Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 13 december 2023

Av Pink Ozzy - 13 december 2023 20:33

Handbollen mellan Sverige och Tyskland var magiskt. Bundsen stängde igen helt under närmare 15 minuter. Det räckte för att Sverige tog en storseger över ett av Europas stora länder. 27-20 är utklassning av en stornation.
Varenda spelare spelade på topp även om alla inte lyckades fullt ut. Nästa match blir troligen mot Danmark. Det blir en enorm match med nästan bara danskar på läktaren. Det blir något att bita i.
Heja Sverige!!!!!!!!

Av Pink Ozzy - 13 december 2023 14:48

Läser en massa insändare om att som förälder komma eller inte komma till barnens Luciatåg på dagis.

Själv fick fi komma ett antal år innan det blev förbjudet. Det blir fel hur man än gör och speciellt när man läser alla insändare. 

Så här tycker väl jag.

Finns det barn som lever under skyddat identitet so what? De kort som tas kommer ofta inte längre än den egna mobilen/kameran. Att ett sådant kommer i orätta händer är nog minst 1 på 1 miljon. Så den risken är obefintlig. Dessutom kan man väl ta dessa barn och skapa ett eget Luciatåg i ett klassrum. Varför ska en hel klass lida för ett mycket fåtal barn. 

Sedan har vi skilda föräldrar som inte kan hålla sams. Men de får väl komma överens om att komma vartannat år. På  så sätt får ju skilda barn se sina föräldrar i varje fall vartannat år. Ca 50% är ju idag skilsmässobarn och x% mindre i förskola/daghem. Så allt går att lösa med vilja och lite ansträngning. 

Måste bara visa den i mina ögon med idiotiska insändaren:

- Det är ju fantastiskt att Ni vill linda in barnen i bomull och bubbelplast! När De sedan skall ut i det verkliga livet så kommer verkligheten i kapp och det blir ett uppvaknande som heter duga.

Gör om gör rätt!

Hur tänker denna person. Överhuvudtaget ingenting. Det gäller att lyssna och komma överens. Den här killen har ju överhuvudtaget inte förstått hur svårt det trots allt är att hålla ihop en skola med skyddade elever, alla andra elever och föräldrar. Ta hänsyn Från alla håll. Lös problemen och gå inte i konfrontation.

Av Pink Ozzy - 13 december 2023 09:01

Nu är COP28 äntligen slut. Eller "äntligen" är fel ord eftersom de borde sitta där på vatten och bröd tills de hade skrivit på något som håller. Det dom skrivit på nu är bara något som Sverige och några andra plikttrogna kanske håller. USA, Ryssland, Kina, Indien, Qatar och andra oljeproducerande länder m fl kommer inte att bry dig så värst. Utsläppen kommer att minska lika lite som de gjort hittills och 2023 är det år vi haft värst med utsläpp.
Att sedan sitta nån dag extra "för att hitta en skrivning som alla länder kan ställa sig bakom" är inget annat än ett papper som tillåter tillräckligt många kryphål/tolkningar så att allt kan fortsätta som vanligt.
2050 lovar man nollutsläpp. Tyvärr lever jag inte då. Hade gärna velat vara med bara för att säga "vad var det jag sa". För den som tror på nollutsläpp 2050 är en drömmare. För vad betyder nollutsläpp? Redan där finns utrymme för tolkningar. Menar man noll utsläpp? D v s inga utsläpp eller menar man att utsläppen inte ska öka? Är det det första så är det en stor bluff och menar de det andra så är det på tok för mycket. Men att detta dokument är en bluff kommer du att se varje år som utsläppen i luften redovisas.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards