Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 5 maj 2010

Av Pink Ozzy - 5 maj 2010 09:34

Här lite funderingar kring vad Alliansen nu lovar de INTE ska göra.


Inte höja skatten för vanliga löntagare. - Vilka är då "vanliga" och "ovanliga" löntagare och vilka SKA de höja skatten för? 

 Inte utfärda ofinansierade vallöften. -  Då blir det ju väldigt tyst från Alliansens sida. Förra gången det begav sig och blev val skulle fastighetsskatten avskaffas. Någon vecka efter valvinsten ändrades fastighets"skatten" till att bli en fastighets"avgift" som för min del är 1-2000:- kronor högre. 

 Inte göra det dyrare att anställa unga. - Vilket företagen tjänar mest på. Eller tror du verkligen att de anställer dig bara för att du är lite billigare? Nej, de anställer om de behöver folk. Om man sedan sänker kostnaden för en viss grupp så anställer de såklart folk ur den gruppen. Men det innebär ju bara att någon annan inte får jobbet.  

 Inte avskaffa rut och rot.- Jag ser några snickare ( enmansföretag ) i närheten som under en längre tid jobbat skjortan av sig. Både kvällar och helger. Så det finns egentligen ingen anledning att ha Rotavdraget kvar, eftersom byggnads har arbeten. De som tjänar på detta är de förmögna som kan passa på att renovera och de som betalar skatt och bor i hyreshus får betala det hela. Rutavdraget är och förblir ett pigavdrag. Vi avskaffade pigor en gång i tiden, tack och lov.  

 Inte återinföra fastighets- och förmögenhetsskatt.- Men fastighetsskatten blev ju en avgift. Vad man ändrat för vanliga villaägare är beteckningen. Och de som har fått en sänkning av vad de än kallar det är villorna på t ex Lidingö eller Danderyd. Där sitter för övrigt även de förmögna. Vad är det för fel att lägga en liten skatt på förmögenheter över t ex 5 mille? 

 Inte förtidsavveckla kärnkraften.- Det kan ju knappast kallas för ett vallöfte, eftersom Centern är med och de vänder ju ändå kappan efter vinden. Var det inte dom som lovade sina väljare att all kärnkraft skulle vara borta år 2010? 

 Inte införa kilometerskatt.-  Vore kanske ingen dum idé att införa det. Det skulle innebära fler transporter på järnväg och bättre framkomlighet för oss bilförare på vägarna.

 Inte kvotera föräldraförsäkringen.- Vilket återigen gynnar de rika och besuttna. På så sätt får den lågavlönade kvinnan vara hemma under hela föräldrarförsäkringen och mannen är ute och jobbar. Ja, ja, så hade vi det på 50-talet också.  

 Inte skjuta upp Förbifart Stockholm.- Eftersom jag inte satt mig in i frågan riktigt så avstår jag att kommentera detta. Tänk att jag blev svarslös.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards