Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Måndag 22 juni 09:54

Derek Chauvin, en svart person i USA mördades av en vit polis. Anledningen var en falsk 20-dollarsedel som han köpte cigaretter för. OK, han begick ett litet brott, men ger detta polisen rätt att i nästan 9 minuter trycka sitt knä mot hans hals. De sista 3 minuterna var han dessutom medvetslös.
Svart, vit, gul eller röd så har ingen rätt att mörda någon "i lagens namn".
Nu tar man dessutom hänsyn till polisen. Han förvaras i isoleringscell eftersom han annars riskerar att slitas i stycken. So what? Förtjänar inte han också en grym död?

ANNONS
Av Pink Ozzy - Söndag 21 juni 17:50

Är med i några grupper på Facebook och det är emellanåt rätt roande .
Om någon tex ställer en enkel fråga om vad det kan vara för blomma så får frågeställaren 200 svar inom nån timme eller så. Det börjar alltid med att någon säger ett blomnamn. Strax efter kommer besserwisser nr 1 och säger att den egentligen heter (latinskt namn) .
Sen kommer det i regeln några besserwisser till och vill förtydliga vilken grupp, att, underart, osv blomman tillhör. Om nu vaknar blomskötarna och ska börja tala om hur växten ska skötas eller utrotas, lite beroende på vad det nu är för blomma eller växt. Sen är fighten igång. Alla vet snart allt om blomman och visar stolt upp olika länkar de hittat på nätet. Någon blir så småningom sur och lämnar gruppen och man börjar närma sig de 200 kommentarerna på en enkel fråga om en blommas namn. Ibland blir man inte klok på folk.

#facebook #frågorochsvar #besserwisser

ANNONS
Av Pink Ozzy - Söndag 21 juni 10:10

Mellan 2018 och 2019 ökade våld i nära relationer med 17% till 32000 anmälningar. Lägger man till alla som inte anmäler går man en siffra man bara inte vill tänka på.
Och ärligt, VAD FAN HÅLLER NI PÅ MED?
Att slå sin kvinna är hur lätt som helst. Männen är av naturen oftast större. Jag har varit med min fru i 50 år och jag har inte slagit henne en enda gång. Det skulle inte gå. Finns inte på kartan. Gör man det sänker man sig så lågt man bara kan. Inte undra på att dess individer är längst ner i näringskedjan på våra fängelser. Bara våldtäktsmän är lägre rankade.
Du har ingen rätt att ens höja din hand som en varning mot en kvinna. Det är så jävla ynkligt. Skulle jag få reda på någon som gör så skulle jag antingen spöa upp honom eller anmäla honom. Känner som att det är det enda raka. Sådana "vänner betackar jag mig för.

Av Pink Ozzy - Söndag 21 juni 10:02

Trump inledde sin valturné med att säga att han vill ha färre utländska arbetare i staterna. Med det slår han flera flugor i en smäll.
Han spär på utlänningslagen.
Han skapar arbetstillfällen, främst för de fattiga.
Han glömmer dock en viktig sak. De som kommer till USA för att arbeta lever undermålig, har usel lön, har inga rättigheter, har långa arbetsdag mm. Jag tror inte så många amerikaner vill leva så. Risken är att han skjuter sig i foten när dessa fattiga vill ha betydligt mera i lön än de inresta söder ifrån.
För övrigt har vi samma problem i Sverige nu i coronatider. Man går inte ta in utländska snabba plockade utan går ta svensk personal som inte jobbar lika effektivt. Resultat blir dyrare jordgubbar.

Av Pink Ozzy - Söndag 21 juni 09:53

Den där SMHI-appen ger jag inte mycket för. För ett tag sedan sa den att det skulle bli ca 9 mm regn en viss dag. Sedan ändrades det. Först till 14 sen till 21 senare till 10 och nån dag senare till 1,4. I verkligheten kom det nästan 19 mm.
För någon dag sedan lovade de återigen en hel natts ordentligt regn, en bra bit över 10 mm. Samma dag, fast på kvällen hade man tagit bort allt regn.
Säg mig, spelar de tärning om hur vädret ska bli eller gissar de bara?
Jag har börjat gå in på appen regnradar så får jag en betydligt bättre bild av vädret.
Man skulle blivit meteorolog...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 juni 10:16

Det är midsommarafton och folk förbereder för fullt. Nej inte vi. Coronatider och i riskgrupp så har vi en fest på tu man hand.
Men många kommer att festa trots Coronan. Men det är inte själva Coronan jag tänkte spåna om idag. Visserligen kommer kanske några 100 extra att smittas idag, men det finns värre saker idag.
Flera 1000 kvinnor och barn kommer att utsättas av en asfull och aggressiv man/pappa och i värsta fall även fru/mamma. För dessa barn blir det inte den glada midsommar det bör vara utan en fasa med förra året som färskt minne. Har dom tur kryper de ihop nånstans och låter föräldrarna skrika av sig. I värsta fall kommer de inte undan utan blir slagna utan anledning.
Detsamma gäller många kvinnor. Deras män dricker och dricker tills de blir aggressiva och slår och/eller våldtar dom.
Ska barn och kvinnor ha det så? NEJ !!!!
Ni som inte kan hantera spriten/ölen/vinet eller ännu värre, drogerna, TA INGET. HÅLL DIG NYKTER SÅ DU INTE STÄLLER TILL DET. DET GÅR ATT HA KUL ÄNDÅ.

GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA.

Av Pink Ozzy - Fredag 19 juni 10:01

En fotbollsfinal i den italienska kuppen mellan Napoli och Juventus visar hur nära vi är flera coronautbrott och hur långt ifrån en coronafri värld vi är. Efter gårdagens final som Napoli vann sprang 1000-tals fans ut på gatorna gör att fira. Det kan ju knappast varit det smartaste dom gjort. Detta kan enkelt ge en ny coronaspridning. Vi går väl hoppas att jag har fel.

Av Pink Ozzy - Fredag 19 juni 09:48

Ja just så låter det ofta från yttersta högern och då främst från de arbetslösa. Men nu är väl det problemet löst? Jag tänker så här. Jordgubbssaft i landet klagar över att de inte kan få hit folk från andra länder för att plocka jordgubbar och sätta nya plantor. Men då är det ju perfekt att man skickar dit dom som är arbetslösa och som har klagat på att "utlänningar tar våra jobb".
Äntligen får fler svenskar arbete...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se