Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2009

Av Pink Ozzy - 24 november 2009 09:47

Frugan tjatar alltid om att det ska vara svensk kött. Inte från Irland, Danmark, Tyskland eller något annat land som tydligen är betydligt sämre på djuruppfödning än vad vi är. Men du frågar jag mig, efter dagens larmrapporter, hur dåliga de så i så fall är. Hörde på radio och läste i tidningen nu på morgonen att man filmat grisar i Sverige som äter på sina döda "rumskamrater". Nu hände tydligen inte detta på vilken gård som helst utan på gården som ägs av Lars Hultström, ordförande för Swedish Meat och styrelseledamot på HK Scan och Svenska djurhälsovården!!!!!!!

Djurrättsaktivisterna har kollat minst 100 gårdar och det visar sig att det är grova brister på 94% av dessa!

Nu skyller grisfarmarna på att djuraktivisterna olagligt brutit sig in på gårdaran. Är det inte så man häpnar? Det är ju tack vara dessa aktivister vi får reda på hur vår juskinka hade det under tiden den "levde".


Av Pink Ozzy - 23 november 2009 19:23

Har fått en hel kartong med CD-skivor från Ginza som jag nu gör om så jag kan lyssna på dom i min iPod som efter idag nog kommer att innehålla ca 14000 låtar. Jag tillhör ju idioterna som köper sina skivor och inte laddar ner dom från nätet. Såg du att jag utelämnade ordet "olagligt"? Det gjorde jag med avsikt, eftersom jag inte vill ta ställning till det där med nedladdning. Jag köper sådär 20-40 skivor åt gången och har, till min frus stora bedrövelse" en hel garderop knökfull med skivor. Är väl knappt någon typ av musik jag inte gillar. Denna gång blev det en mycket salig röra av Mats Ronander, Rod Stewart, Latinomusik, Country, Eddie Cochran, CC&Lee, LeAnn Rimes och mycket mycket mer.

Många härliga lyssnarstunder i både vintermörker och på gymmet.

Av Pink Ozzy - 23 november 2009 17:36

Jag måste sluta engagera mig när andra mår dåligt och skriver det på sina bloggar. Den senaste veckan har återigen varit tumultartat bara för att jag tyckte synd om någon på nätet. Läste en blogg och kunde bara inte låta bli att skriv till personen i fråga i hopp om att jag kanske kunde få personen lite gladare. Men återigen tolkades det åt helvete fel. Avsiktligt eller oavsiktligt, jag vet inte. Ändå tycker jag att jag skriver ganska rakt. Men ju mer man läser dessa bloggar och funderar så kommer jag till samma slutsats. Personerna är så nere psykiskt så att det inte hjälper med att någon annan bloggare skriver och i synnerhet inte någon kille. Ung eller gammal så tycks det vara vi killar som i regel är boven i dramat. För man kan klart utläsa att personerna oftast råkat ut för en skithög till mansperson.  I något enstaka fall kan det också vara en taskig morsa, men i regel en skitstövel till man ( om man nu kan kalla dessa för män? ). Allt från rena våldtäkter till killar som bara dragit eller bedragit. Från otrevliga närmanden till olycklig kärlek. Det är hela skalan.

Jag var för ett tag sedan i kontakt med en organisation som till viss del skulle stötta dessa tjejer. Men man hade inga resurser ( som det så vackert heter ) att kolla på bloggarna. Man tackade dock för mitt engagemang. De kan tacka, men det är nog för att de är fullt friska och tänker sunt. Men de som har farit illa tycks oftast bli arga. Undantag finns, självklart. Det är si sådär 30-70 i favör till de som trots allt är tacksamma. Men de andra 30 % är de som suger så mycket energi så jag MÅSTE sluta att läsa dessa bloggar.

Som ni vet har jag 3 döttrar som är vuxna nu, men jag är så otroligt glad att de inte råkat ut för något sådant elände.

Och till er killar och gubbar säger jag bara:

SKÄRP ER!

VISA RESPEKT FÖR DET MOTSATTA KÖNET!

Av Pink Ozzy - 22 november 2009 10:07

Läste att Anna Anka ska gå samtidigt som Kalle Anka och att man t o m tror sig slå Kalles tittarsiffror. Jag inte bara ler, jag inte bara skrattar, jag hånskrattar. Enda anledningen till att titta på Anna Anka i stället för Kalle finns inte. Existerar inte. Är inte möjligt. Då stänger jag av TV:n. Det ska vara Kalle Anka lika säkert som det ska vara julskinka, glögg och sill.

Ibland förstår jag inte programmakarna. Eller, jo kanske. Det finns säkert ett antal ensamstående äldre kvinnor som jag kan tänka mig kommer att lyssna till Anna Ankas version om hur hon suger av sin man eller blir kåt av att han väcker henne mitt i natten för att ha sex och att hon då som äkta hustru ställer upp. Hoppas inte frugan väcker mig mitt i natten någon gång. Då vill jag sova.

Av Pink Ozzy - 22 november 2009 09:58

Läste just att det finns 40 miljoner flyktingar i världen. Oroshärdarna är enormt stora. Det kan vara allt från Irak, Afghanistan till mindre härdar som indianer i Chile mm. Men 40 miljoner som inte kan vara i sitt eget hem. Vad gör vi? Jo vi tar emot ca 35000 i Sverige men en moderat politiker vid namn  Lars-Ingvar Ljungmani Vellinge vill inte ta emot några få ensamma ungdomar. Skäms !

Av Pink Ozzy - 21 november 2009 17:55

Denna historia har jag hört ett flertal gånger. Nu har dock msA tecknat ner den och jag har snott den rakt av för att den är så bra:

Två nunnor är ute och går.

Den ena kallas Syster Matematik (SM) på grund av sitt skarpa matematiska sinne. Den andra kallas Syster Logik (SL), eftersom hon är så logisk.

Det blir mörkt och de är fortfarande långt ifrån klostret.


SM: Har du lagt märke till att det är en man som följer efter oss? Undrar vad han vill…
SL: Men det är ju logiskt – han vill våldta oss.
SM: Åh nej – med det här avståndet kommer han ikapp oss inom 15 minuter. Vad ska vi göra?
SL: Det enda logiska är att vi går fortare…
SM: Det funkar inte.
SL: Självklart funkar det inte, han gör ju det enda logiska, han går fortare än oss.
SM: Så vad gör vi nu? Med det här avståndet är han ikapp oss om några minuter.
SL: Det enda logiska är att vi delar på oss. Du går den vägen och jag den här. Han kan inte följa efter oss båda två.

Mannen beslutar sig för att följa efter Syster Logik, och Syster Matematik kommer fram till klostret välbehållen. Hon är mycket bekymrad för den andra nunnan, men så dyker hon upp.

SM: Syster Logik – gudskelov! Berätta vad som hänt!
SL: Jo, det enda logiska hände. Mannen kunde ju inte följa efter oss båda två, så han valde mig.
SM (lite förnärmad): Jaja, det vet jag ju, men vad hände egentligen?
SL: Det enda logiska. Jag började springa så fort jag kunde, och mannen började springa så snabbt han kunde.
SM: Och vad hände då?
SL: Det enda logiska – han hann ikapp mig!
SM: Åh nej, vad gjorde du då?
SL: Det enda logiska, jag drog upp kjolen.
SM: Åh nej Syster! Vad gjorde mannen då?!
SL: Det enda logiska, han drog ner sina byxor helt.
SM: Åh nej… vad hände sen?
SL: Jamen, det är ju helt logiskt! En nunna med uppdragen kjol kan ju springa snabbare än en man med byxorna nere!


Och till er som trodde det här var en fräckis: be genast 4 Fader Vår och gå tillbaks till arbetet!

Av Pink Ozzy - 21 november 2009 16:11


Mariette i Idol är absolut en av mina favoriter. Erik är en annan. Men Mariette kommer att bli ett fall för jantelagen, d v s kom inte här och tro att du är någon. Inget som Mariette tror, men hon har en sådan  utstrålning. Många är nog rädda för hennes lugn, självsäkerhet och karisma. Men här har du en tjej som kommer att slå, men på det sätt som hon vill. Hon kommer inte att låta sig styras av stylister och managers. Men den dagen hon ger ut sin fösta skiva så kommer jag att stå först i kön. Det kommer att bli såååååå bra musik! Och ni killar som vet att ni inte har en chans på henne för att hon har en flickvän. Skit i det. Rösta på hennes artisteri istället. Det är DET som räknas.

Erik kanske följer lite mer stylisterna, men har en sådan enorm utvecklingsbar röst. Tänk dig honom om 10 år. Huwa! Vinner inte Mariette så måste det bli Erik. Att sätta honom på "botbänken" i lördags var ett hån och visar vilken okunskap många vid sina mobiler besitter.  

Calle vill jag ha ut härnäst. Inte för att han är direkt dåligt, utan för att han nog gör sig bäst på en rockscen. Han kommer aldrig att bli en idol för "folket", utan han kommer att rocka loss och med lite tur på ett bra sätt. Annars kommer han snart att sälja sina skivor för 49:-.

Tove  då? Hon är för ung, vilket folk inte tycks fatta. Hon är bra, men jag tror hon behöver lugn några år och sen slå. Hon kan bli mycket bra, men hon är ca 16 nu och frågan är om hon klarar trycket. Man jämförde henne även med Brittney Spears ( Huwa vilken stavning ). Men det kan väl inte vara en positiv liknelse, vilket även Calle antydde.

Reza åkte ut igår men kan med rätt hjälp bli stor ändå. hon har en bra röst, men hade inte åkt ut igår om hon hade slutat med att flippa med fingrarna på micken hela tiden. Hon flippar inte ens i takt. Mer som ticks. Sluta med det Reza, för du ÄR bra.

Av Pink Ozzy - 21 november 2009 15:58

Det finns någon ute i cyberspace som kallar sig för msA. Jag vill bara tacka dig för alla kloka kommentarer. Vi tycks vara själsvänner på avstånd. Vi tycks ha samma syn på liver. Kul med folk som fattar vad livet handlar om. Lev länge och väl!

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards