Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 2 juli 2024

Av Pink Ozzy - Tisdag 2 juli 13:01

Det finns både gamla och sjuka. Dessutom dom har så mycket så det skulle enkelt ge med sig till fattigpensionärer. Men så är det t ex inte. Ta t ex RUT och RUT- avdrag som höjs från 100 till 150.000 Sen går man ut och säger att vi får det billigare.  En sanning med modifikation. Det är till stor del de rika som kan nyttja avdraget. De fattiga har inte råd att bygga om hemma.

I början av året betalade jag 100 kr från hemmet till sjukhuset . Nu har det stegvis höjts till 250 kr. Det är sånt jag kallar en Kristerssonlögn. Han säger att han inte ska höja skatten men så höjer han diverse avgifter istället. Smyghöjning heter det. Och sådär kan jag hålla på länge till, men ska nu in på vårdcentralen. Trevlig sommar.

.


Av Pink Ozzy - Tisdag 2 juli 10:48

Jag spelar varken på Bingolotto eller andra spel sedan många år tillbaka, så kanske det dlinker in något fel nu, men då här är det tydligen. 

I Bingolotto ska det finnas ett spel som heter Färgfemman. En tjej ringde in och vann en Volksvagen ID 4 för ca  609.900 kr. Så långt så gott. Men nu kommer de höga paragrafryttarna och lägger sig i. Flickstackarn fyller inte år förrän april och nu är det ju bara jul. Så nu får folkspel, som är en del av Bingolotto böta 500.000 kr för att ha givit en bil till en tjej under 18 år ! Hon i sin tur har inte köpt lotten utan fått den. Så nu har Spelinspektionen krävt en halvmiljon av Folkspel. En halv miljon som de kunnat ha givit till någon behövande organisation. Bottenlös paragrafrytteri. Förresten köpte jag min första bil innan jag blev 18 och övningskörde i den. Ingen som hade synpunkter då. 

Vore det inte bättre om töntar som spelinspektionen funderade först hur bilen kommer att användas innan tjejen fått körkortet och om inte 500.000 skulle göra mer nytta någonstans än i gickorna hos inspektionen.

Av Pink Ozzy - Tisdag 2 juli 09:17

Frågan är hur länge vår jord vill ha oss kvar med dessa ledare.

Putin , Ryssland

Aleksandr Lukasjenko,  Vitryssland 

Kim Jong-Un ,  Nordkorea

Xi Jinping , Kina 

Ännu ej vald högerpolitiker , Frankrike

Viktor Orbán , Ungern 

Giorgia Meloni , Italien

Och en hel del fler ledare som ska leda sitt land genom diktatur eller uselt ledarskap. Till denna grupp lägger jag självklart även en av 2 på bilden. Den andre är helt enkelt för gammal.

 


Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards