Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 juli 2024

Det märkliga fotbolls-EM

Av Pink Ozzy - Onsdag 10 juli 08:51

Eftersom fotbolls-EM denna gång var i Tyskland förväntade jag mig toppenspel på alla plan. Men tyvärr blev det också en hel del besvikelser.

En hel del ganska medelmåttiga matcher. Frankrike gick till semifinal innan de gjorde det första spelmålet. Resten var självmål, straffar och frisparkar. Då hade de ändå Mpappe, Grissman m fl.

Ikväll får vi se vilket land förutom Spanien som går tillfinal. Men vad var mer märkligt? Ja, t ex alla självmål. Jag tror inte jag har sett ett mästerskap med så många självmål. Då har jag ändå tittat på alla mästerskap sedan 1962. Jag har inte heller hittat mästerskapen mästerskytt. Inte ännu i varje fall.

Sen har vi VAR. Antingen så används de eller inte. Såg du t ex fransosen (tror jag att det var) trycka ner huvudet på spanjoren med avsikt och ren illvilja. Var var VAR då? Killen skulle omgående fått matchstraff. Överhuvudtaget blir jag galen på alla glidningar där ett ben gör ett tafatt försök att nå bollen och det andra lyfts med avsikt att nå motståndarens med för en ful fällning. Visst, ibland blir det en avblåsning, men så fort någon liggande spelare lyfter sitt ben mot motståndarens ben ska han ha ett gult kort.

Under detta EM har tydligen dans varit på schemat, med tanke på hur många som sprungit efter motståndaren för att lägga armarna runt magen, armar eller bara för att slita i kläderna. Tilltag som kan ge allvarliga tilltag som under detta EM har tilltagit enormt.

För att följa regelboken igen ska inkast och frisparkar ske från rätt plats. Sker inte det borde det andra laget få en frispark istället. Detsamma gäller det numera vanliga, att lägga bollen utanför hörnmarkeringen. 

Sen har vi filmningar. Jag vet inte vad man dka göra åt det. Vardomarna borde snabbt kunna se det och skicka en signal till domaren om ett gult kort. Det är ju rent fusk och ska bestraffas dom det. 

Och så tar vi alla "halvdöda" spelare som faller ihop som ett korthus så fort motståndaren rör dom men "allvarliga" skador som följd. När läkare eller liknande springer ut ska en bår följa med. Man kollar killen på 10 sekunder och bär sen ut hen. Utanför plan kan man sedan fixa till spelaren samtidigt som spelet fortgår. 

Snacket med domaren ska bestraffas som i handboll. Det behövs ingen polsk riksdag varenda gång någon råkar ramla. 

Hur vi ska hantera idioterna som springer in på plan vet jag inte mer än att dom bör få minst 50.000 kr i böter plus eventuell vadslagningssumma. Och det är här Tyskland gör sitt största fel. De brukar ha ordning för det mesta, men nu har det spåret ur helt. Nej, låt dom betala ordentligt. 

Ja, det var väl dagens EMare. Får se om hag har anledning att återkomma. Bara inte England vinner. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 20 aug 12:36

Under hela livet har vi sparat. Inte toksparat, men ett relativt . Normalt sparande i vanligt sparande i vanligt sparande och större summor för att få upp räntan lite. Jag körde också i fonder, vilket jag tyckte inte var så bra avkastning på. Sedan m...

Av Pink Ozzy - Söndag 18 aug 07:59

Ett program av mycket stort värde misshandlas totalt av Sveriges Radio genom att sändas mycket tidigt på söndagsmorgonen.  Klockan 7 sover de flesta eller har fullt upp med barn som vaknar och vill ha mat.  Ta idag som exempel . Då behandlade man f...

Av Pink Ozzy - Söndag 18 aug 07:43

Nu får väl SR , Sveriges Radio skärpa till sig och tänka efter före. Varför sänds många bra program på fel tider? SR har 4 ordinarie kanaler och skulle kunna ha 5 om man inte tvingades att spara på allting. Många bra program trycks in under sena elle...

Av Pink Ozzy - Lördag 17 aug 09:52

Igår sprängde man delar av Tysklands sista kärnkraftverk och i Sverige kämpar Ebba Busch och Tidömaffian med näbbar och klor för att bygga fler kärnkraftverk. Vem har inte alls hästar hemma? Visserligen släpper man bl a ut lite kol, men det uppfinns ...

Av Pink Ozzy - Fredag 16 aug 17:34

Svenskarnas skulder växer från 119 miljarder till 129 miljarder detta år. Varje dag ökar skulden med 50 miljoner kronor. Runt dryga 400.000 svenskar har skulder.  Det är ju inte klokt. Ska ni leva hela livet med skulder? Kul för era barn som aldrig...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards