Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 5 maj 2012

Det händer inte mig

Av Pink Ozzy - 5 maj 2012 10:07

Har du inte sagt någon gång att "Det händer inte mig"? Själv har jag nog sagt det 100 gånger. Ska ge några exempel:

  • Alla mån på min pappas sida har dött inom dom blev 60. Det händer inte mig. Jag är 57.
  • Att sitta för länge ökar risken att dö i förtid med minst 40%. Det händer inte mig, jag sitter minst 10 timmar per dag.
  • Att badar för mycket i klorvatten försämrar din syn. Det händer inte mig. Att jag har mycket starka glasögon måste bero på annat.
  • Att äta för mycket fet mat och sluta motionera ökar din vikt. Det händer inte mig. Att jag gått upp från ca 80 till 125 sen jag slutade träna måste bero på andra faktorer
  • Det kommer fram fler och fler rapporter om att LCHF är farligt. Det händer inte mig. Trots det har jag faktiskt slutat äta på det sättet.
  • Att köra onykter eller bakis ökar risken för olyckor. Det händer inte mig. Nej, jag har som tur klarat både en riktig fyllekörning och ett antal bakiskörningar, även om jag inte är stolt över det.
  • Tobak skadar din hälsar och ökar dödligheten. Det händer inte mig. Jag började röka i 14-årsåldern och använde även pipa, snus och tuggtobak. Har dock faktiskt slutat sedan ett antal år.  
  • Mer än ett glas vin per dag kan skada din hälsa. Det händer inte mig. "All inclusive" rensar inälvorna från slaggprodukter. Nej, allvarligt, jag har nog druckit min "livsranson" även om det inte heller är något man ska vara stolt över. Men har man "all inclusive" och inte samma karaktär som frugan blir det mer än ett glas per dag.

Men är det inte så vi resonerar ofta. D v s DET HÄNDER INTE MIG! Tänk om man kunde se in i framtiden och VETA vad skom sker om man INTE röker, dricker nåt glas eller gör andra dåliga saker. Allt som man säger är farligt baseras ju på nuvarande kunskap. Om 100 år kanske man säger att man SKA dricka 4 cl sprit per dag man SKA äta så coh så mycket fett och man SKA inte äta så mycket grönsaker. 

Titta bara i backspegel. På 60-talet skulle man inte äta skumsockerbitar. Ett tag var det farligt med ägg, nu är det nyttigt. Ett tag skulle man äta 6-8 brödskivor om dan, Inget snack om fullkorn då inte.

Ska bli kul att se vad de säger framöver. Om man lever så länge....


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards