Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 6 maj 2010

Av Pink Ozzy - 6 maj 2010 19:14

Var förut idag och handlade. Hittade då The Priests till ett lågt pris. Eftersom jag är allätare köpte jag både den och "Ljuva Rock'n Roll". Sitter nu i min inglasade altan, låter solen skina på mig och The Priests in i mina öron. Det som förvånar mig är att de faktiskt är otroligt bra. Speciellt så här på kvällen när solen skiner in och jag bara njuter av livet. Det tillhör inte vardagen för mig.

Av Pink Ozzy - 6 maj 2010 19:00

Det går åt helvete för Grekerna. Det kan likaså gå åt helvete för t ex Spanien och Portugal. Det skulle i s f nära nog innebära dödsstöten för allt vad EU och Euro heter. Och kanske lika så gott det. Jag har varit emot det hela tiden. Man vill härma USA genom att i förlängningen ha delstater och enhetlig valuta. Men varför härma ett land som är på väg utför i rasande fart? Jag kanske är blåst, men vad har egentligen EU gett de deltagande länderna? Ja för Sveriges del en hel massa utgifter och en hel massa regler och paragrafer som vi lydiga svenskar lydigt arbetar efter medan man i den sydliga delen av EU fullständigt skiter i reglerna. Kolla Grekland. Det finns regler inom EU om hur mycket back ett land får gå. Något som Grekland med nästintill straffbar falsk bokföring kringgått. Nu sitter man där och ingen vet egentligen hur illa det är i den forna antika stormakten. EU vill utöka länderantalet med länder som Turkiet. Hur ärliga är de vad det gäller den statliga bokföringen? Och det är den statliga delen. Kolla på det lilla planet. Svenskarna förföljs nitiskt av kommunala och statliga ämbetsmän för att t ex kolla att inte minsta bakterie finns i restaurangköken. Ser man bakom gardinerna i ett sydeuropeiskt kök så får man först flytta på spyflygor och kackerlackor.

Jag fattar mig inte på EU. Här låter man länder ha en gemensam valuta, men tycks ha ingen eller obetydlig kontroll över ländernas ekonomi.

Vem ska betala grekernas dåliga matematik nu då? Jo vi. Så länge vi kan ska pengar pumpas in i dessa länder. Pengar som annars kunde ha gått till vår egen välfärd.

Nu kanske du menar att Sverige inte bidrar? Å ju. Vi är med i EU och får betala på ett eller annat sätt. Dessutom minskar aktievärdet så att våra pensioner urholkas ännu mer. Bara denna vecka har jag gått 40.000 back på börsen. Nåja, det är bara att låta det stå så länge som möjligt så repar det sig väl förhoppningsvis. Men fan vet. Nej, skippa Euron och EU så får alla länder sköta sig själva och vi slipper denna enorma tjänstemannaryggsäck som Parlamentet utgör. 

Av Pink Ozzy - 6 maj 2010 18:56

Har av någon anledning kollat lite på auktioner på nätet. Har bjudit då och då, men utan resultat den senaste tiden. Bjöd visserligen för dryga 3 år sedan på en nyårsresa till Nådendal som jag också fick till en billig peng. Men annars har det egentligen inte blivit av något. Förrän idag. Jag bjöd lite här och där och nu sitter jag plötsligt där med en hel drös av skruvar, muttrar, brickor och blomfrön. Ja, tänk så det kan gå. Men kul var det.

Av Pink Ozzy - 6 maj 2010 11:31

I augusti ska mellandottern gifta sig. Därefter är alla 3 gifta och har barn och jag kan luta mig tillbaka och tycka att jag trots allt gjort ett bra "jobb". I augusti har jag 3 gifta döttrar som alla sköter sig, tre mågar som alla sköter sig och 4 gulliga barnbarn, som dessutom kan bli fler. Det känns så skönt att veta att alla har det bra med jobb och var sitt hus dessutom. Det känns konstigt. Lite som att man kan dra ett streck och summera. Ett nytt liv börjar. Det nya livet till livets slut som man ska försöka göra det bästa av. Ja du, livet rullar på vare sig man vill eller inte.

Av Pink Ozzy - 6 maj 2010 11:27

Tittade på ett inspelat avsnitt av "Kommissarien och havet". Det är tydligen en serie. Jag kommer dock inte att fortsätta att titta. Hela konceptet var helkonstigt. En del verkade prata svenska. Andra dock inte. Såg ut som de pratade tyska, men att man dubbade till svenska. Dock fanns det både en danska och lite norrmän med. Dessa dubbade man inte utan där la man en textremsa under. Skitjobbigt och helskumt. En tunn historia gjorde ju inte saken bättre.

Av Pink Ozzy - 6 maj 2010 11:23

Läser i dagens aftonbladet.se om att Peter Wahlbeck stänger av hjärnan. Intressant. Jag trodde inte ens att han hade en hjärna. Men det kanske är ett tryckfel. Sånt händer ju.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards