Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2020

Av Pink Ozzy - 18 augusti 2020 10:09

Nej, hen är inte min riktiga kusin. Min s k mot var ute och vänstrade kring 1960 och resultatet blev en ny man. Under den processen fick jag och min numera halvbror tillbringa på ett barnhem. Ja du hör, detta är 60-talet. Min halvbror var på den tiden min bror,men adopterades på 70-talet av min s k mot man . Jag fick också detta "erbjudande" men såg ingen större idé i det. Att få någon jag skulle kalla far när jag var i de övre tonåren tilltalade inte mig. Speciellt som han ju inte var som en får för mig. Jag saknade pappa så oerhört, men han hade ju gått bort. Det var ju därför de två kom på denna "geniala" idé.
Och det är av denna anledning jag kallar hen för låtsaskusin .
Åren gick och kontakterna med dessa låtsaskusiner samt min halvbror och s k mor uteblev allt mer. De senaste 30 åren var de nästan lika med noll. Min s k mor spred sina lögner om mig så ingen vågade kontakta mig. Varför vet jag egentligen inte, men troligen var det avundsjuka gentemot min fru som hon aldrig gillat. Vi började hänga för 50 år sen och har snart varit gifta i 45.
Åter till låtsaskusinerna. För några år sedan tog jag kontakt med 1 av dom och vi hade 2 positiva och trevliga möten. Jag besökte hen och var där i några dagar. Vi besökte släkt och gamla vänner bl a. Men eftersom jag har (är) HSP så tyckte jag hela tiden att något inte var rätt hos hen. Det talade ordet och gesterna stämde inte överens. Men jag lät detta bero så länge.
Men så en dag började min s k mor med Facebook. Då var hon ca 83 år! Hon är ingen datafreak på något sätt utan fick väl hjälp av min halvbror. Hon gick sedan hej vilt och letade "vänner". Det roliga är att även de som snackat skit om henne är numera hennes "vänner" .
Då ställde jag det hela på sin spets och bad att min låtsaskusin skulle sluta vara vän med min halvbror. Jag kände att hen förde runt information hela tiden. Eftersom hen vägrade, avslutade jag vänskapen med hen. Då blev hen plötsligt vän med min s k mor!!! En person som hen har pratat mycket skit om tidigare. Snacka om kappvändare. Kanske inte så konstigt att hen var ett mobboffer i skolan. Hen var väl likadan då.
Men detta var spiken i kistan. Nu vill jag inte ha något mer med falska kusiner, falska låtsaskusiner, falsk halvbror, falsk mor m fl att göra. De har alla lyssnat på en lögnaktig s k mor. Då får de göra det. Jag bryr mig inte. Ligger väl något fel i deras gener förmodar jag.

Nu till min fråga till dig. Skulle du också gjort på samma sätt eller på något annat sätt? Har du råkat ut förnågot liknande? Skicka mig gärna en kommentar.

#Facebook #kusiner #bror #mor #släkter #falskhet

Av Pink Ozzy - 18 augusti 2020 09:42

Varken Belarus eller något annat land behöver "ledare" som Lukasjenko. En diktator som säger att han vunnit valen han deltagit i, fast han vet att allt bara är valfusk.
Nej Putin. Låt Belarus sköta detta själv. Lägg dig inte i det. Det räcker att du har stulit Krim från Ukraina.
Nu behövs det ett enat EU som säger ifrån att vi inte ska ha diktatorer inom EU.

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2020 23:03

Framtiden är här. Kriget om vattnet är i full gång och kommer bara att bli värre. Jag tror inte många förstår vilken förmån vi har som kan dricka rent vatten direkt ur kranen.
I de flesta länder i världen är det inte så. I den s k tredje världen absolut inte. Men storföretagen tillhör också de som roffar åt sig mest. Coca Cola är en av bovarna. Bo å satte de upp en fabrik i Mexico (om jag inte missminner mig). Man grävde en egen brunn så djupt så ortens övriga brunnar torrlades. Det "löste" Coca Cola genom att ge befolkningen Cola med enorma tandbesvär som följd.
I Peru, som är världens störste producent av sparris (!) Tar man också allt vatten som finns så vänder och andra blir utan vatten. Krävs tydligen 1000 liter vatten per 500 gram sparris.
I USA finns ett företag som gäller källvatten på flaska. Miljontals flaskor per år. Trots att de enligt befolkningen inte har rätt till det och vattnet sinar.
Coloradofloden var en gång en stor och mäktig flod. Nu tas det vatten från floden så att det knappt blir en rännil kvar när den når havet.
Och till sist Aralsjön. Det är väl bara 40-50 år sedan som det var en stor och mäktig sjö. All dränering till bl a bomullsodlingar har delat sjön i flera mindre sjöar och är snart i stort sätt ett minne blott.
Samtidigt värms jorden upp och isarna smälter .
Idag uppmättes 54,4 grader på en plats i USA . Troligen den högst uppmätta temperaturen någonsin på jorden.
Är det fortfarande någon som inte tror på en allvarlig klimatförändring p g a oss själva???

#klimat #klimatförändring #aralsjön #krigomvatten #coloradofloden #cocacola

Av Pink Ozzy - 16 augusti 2020 10:27

Diskuskastaren Daniel Ståhl råkade ha en liten reva i byxorna. Något som Axel Härstedt inte gillade utan klagade flera gånger hos domaren. Även när Daniel tog på sig ett par andra shorts uppepå.
Sådana fasoner borde absolut inte tolereras av förbundet utan utesluta Härstedt för dåligt uppförande. Detta är inte rent spel utan bara avundsjuka.
Låt Härstedt gå en kurs i uppförande innan han släpps in på en arena igen.

#danielståhl #AxelHärstedt #diskuskastare #dåligförebild #friidrottssm

Av Pink Ozzy - 15 augusti 2020 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav.
Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sätt. Det visar hur utsatta och sköra idrottsmän blir efter sin karriär om de inte får hjälp och stöd av sina vänner.
Även om Petter Northug så sig bara svenskarna så tror jag inte på det riktigt. Jag hatar inte norrmän. Jag önskar bara att Petter får den hjälp han behöver och att även det norska skidförbundet tar sitt ansvar.

#petternorthug #rattfull #fortkörning #narkotika #hjälpidrottareefterkarriären#världsklass #engonorrman

Av Pink Ozzy - 14 augusti 2020 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag förstår är det nästan uteslutande barn som använder Tiktok. Vad kan de ha för hemligheter som kineserna vill ha?
Nu ska dock Facebook komma med en egen variant som heter Reel.
Jag frågar mig bara Hur länge ungarna ska sitta med sin mobil, läsplatta eller dator varje dag? Lägger man till TV så ser många barn minst 10 timmar på en fyrkantig ruta. Är det vettigt? Nu under sommarlovet såg jag nästan inga barn nånstans. När jag var grabb var man ju inte jämt.
Har inte föräldrar och skolan mod och kraft att minska "ruttittandet" kommer sjukvården att ha massor att göra om 10-20 år och framåt. Många kommer att vara så förslappade så de knappt orkar lyfta annat än sin mobil. Sorgligt.

#Facebook #Snapchat #tiktok #Instagram #Twitter #barn #Reel #tv #rörpådig

Av Pink Ozzy - 13 augusti 2020 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot.
Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det?
Sedan har de som dött av Corona till ca 90% varit folk över 80 år. Så risken för folk ute på gatorna är ju väldigt små.
Det dör ca 95000 om året i Sverige. Vi ligger just nu på ca 60000. Jag tror dock att vi under andra halvan kommer att se en kraftig minskning av dödsfall eftersom de som troligen under normala förhållanden skulle dött då redan är döda. Det skulle krasst tänkt innebära att de dött något tidigare till förmån för att Sverige har kunnat hållas relativt öppet.
Men vi får väl se. Allt beror ju på om folk sköter sig framöver så vi inte får en andra våg..

#corona #munskydd #dödlighet #ettöppetsverige

Av Pink Ozzy - 13 augusti 2020 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag och söndag.
Dessutom har flera i denna lilla grupp redan börjat klagat på axelproblem.
Vart är sporten på väg? Hur många blir skadade i förtid bara för att man vill få fram en stjärna? Och hur blir det med skolarbetet?

#idrottsskador #ungdomar #träningstider #ingenåterhämtning

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards