Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under september 2012

Av Pink Ozzy - 11 september 2012 10:09

Hur fan kan TV-tittarna vara så korkade? Ja, nu menar jag inte just det fenomenet att de kollar på allt skit i form av olika dokusåpor mm utan det faktum att de inte förstår att TV kostar pengar. Ser just att Aftonbladet på nätet har en omröstning där du kan rösta om du vill betala TV-avgiften via just en avgift, via skatten eller inte alls. Just nu är det 53 % som inte vill betala alls.

Då undrar jag hur fan de har tänkt sig att finansiera alla TV-kanaler med alla dessa program?

- Nej, men det kan de göra med reklamen, säger den "smarte".

- Jaha, och vem betalar reklamen?

- Ja det jör ju företagen, säger den "smarte"

Men nu är det ju inte så, utan varje gång ett reklaminslag visas så kostar det företagen pengar. Det är pengar de tar från dig som betalar för varan som de gör reklam för. En viss procent på dessa varor går till reklam. Det är dessutom inga småpengar utan handlar i vissa fall om mångmiljonbelopp i form av direkt reklam via TV och tidningar samt reklam via sponsring av klubbar eller enskilda idrottare.

Så när herr och fru "Smart" nästa gång sätter i sig lite Kalles Kaviar, tvättar sig med ett visst schampo, tar en kryssning med Viking eller handlar på ICA eller Konsum så kan de alltid tänka på att de just då betalar lite "TV-licens" till alla kanaler som tillåter reklam.

Så inbillar er inte att ni slipper undan. Hur det än kommer att bli så får herr och fru "Smart" betala för att kolla på TV.

Politik · TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 10 september 2012 15:08

Såg ni Kalle Moraeus igår? Om inte så är det bara ett måste att kolla på reprisen eller SVT play. Jag fick gåshud bara av att kolla på programmet. Ett av de bästa programserier som gjorts. Gårdagens program var helt enorm med Björn Skifs, Ken, Amanda Jensen och Katie Melua. Kalle är så genuin, så snäll, vänlig och enormt musikalisk. Helt underbart hur han kan ta alla artister på ett bra sätt.

Jag gillar inte när program återkommer säsong efter säsong, men Moraeus med mera är ett undantag.

Och titta på artister som kommer senare under hösten:

Dalarnas Spelmansförbund, Europe, Laleh, Tommy Körberg, Ane Brun, Malena Ern­man, Timbuktu & Damn!, Lasse Berghagen,  Sarah Dawn Finer, Lasse Stefanz, Agnes,  Freddie Wadling, Loreen, Mando Diao, m fl

Men det är inte bara deras uppträdanden jag ser fram emot, utan lika mycket pratet mellan låtarna.

Vilket vinnar koncept!

Musik · TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 september 2012 15:59

Vår förhatlige finansminister Anders Borg vill återigen inte höja A-kassan. Detta trots att han och alla som arbetar har fått kraftiga höjningar de senaste 6 åren ( 2006 sänktes taket till A-kassan ). Han påstår att han räknat på detta och att en höjning av A-kassan bara de första 3 månaderna skulle kosta minst 30.000 jobb. Vilkent skitsnack.

 Det innebär att den högsta ersättningen en arbetslös kan få är 80 procent av en månadslön på 18 700 kronor.

Borg säger vidare:

– Höjer man taket får vi en högre arbetslöshet.

Samtidigt säger han att:

- Taket kan komma att höjas i framtiden.

Kan inte den mannen bara ta sin lilla hårtofs och svälja den? Här söker jag över 300 arbeten utan napp och ska bemötas av hans kommentarer. Samtidigt ska jag nu in i något så sjukt som FAS 3. Nej du lilla Borg. Du får nog allt räkna om och dessutom kolla vad de arbetslösa går igenom innan du slänger ur dig sånt skit.


Av Pink Ozzy - 9 september 2012 15:45

Såg igår på TV och läser i tidningen idag att någon har skickat saftiga räkningar till folk som porrsurfat. Jag bara garvar. Av två anledningar.

1. Vilken djävla smart affärsidé, om de nu ror hem det utan att åka fast.

2. Vilka blåsta typer som betalar bara för att de får ett sketet brev hem.

Jag ska ärligt säga att jag inte har porrsurfat. För många år sedan kunde man ladda hem mp3-låtar. Det var bara att leta på diverse sökmotorer ( det var innan Google ). Tyvärr så visste porrsajterna om detta, så titt som tätt hamnade man på en sån sida och fick snabbt stänga av modemet och starta om.

Men ärligt grabbar. Är det så djävla kul att titta på om man inte får vara med? Ja inte fan tycker jag det i varje fall. Så porrsurfandet och tittandet på porrfilm ( även om jag har C More som det nu heter ) gör jag inte. Jag har en uggla som jag nöjer mig med. Sen får du kalla mig gammal om du vill, men har man känt varann i dryga 40 år och fortfarande håller ihop behöver man ingen porrsurfning.

Av Pink Ozzy - 9 september 2012 15:24

Många mer eller mindre sjuka sporter finns det ju i världen. Om du vill kan du på Travel chanel se "Planet sports" där udda sporter visas. Men frågan är om inte detta inlägg på Aftonbladets hemsida inte slår rekord i DÅLIGA sporter. Tanken i sig är det inget fel på. Varför ska inte kvinnopr få spela amerikansk fotboll? Men varför i helvete ska de ha små bikinis på sig?

För mig som sporttokig är detta ofattbart. Använder man kläder som det anstår sig respektive sport så kanske man tar den på allvar. Hur skulle det se ut om Svenska damlandslaget i fotboll kom ut i bikini? Eller kvinnliga boxare hade bikinibyxor? Ja inte skulle jag ta dom på allvar.

