyttat till byn som har straffats med 4 år och nästa en halvmiljon till olika barnoffer för våldtäkt och ofredande. Därtill kommer drygt 100.000:- i kostnader för målsägarbiträden och alla kostnader staten haft under de 4 åren han suttit inne. Dessutom de kostnader staten/kommunen har nu för hans uppehälle, för jobb lär han väl inte få.

Men värst av allt för de minnen de barn har som han har "varit på". Jag har fått domen, men klarade inte att läsa den rad för rad utan skummade igenom händelserna och litar på de som läst och hört allt ord för ord. Själv hade jag nog brutit ihop.

Nu är frågan vad som händer. Redan finns det reaktioner på Facebook från oroliga föräldrar, vilket jag förstår. Samtidigt är jag kluven. Normalt brukar jag säga att om man avtjänat sitt straff är det OK. Men, men. I detta fall vet jag inte. Kommer han att leta upp nya offer eller har han lärt sig sin läxa? Hur kommer folket på byn att reagera?

Ja vi får väl se, men helst skulle jag väl se att han flyttade långt bort i skogen nånstans eftersom jag bl a har barnbarn i byn .

Men också om han sköter sig framöver finns det ett antal barn som får leva med sina upplevelser och det får mig att tycka att 4 år är för lite.

Av Pink Ozzy - 14 september 2012 10:45

Ska förnedringen av islam och deras gud Muhammmed aldrig upphöra? Är det inte teckningar från Danmark så är det rondellhundar från Sverige eller som nu fejkade filmer från USA.

När ska det kristna folket ( Om de nu är verkliga kristna ) lära sig att respektera islam? De kristna drar alla över en kam och anser att alla islamister är extrema våldsverkare. Men jag tror att 99% inte vill annat än lugn och ro, men hetsas av olika grupper att hata USA och nu även Israel.

Ta filmen som florerar nu på Youtube. Den är 13 minuter och otroligt dålig. Man framställer Muhammed bl a som en sexgalen barnmisshandlare. Vad fan ska det tjäna till att göra en sådan film utan att man har faktaunderlag. Den som pekades ut som filmare existerar tydligen inte.  Skådespelarna lurades att tro att det handlade om en äventyrsfilm med repliker och allt. Sedaa har dock replikerna tagits bort och dubbats med repliker som hädar Muhammed.

Den som gjorde filmen hade bara ett enda syfte. Att provocera muslimer och skapa precis den typen av våld och ­kaos som vi ser nu.

Det är faktiskt krämmande är hur lite som behövs. Det räcker med att några enstaka provokatörer för att den arabiska gatan ska explodera. Samtidigt VET alla ATT det räcker med just så lite.

Det spelar ingen roll hur många tal Barack Obama håller om att han vill räcka ut en hand till världens muslimer när folk i hans land beter sig på detta vidriga sätt.

Samtidigt tycks det ju vara lite konstigt att man först nu, flera månader efter att den släppts på Youtube skapar dessa kravaller och mord. Å andra sidan är det ju först nu som den har översatts till arabiska.

Senda tror jag att det finns krafter i arabvärlden som tar varje möjlighet att piska upp anti-amerikanska stämningar.

Kan ju även vara så att grupper inom arabvärlden här ser sin chans att, precis som i Iran 1979, ta över länder och skapa religiösa diktaturer som just i Iran.

Men eftersom vi i väst vet vad som händer om vi gör vissa, i mina ögon, helt onödiga saker så förstår jag inte varför de inte kan sluta med det. Det gynnar ju inte en människa, varken kristen eller muslim.

Däremot anser jag att det just är filmaren, dess finansiärer och medlöpare som ska bära ansvaret för att ambassadör samt personal och andra dött under den senaste veckan.

Av Pink Ozzy - 13 september 2012 10:42

Var det någon som sa att slaveriet avskaffades på 1800-talet? Glöm det!

Slaveriet finns kvar. Men har förfinats. Nuförtiden går inga slavskepp till Afrika för att fånga slavar. Nej nu får slavarna vara kvar i sina länder som Kina, Pakistan, Vietnamn, Kambodja m fl. Här får "slavarna" sitta i 12-16 timmar och arbeta med att tillvera skor, kläder, bildelar, lastbilsdelar och mycket mycket annat. Lönen är bara en bråkdel av det vi svenskar kräver, arbetstiden otroligt lång, arbetsmiljön många gånger olidligt. Dessutom arbetar många långt hemifrån och får inte träffa resten av familjen under många månader. Många föräldrar får inte se sina barn mer än en gång per år.

Dessutom låser man in personalen så att de inte kan ta sig ut och som bränns inne vid en olycka som nu i Pakistan där 100-tals människor dog p g a att dörrarna var låsta och det var galler framför fönstren.

Och allt detta pågår med vårt "goda" minne för att vi vill ha billiga kläder och billiga varor.

Storföretag som t ex Scania och andra stora företag sätter olika krav på svenska och kinesiska företag. Inte officiellt, men inofficiellt skiter man i hur folk har det. Ju billigare ju bättre är det enda mottot som gäller.

Leve billiga kläder, skor, lastbilar, bilar och annat och leve slaveriet.

Av Pink Ozzy - 13 september 2012 09:28

Förr i tiden fanns det vissa hederregler bland buset. Detta tycks inte finnas längre. För vem är så sjuk i huvudet att han rånar någon som i fyllan faller ner på T-banespåret och ligger avsvimmat. Dessutom låter rånaren sitt offer ligga kvar så han blir påkörd av T-banan.

Det är ju så djävla sjukt så det finns inte.

Jo, det gör det, för här kommer en till.

En 95-åring rånades i en mellansvensk stad igår på sitt guldarmband mitt på öppen gata av en yngre kvinna. Kvinnan påstod att hon var sjuk och frågade efter apoteket. När hon fick se armbandet bad hon att få se på det. Snabbt bytte hon ut armbandet mot ett falskt och försvann i bil.

Det är ju så djävla sjukt så det finns inte.

Jo, det gör det, för här kommer en till.

Hörde på radion i morse att de fått tag i en person som, via nätet, ber en annan person i ett annat land att våldföra sig på ett litet barn. Han själv satt tydligen i Sverige och kollade.

Det är ju så djävla sjukt så det finns inte.


Jo, det gör det tydligen för detta var bara 3 exempel på helt sjuka händelser där man bara skulle vilja få tag i förövarna och ge dom en riktig djävla omgång.

Han som rånade i T-banan skulle man lägga under spåret så han slicades slite fint. Hon som rånade den gamla damen skulle få byta blöjor på senila gamla kvinnor och män över 80 år och han som är så kåt så han måste kolla på nätet ska släppas fri bland det riktiga buset på Hallanstalten....


Finns det ingen som helst HEDER bland buset längre?

Av Pink Ozzy - 13 september 2012 09:24

Idag fick jag ett mejl. Man förvånas inte över någonting mer. jag frågar mig bara hur de får alla idéer ifrån. Dessutom har jag aldrig någonsin anmält mig till någon plats som söker kvinnor. Är gift sedan många år och behöver inte gå dit. Men om du vill ha e-postadressen så hör av dig. Du får den så gärna. Här är mejlet:

My name is Elnara. I think my email for you is surprise.
And i hope it is a
nice surprise. I think you will have a question about
"where did i find
yours email address". I used a services of dating Search
of relations
agency. They asked me what kind of men i like, and then they
offer me to
start a correspondence with you via email. This agency said me
that your
email address they found at dating site. As i said you before
my name is
Elnara and i am absolutely lonely woman.
My birthday is 15 of November 1985.
I have no children, but i love them.
Maybe learning more about each other we
can have serious relations.
I want to search my love. I want  to have true
relations. It is a little
about myself and I send you my photo in the following letter, that you knew
who to you writes. I hope it was interesting
for you.
I will be waiting your answer very much.

I wait for your
answer. My email is XXX @yyy.zz

Have a good
day , Elnara

Av Pink Ozzy - 12 september 2012 09:05

Sverige vann VM-kvalmatchen med 2-0 igår. Men det just inget mer. Zlatan stod mest och kollade när de andra sparkade gris eller passade fel. Visst han passade till 2-0-målet och drog på sig ett gult kort, men sen då? Att en lagkapten drar på sig ett gult kort för snack är rent ut sagt USELT. Hur djävla dumt en domare än dömer så får inte en kapten dra på sig en varning för snack. Det är oproffsigt. OK, domaren var inte den bäste de kunde hitta, men med tanke på spelet var väl han bäst på plan trots allt.

Jag tycker det är dåligt av spelarna som gormar på domarna hela tiden när de själva filmar eller spelar som krattor. Kom igen när ni slutar filma och kasta er och när ni verkligen gör ert bästa. DÅ, men först DÅ kan ni klaga på en dålig domare.

Hur som helst så var gårdagens spel ganska dålig. 1-0 kom efter att flera spelare spelat omedvetet flipper mellan sig. Ja, precis. det var omedvetet. Det råkade peta på bollen och den råka hamna hos Elm som egentligen var den ende som fick iväg ett skott dit han ville just då.

Zlatan e Zlatan. Javisst, men av en spelare som t o m på TV anses vara i klass med Messi borde man förvänta sig betydligt mer. Men han kanske inte vill bli svettig. Fan vet.

Det som gör mig lite fundersam är de omröstningar som förekommer på kvällstidningarnas hemsidor. Just nu är det några procent att Sverige ska ha 5 poäng för matchen igår! Såg de samma match?

Jag bävar inför kommande VM-kval mot t ex Tyskland och Österrike. Och hur ska det gå mot Färöarna borta? Voine Voine.  


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se