Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 12 november 2011

Jag vill också vara talman

Av Pink Ozzy - 12 november 2011 10:44

Jag vill också vara talman i riksdagen. Det måste vara världens slöaste arbete. Han sitter bara där och lyssnar hör en massa folk som snackar hit och dit. Ingen märker egentligen av honom. Han sitter där som en lågavlönad grindvakt. Men nu är det inte så att riksdagens grindvakt har låg lön. Nej, icke sa Nicke. Han har 144.000:- kronor.......i månaden ! M a o lite mer än de som tvingas till arbetslöshet och får ut maxbeloppet ( Netto ca 10.000:-/mån ) efter 2-3 år. 

Så nu kanske du förstår att också jag vill vara grindvakten i riksdagen och få samma grindslant som han uppbär.

Att ha en talman som tjänar så mycket är ett rent hån mot alla arbetslösa och lågavlönade! 

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

12 november 2011 11:36

Den stora frågan jag ställer mig är: Var hämtar du din information? Knappast där den bör hämtas i alla fall. DETTA är talmannens uppgifter:

Talmannens uppdrag

Talmannen leder riksdagens arbete. Det innebär att talmannen har det yttersta ansvaret för hur riksdagsarbetet planeras och bedrivs. Därtill leder talmannen kammarens sammanträden och är riksdagens främste representant.

Talmansämbetet är den högsta post en person kan väljas till i Sverige. I rang kommer talmannen efter statschefen, alltså efter kungen, men före statsministern.

Som riksdagens främste representant företräder talmannen ofta riksdagen i olika nationella och internationella sammanhang.

En viktig uppgift för talmannen är att leda förhandlingarna vid ett regeringsskifte och lägga fram förslag till ny statsminister. Detta är unikt för Sverige. I andra parlamentariska demokratier leder statschefen regeringsskiftet.

Riksdagens talman ska med anledning av detta stå utanför det i snävare bemärkelse politiska riksdagsarbetet. Talmannen deltar varken i utskottsarbetet eller i debatter och omröstningar i kammaren. För detta har han en ersättare.

Så leder talmannen arbetet

Talmannen leder och planerar arbetet i riksdagen, både på kort och lång sikt. I sitt arbete samråder talmannen med flera organ i riksdagen.

Talmanspresidiet, det vill säga talmannen och de vice talmännen, träffas regelbundet för att avhandla frågor kring ledningen av riksdagens arbete.

Riksdagsstyrelsen består av talmannen som ordförande och ytterligare tio riksdagsledamöter.

Riksdagsstyrelsen får lägga förslag i riksdagen i frågor som gäller hur riksdagsarbetet ska bedrivas. Det kan gälla arbetet med EU-frågorna, motionshanteringen, jämställdheten i riksdagen, med mera. Talmannen har rösträtt i riksdagsstyrelsen, vilket han inte har vid beslut i kammaren.

Riksdagsstyrelsen leder också riksdagens förvaltning och beslutar i ärenden av större vikt som rör riksdagens internationella verksamhet.

Talmannen samråder fortlöpande med gruppledarna, de särskilda företrädare som de olika partigrupperna utser.

Talmannen sitter också ordförande i ordförandekonferensen, som i övrigt består av utskottens och EU-nämndens ordföranden. Ordförandekonferensen överlägger i frågor av gemensamt intresse.

Talmannen har vidare uppgifter utomlands, inte minst efter inträdandet i EU. Leder ofta delegationer till andra länder

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

13 november 2011 13:51

Äh, det är väl inget. Sitter säkert på en massa middagar och jäser också. Skitjobbet låter han säkert andra göra.

 
Gubbfan

Gubbfan

16 november 2011 23:28

Säg som det är!
Du vill inte alls vara talman.
Du vill ha hans lön!

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

17 november 2011 09:32

He he, precis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 17:45

Jaha, hur ska vi ha det? Ska vi ha klaner , gäng...eller kanske maffialiknande grupper? För att förklara mitt eget tänk så säger jag så här. Klaner - är typ familjeklaner eller ny ex klaner i t ex Japan. Gäng - är i regel oskolade snorungar som ...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 13:42

Jag tillhör ju, som du säkert räknat ut, inte Jimmie Åkessons fanklubb. Dock ger jag credd om någon förtjänar det. Tydligen har några "roat" sig med att uttrycka hot mot en SVT-medarbetare som heter Nike Nylander. För första gången, vad jag vet, h...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 10:19

Om nu S ska vinna nästa val krävs ett antal kraftfulla åtgärder. Både L och Mp ligger kring 4%-spärren. Med Sabuni i ledningen kommer L att spela i div 2 efter nästa val. Och om Mp inte slutar upp med språkrörslarvet hamnar de i samma liga. Det s...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 10:12

Träffade redan för ca 7-9 år sedan en person som hade arbetat med Ulf Kristersson och såg honom som ytterst opålitlig. Jag håller nu med till fullo.Tidigare lovade han att aldrig samarbeta med SD. Numera har han nästintill sätt sig i hans knä. Nu säg...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 09:57

Jag har de senaste 25 åren sakta ökat i vikt och ligger ni på minst 50 kg för mycket. Anledningarna är flera. Jag har några trasiga kotor och besökte läkarna för sent. Nu vill de inte operera innan jag gått ner ca 45 kg. Så det blir ingen operation...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se