Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2020

Av Pink Ozzy - Fredag 10 jan 19:53

Efter alla bränder i Australien funderar jag på en sak. Vad gör vi utan el? Nu tänker jag inte på TV, TV-spel och sånt. Det som sker är att vi inte kan lyssna på radio eller ta emot telefonsamtal angående det som händer vad det gäller brand, krig, våldsbrott mm.
Titta bara på Australien. Måste ju vara ett elände att inte kunna få hjälp och information.
Sen kan de tala om 3G, 4G eller 5G. Inga fungerar i ett allvarligt läge. Vore det inte bättre att ta fram ett system som fungerar vi fara för först och främst mottagning av information?
Skippa vidare generationer och ta fram ett "nöd-G" till att börja med.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Fredag 10 jan 09:51

USA skjuter på Iran och Iran vedergäller mot USA. Historien kunde ha slutat där men gör tyvärr inte det. Iran styrs idag med järnhand av ayatolla, mullor och liknande. De som sedan sitter som civilister i regeringen är marionetter. Landet har usel teknisk kommunikation mellan olika enheter, vilket även gäller det militära. Dessutom är kunskapsnivån inom det militära knapphändig.
Det var också troligen en av orsakerna till att över 170 personer dog i den tragiska flygolycka för 2 dagar sedan. Någon såg troligen något på radarn utan att sedan dubbelkolla utan slog på stora trumman och någon tryckte på den röda knappen.
Vad händer nästa gång? Skjuter de iväg en atombomb mot ett civilt plan?
Nej, nu måste omvärlden gå ihop och se till att detta u-land inte får tillgång till atomvapen och/eller missiler som går utanför landets gränser.
Det komiska i det hela är att USA såg till att schahen försvann och ayatollorna fick makten. Ytterligare en konstighet av vår store "vän" i väst.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Fredag 10 jan 09:40

Skrev några rader för ett tag sedan angående barnen i skolan och varför vissa sköter sig och andra inte. Efter ett antal år i skolvärlden är jag övertygad om att det i stort sätt alltid är föräldrarnas fel.
Fick idag vatten på min kvarn . En studie visar att ungdomar som mördar i stor utsträckning har frånvarande eller drogpåverkade föräldrar.
Jag säger bara, vad var det jag sa?
Sedan har vi en grupp föräldrar till. Det är de som har egna diagnoser och därför svårt att hantera barn.
Viss "förmildrande" omständighet mot störiga barn är om barnet har en diagnos typ ADHD eller annat. Men även där kan föräldrar lära sig att hantera sitt barn så utbrotten minimeras. Finns inget bättre än vänlighet, närhet och kontakt.
Så jag anser att jag fortfarande har rätt när jag säger att stökiga barn beror på föräldrarna.

Av Pink Ozzy - Torsdag 9 jan 14:26

Efter det störtade planet på väg mellan Iran och Ukraina var många ledsna och bestörta. Många blev ledsna, men inte Kent Ekeroth som hade sitt eget sätt att se på saken med diverse olämpliga emoijs. Ekeroth arbetar numera på lokal nivå på Värmdö. Hans uttalande kan dock ses som SDs rätta ansikte . Har man en sådan människosyn känns det helt fel att stat och kommun ska stå för hans inkomst. Detta är ju helt skrämmande. Undrar om Åkesson har stake nog att skarpt ta avstånd från Ekeroths uttalande eller om hans tystnad kan tas som att han och SD står bakom honom?

Av Pink Ozzy - Onsdag 8 jan 16:14

Tänk så mycket skit religionen ställt till med genom århundraden. Hela tiden är det vi mot dom. Just nu är det muslimer mot kristna. Men om vi tar lite historik.
Korsriddarna red runt och förkunnade ordet. De som inte blev kristna dödades.
När araberna var stora och deras rike sträckte sig ändå till Spanien fick invånarna ofta leva, men med högre skatter än araberna.
Och när spanjorerna var stora tog dom och portugiserna gemensam sak och tog över hela sydamerika. Snabbt omvändes infödingarna och de som vägrade dödades.
Karl den XII och några kungar till gjorde samma sak i Europa. Man omringade orter och de som inte löd dödades.
Detsamma gjorde holländare, fransmän, tyskar, engelsmän i Afrika. Lyd var ledordet.
Överallt var religionen inblandat på något sätt.
Hitler höll ju judarna skyldiga för allting och skulle utrotas.
Hela tiden denna religion. Tänk om vi slapp skiten. Tänk om folk kunde förstå att de inte ska tro på dessa sagor om Jesus och Allah. Det är kvarlevor från tiden då vi inte hade TV och mobiltelefoner. Numera är i upplysta och borde kunna stälka oss över allt vad tro heter. Då kanske vi hade mindre krig och mer vänskap på vårt klot.

Av Pink Ozzy - Onsdag 8 jan 09:49

Folk ringer upp mycket gamla personer och utger sig för att vara poliser. De går hem till de gamla och stjäl.
FINNS DET INGEN HEDER KVAR ?
Man stör inte de gamla. Det är vidrigt lågt. Gör man sånt borde man inte ens kallas för människa. Om man får tag i fom hoppas jag att det riktiga buset på kåken sköter om "omskolningen" på ett handgripligt sätt, för sånt här hör inte hemma nånstans.
Får dom tag i någon förväntar jag mig maxstraffet.

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 jan 13:14

Hur kan vi veta när Jesus föddes? Kalendrar ändrades denom århundraden och olika i olika länder och riken. Ett tag hade man rn kalender med 8 dagar. Ryssarna hade under en tid en kalender med 5 dagar. Under många år fanns inga skottår. Vid ett tillfälle la romarna till ett år med ca 450 dagar för att "komma i takt" igen.
Det är bara några ändringar man gjorde genom århundraden.
Och nu säger man att julafton är den 24 december? Man vet ju inte ens vilket år han föddes. Man talar numera om plus minus 10 år.
Inte heller påsk och andra helgdagar är troligen korrekta utan bygger på heliga tal för att historien ska få mer kraft.
För att göra det hela ännu mer krångligare har islam och judendomen snarlika historier. Nåha, judarna godtar inte NT, men annars är det mesta sig lik.
Så varför ska vi tro på något?

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 jan 09:29

Nu har vi packat ner alla julsaker och vi är återigen i verkligheten. Finns ingen anledning att ha julsakerna framme längre än trettondan.
Men det ska bli intressant och se hur länge folk har sina ljus i fönstren. Troligen till mars. Fan vet varför.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se