Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2024

Av Pink Ozzy - Onsdag 3 juli 09:26

För vara nån vecka sedan sänktes bensinpriset med 10 öre. Nu höjs dom med 15 öre. Jag har för länge sedan gett upp och tankar mär jag måste och inte när det råkar vara några öre billigare. För mig är det dyrare att åka till närmaste mack om bensinen är 25 öre billigare än att bara åka till en mack jag råkar passera. 

Jag blir fock riktigt förbannad att borgarna och främst SD lovade stora sänkningar men priset höjs mer och mer. De har inte heller någon ursäkt och kan inte skylla ifrån sig. Om priset går upp hos tillverkaren går väl staten sänka skatten med motsvarande del. Men så går det när vi har en massa människor som röstar på ett parti som inte håller nånting av det de lovade i valet.

Måste vara ett elände om en åkare har långtidskontrakt och så går dieselpriset upp hela tiden. 

Så blir det med rövarpartier vid makten.

Av Pink Ozzy - Tisdag 2 juli 13:01

Det finns både gamla och sjuka. Dessutom dom har så mycket så det skulle enkelt ge med sig till fattigpensionärer. Men så är det t ex inte. Ta t ex RUT och RUT- avdrag som höjs från 100 till 150.000 Sen går man ut och säger att vi får det billigare.  En sanning med modifikation. Det är till stor del de rika som kan nyttja avdraget. De fattiga har inte råd att bygga om hemma.

I början av året betalade jag 100 kr från hemmet till sjukhuset . Nu har det stegvis höjts till 250 kr. Det är sånt jag kallar en Kristerssonlögn. Han säger att han inte ska höja skatten men så höjer han diverse avgifter istället. Smyghöjning heter det. Och sådär kan jag hålla på länge till, men ska nu in på vårdcentralen. Trevlig sommar.

.


Av Pink Ozzy - Tisdag 2 juli 10:48

Jag spelar varken på Bingolotto eller andra spel sedan många år tillbaka, så kanske det dlinker in något fel nu, men då här är det tydligen. 

I Bingolotto ska det finnas ett spel som heter Färgfemman. En tjej ringde in och vann en Volksvagen ID 4 för ca  609.900 kr. Så långt så gott. Men nu kommer de höga paragrafryttarna och lägger sig i. Flickstackarn fyller inte år förrän april och nu är det ju bara jul. Så nu får folkspel, som är en del av Bingolotto böta 500.000 kr för att ha givit en bil till en tjej under 18 år ! Hon i sin tur har inte köpt lotten utan fått den. Så nu har Spelinspektionen krävt en halvmiljon av Folkspel. En halv miljon som de kunnat ha givit till någon behövande organisation. Bottenlös paragrafrytteri. Förresten köpte jag min första bil innan jag blev 18 och övningskörde i den. Ingen som hade synpunkter då. 

Vore det inte bättre om töntar som spelinspektionen funderade först hur bilen kommer att användas innan tjejen fått körkortet och om inte 500.000 skulle göra mer nytta någonstans än i gickorna hos inspektionen.

Av Pink Ozzy - Tisdag 2 juli 09:17

Frågan är hur länge vår jord vill ha oss kvar med dessa ledare.

Putin , Ryssland

Aleksandr Lukasjenko,  Vitryssland 

Kim Jong-Un ,  Nordkorea

Xi Jinping , Kina 

Ännu ej vald högerpolitiker , Frankrike

Viktor Orbán , Ungern 

Giorgia Meloni , Italien

Och en hel del fler ledare som ska leda sitt land genom diktatur eller uselt ledarskap. Till denna grupp lägger jag självklart även en av 2 på bilden. Den andre är helt enkelt för gammal.

 


Av Pink Ozzy - Måndag 1 juli 09:29

Att föräldrar ska lära barn folkvett har gällt i alla tider. Men inte nu längre. Föräldrar som nu har barn har växt upp i den fria uppfostrans tider vilket gör att deras barn gör lite som de vill, tyvärr.

Nu måste vi vända på det hela igen, vilket inte är så enkelt.

Har själv arbetat i skolan i 8 år och fick jobba stenhårt för att få det att börja funka. Du ska veta att du inte har barnen emot dig utan också föräldrar, vissa lärare som fullständigt skiter i om ungarna är i skolan eller inte och vad de i s f gör där. Vidare har du rektorn emot dig eftersom han inte vill göra sig ovän med vare sig föräldrar, elever, skolinspektionen och kommunens skolchef m fl. 

Ovanstående är ju en drömvärld som vi skulle  vilja leva i. Men som jag skrev ovan funkar det ju inte numera.

Jag märkte även under mina skolår att föräldrar får höra att läraren har skällt på deras barn. Hen som aldrig gör något elakt och dumt. Då säger inte föräldern att "ja men du får vara tyst och inte springa omkring i klassrummet.  Du stör ju dina klasskamrater." Nej, det första föräldern säger är "ja hen har alltid varit en sopig lärare. Jag ska ringa läraren". Varpå förälder kommer hem och ringer alternativt skicka långa mejl till läraren eller t o m rektorn för att klargöra lärarens olämplighet som lärare. För det, det vet föräldern trots att föräldern inte varit hos sitt barn i skolan en enda timme under hans 6 år i skolan. Även klasskvarten anser föräldern oviktig eftersom det ju inte är barnet som gör en massa skit i skolan och att eleven inte lär sig något i ämnet beror ju endast på att läraren är inkompetent och dåligt påläst.

Jag blev en gång ombedd att hämta ett barn som inte hade kommit tillbaka till lektionen. Jag gick ut och hittade barnet från åk4 till slut och sa helt lugnt "jaså, du sitter här. Men nu får vi skynda oss tillbaka till klassrummet. Jag började gå till bara till skolbyggnaden. Då ser jag ungen springa åt ett helt annat håll varpå jag ropar " XX, nu är du på väg åt fel håll". Han kommer tillbaka och jag lägger min arm runt hans axlar och leder honom lugnt tillbaka till klassrummet. 

Dagen efter ska jag komma till rektorn. Väl där får jag reda på att jag bryskt hade skällt ut barnet, skrikit åt det samt dragit och slitit i barnet tillbaka till klassrummet. Självfallet litade rektorn på mig när jag hade förklarat det verkliga händelseförloppet. Föräldern ansåg att jag skulle sparkas och hon skulle sättas in istället,  vilket ju rektorn inte gick med på.

Så nu fick du en liten inblick i läraryrket.

Generellt tycker jag att du absolut borde följa det klippet jag klippte in ovan. Då mår både du, dina barn och lärarna bäst.

Ha ett bra sommarlov.


Av Pink Ozzy - Måndag 1 juli 08:58

Nu har eländet mördarsniglar kommit igen. För några dagar sedan plockade frugan 111 stycken på kvällen. Igår gick jag ut i regnet och delade 35 stycken. I år har de t o m gett sig på potatisblasten. Jag gar inte tagit upp potatis ännu och ved således inte om eländet har givit på själva potatisen. Förr hade vi små sniglar i salladen. Den var 1-2 cm lång och gråaktig till färgen. De är helt borta. Troligen har mördarsniglarna ätit upp dom.

Har de senaste åren läst om allehanda varianter att ta dö på dom utan egentligen ett effektivt sätt.


Klippa med sekatör: klippa dom med en sekatör bakom huvudet verkar funkar bäst, men äf också jobbigast, speciellt om man gar om i ryggen.


Öl i mjölktetra: En metod som fungerar skapligt. Du häller nån dl starköl i en mjölktetra och lägger den på olika ställen i trädgården och bygger en liten ramp av jord så de lätt tar sig in genom hålet. Efter nån vecka brukar det vara en hel del i varje tetra. Du sätter på locket och slänger allt. Sen gör du om allt med nya terror.

Kaffesump eller kaffepulver. Har provat utan nåt speciellt bra resultat.

Havregryn: tycks inte heller ta död på dom.

Kopparband: verkar inte fungerar.

Kopparnät: Finns ca 10-15 cm breda och 1 cm breda kopparna. Ser nästan ut som koppartrassel. Håller på att utvärdera det. Finns hos Temu i olika längder, men är inte speciellt billigt. Man sätter fast dom med häftpistol och sägs göra att mördarsniglar undviker både nät och band, men jag vet inte. Dessutom så dör dom ju inte utan flyttar sig någon annanstans i trädgården. 

Nej, jag tror dessa eländet verkar vara här för att stanna. Eller har du något bra tips?

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards