Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 24 juni 2015

Privatisering ett förfall

Av Pink Ozzy - 24 juni 2015 12:41

Privatiseringen har gått för långt. Alldeles förlångt. Ska ta några snabba exempel:


Nordea som tidigare var Nordbanken tar på många ställen inte emot pengar längre. Ungefär samma sak som att Dressman inte skulle tillhandahålla kläder.


Taxi som numera består av hur många bolag som helst och där egentligen inget förändrats annat än att pengarna inte kommer statskassan till del.


SJ; SL och andra statliga bolag har meroch mer sålts ut. Men då säljer man inte "paket" med bra och dåliga sträckor. Å nej, ju längre söderut och ju tätare befolkningen desto fler vill dela på kakan. Nu ska det t ex till ett bolag som kör Fjollträsk - Götteborg. Men bara under lönsamma tider. Här borde ju staten kunna gå in och säga "OK, ni får köra där, men då måste det gå lika många tåg till Kiruna". Men icke, så kan man väl inte göra.


Banverket är nästa elände. Här får man en viss summa pengar och för dessa försöker man hålla igång tågen. Fortsätter regeringar att ge pengar till Bnverket i samma utsträckning så får vi om 30 år köra vagnarna med häst.  Nja, inte alla. För nu har regeringen börjat fundera på ett snabbtåg mellan Fjollträsk och Götteborg. Det kostar visserligen en hel massa pengar, men det tänker de tar från våra pensionsfonder. Är inte detta lysande så säg. Dessutom ska det ju ge sååååå många arbetstillfällen. I helvete heller. Det kommer att ge en massa pengar till några få byggherrar som tar arbetskraften från öststaterna.


Flygtrafiken är en annan gren som i stort sätt vem som helst kan ge sig på.


Posten som numera heter Postennord ( vete fan varför) delar bara ut delar av posten. Bring tar smörjobben genom att bara dela ut företagspost. D v s den som är lättast att sortera och frakta.


Skola är en annan del som vem som helst med lite pengar kan ge sig på, dra ut så mycket pengar det bara går och sen dra med fickan full av pengar och elever som blir utelåsta.


Sjukvården till sist. Vem har tjänat på det? Bara bemanningsbolagen och enskilda anställda. De har gjort och fortfarande gör grova pengar. När ska någon stoppa detta privata vårdelände som bara kostar en massa pengar.


Ovanstående uppräkning kostar oss skattebetalare miljarder varje år. Miljarder som kunnat stannat i respektive gren och bidragit till förbättringar. Så nu ni alla som tyckt att det är så fantastiskt med privatisering. Är det verkligen så kul när vi sitter i skiten.


Och jag lovar er. DETTA ÄR BAR BÖRJAN!
 
ANNONS
 
Emma

Emma

24 juni 2015 13:34

svenskarna är ett bortskämt och ignorant folk. Vi river ner allt vad våra förfäder svettades och slogs för. Bemanningsföretagen kan nu kringgå många regler om hur arbetstagare får behandlas. Kortsiktiga lösningar och pengar till privata kommer att urholka den svenska tryggheten. Något som tagit generationer av blod,svett och tårar att bygga upp, generationer före vår egen, så vi inte minns.. Läs historieböckerna och se er omkring i världen! Varför har vi det så bra i Sverige? Allt det ska vi riva ner, för att vi tror att alvedon ska bli billigare då?? Är det värt det? Vård, infrastruktur och skolor..Sverige måste se om HELA sitt land, inte bara de rika och mest bebodda delarna. Hela Sverige, alla svenskar.

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

25 juni 2015 11:02

Du är en pärla Emma.

 
Gubbfan

Gubbfan

27 juni 2015 18:50

Men vad väntar du dig av ett antal regeringar, från 1990-talet och framåt, som av närmast religiösa skäl anser att det är syndigt att vi gör saker tillsammans, i samhällets regi?
Redan på Ingvar Carlssons tid var sådant som socialism och gemensamt ansvar svärord.
Den nuvarande ledaren för soc-dem är, så vitt jag fattar, närmast folkpartist. Det var inte en tillfällighet att representanterna för närigheten applåderade när han valdes till ordförande för partiet.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

27 juni 2015 19:08

Det är det som bidrar till att SD får så stora framgångar just nu. Det är ju ingen skillnad på partierna. De gläffsar som små ilskna hundar i opposition och sen gör de förslagen till sina egna när de är i regeringen. Politikerföraktet och därigenom SD-framgångar är då det naturliga. 5-6 partier som inte profilerar sig på ett juste och ärligt sätt och ett parti som ingen vill prata med kommer att gå åt helvete om några år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 17:45

Jaha, hur ska vi ha det? Ska vi ha klaner , gäng...eller kanske maffialiknande grupper? För att förklara mitt eget tänk så säger jag så här. Klaner - är typ familjeklaner eller ny ex klaner i t ex Japan. Gäng - är i regel oskolade snorungar som ...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 13:42

Jag tillhör ju, som du säkert räknat ut, inte Jimmie Åkessons fanklubb. Dock ger jag credd om någon förtjänar det. Tydligen har några "roat" sig med att uttrycka hot mot en SVT-medarbetare som heter Nike Nylander. För första gången, vad jag vet, h...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 10:19

Om nu S ska vinna nästa val krävs ett antal kraftfulla åtgärder. Både L och Mp ligger kring 4%-spärren. Med Sabuni i ledningen kommer L att spela i div 2 efter nästa val. Och om Mp inte slutar upp med språkrörslarvet hamnar de i samma liga. Det s...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 10:12

Träffade redan för ca 7-9 år sedan en person som hade arbetat med Ulf Kristersson och såg honom som ytterst opålitlig. Jag håller nu med till fullo.Tidigare lovade han att aldrig samarbeta med SD. Numera har han nästintill sätt sig i hans knä. Nu säg...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 09:57

Jag har de senaste 25 åren sakta ökat i vikt och ligger ni på minst 50 kg för mycket. Anledningarna är flera. Jag har några trasiga kotor och besökte läkarna för sent. Nu vill de inte operera innan jag gått ner ca 45 kg. Så det blir ingen operation...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se