Det räcker och blir över att en del friidrottstjejer envisas med minimala byxor. BH skulle de ju inte behöva. Vilka har bröst inom friidrotten? Inte många och inte så man skulle spärra upp ögonen i varje fall.

Detta för mig dock in på ännu ett spörsmål. Vet du om att du som man har rätt att gå in med bar överkropp på en mataffär för att handla? Jo, det har du rätt till. Men i Sverige, och säkert 99,9% av den övriga världen förbjuder kvinnor att gå toppless! Är inte det ganska sjukt? Ja, inte att kvinnorna INTE får gå toppless utan att KILLARNA inte har vett att ha något på överkroppen. Jag har säkert syndat själv någon gång på mina irrfärder genom världen. Men från och med ny sympatiserar jag med kvinnorna och kommer ALLTID att bära något på överkroppen.

Av Pink Ozzy - 9 september 2012 15:16

Ryanairs vd Michael O'Leary kallar passagerare för "idioter", rapporterar The Daily Mirror. Anledningen är att en kvinna inte skrivit ut sitt boardingkort och därför får betala 2600:- kronor. Själv fick jag för några år betala dryga 600 spänn för att jag satte mitt namn på bägge biljetterna hos Ryan Air. Men det var inte så lätt att förstå allt som stod på deras djävla hemsida. Så ändringen ( som tog några sekunder ) kostade mer än t o r-resan.

Dessutom läser man hela tiden om att personal från bl a öststaterna utnyttjas av skitföretaget.

Detta och en del annat jag läst om gör att jag bojkottar Ryan air och försöker att så många som möjligt också gör det.

Att företaget lever är bara ett resultat av att folk råkar göra fel när de ska boka eller skriva ut biljetter, har några hekto för mycket i bagaget och att de utnyttjar personalen.

Så gör som jag och

Bojkotta Ryan Air ! ! !

Av Pink Ozzy - 8 september 2012 10:16

Visste du att ca 1 miljon människor tar livet av sig varje år? Det är mer döda än mord och krig tillsammans! Detta säger WHO ( Världshälsoorganisationen ). Dessutom gör ca 20 miljoner självmordsförsök. WHO säger att ca 5% av världens befolkning någon gång försökt ta livet av sig. Flest självmord begås i Östeuropa och Ryssland och minst i Latinamerika.

Jag har en annan gång läst om att många självmordsförsök inte är allvarligt menade utan ett rop på hjälp. Så om du känner någon som gjort detta är det bra om du tar hand om personen på bästa sätt. Den personen vill ju ha hjälp så ge personen hjälp.

Jag känner bara 2 personer som begått självmord. En genom att kasta sig framför ett tåg och en annan genom att ta tabletter. Speciellt den andre som tog tabletter pratade jag med dagen innan och hade aldrig kunnat tänka något sådant om personen. Han bad mig t o m ringa honom nästa dag. Jag möttes av en gråtande hustru i luren. Jag var bara kring 18 år och fick mig en ordentlig chock.

Sen finns det ett antal personer som jag saknar mycket, även om jag inte kände dom personligen utan funderar många gånger på vad de hade kunnat uträtta om de levat. Ta Elvis t ex. Tänk om han levt nu. Eller Jimmy Hendrix. En annan av mina barndomsminnen var Ted Gärdestad som jag saknar mycket. För att inte tala om Johanna Sällstöm som spelat in ett antal Beckfilmer mm. Jag lider varje gång jag ser en Beckfilm. Jag gillade henne från första stund jag såg henne i såpan Tre Kronor.

Så det är inte alltid bara de som lider som står personen närmast, utan även många andra kan lida och må dåligt om någon dödar sig själv.

Problemet är att dessa personer sällan anförtror sig någon annan. De lever i sin bubbla och tar plötsligt till denna drastika lösning som egentligen ingen tjänar på.

Så du som har dessa tankar - TÄNK OM ! Anförtro dig till din bäste vän, dina föräldrar, syskon, mor- eller farföräldrar, ja vem som helst som du har förtroende för. Tänk efter. Det finns ALLTID någon som älskar dig.

En del tror även att de straffar någon om de dödar sig själv. Men vad är det för vits. Du straffas ju mest själv genom att du inte finns mer. Och ditt "straff" drabbar ju inte bara de du vill "straffa" utan också de som du älskar eller de som älskar dig.

Jag älskar dig. Ta hand om dig.

Av Pink Ozzy - 4 september 2012 10:11

Det är väl själva fan. Ja du läste rätt. Du får i sverige inte utföra kvacksalveri. Då kan du hamna bakom galler. Men det går tydligen att "välsigna" en vattenkälla så att folk köper vattnet i tron att det hjälper.

Går det inte?

Jo då. I Örnsköldsvik har en Frälsispräst välsignat en källa och nu säljs detta vatten på flaska för 12 riksdaler styck.

ICA-handlaren säger enligt Aftonbladet:

– Det är en produkt som smakar gott och hjälper människor, säger Christer Eklöf.

Hur kan han veta att just detta vatten hjälper människor och i s f mot vad?

Han säger också att det är det godaste vattnet han smakat. Jag kan dock garantera att han inte klarar av att hitta igen "sitt" vatten i en blindtest om låt oss säga 10 olika sorters vatten.

Men sen säger han något som går mig att undra. Han säger att det hela inte har med religion att göra !!!

Men varför ska då vattnet välsignas?

Nej ni Frälsis. Ni bluffar och borde kallas för kvacksalvare och inget annat. Och att folk går på det. Otroligt!

 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se