Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2012

OS - Lite åsikter kring OS - so far

Av Pink Ozzy - 1 augusti 2012 10:36

Lite konstigt! Jag som sportfåne och som sett OS sedan 1968 börjar tröttna !!! För det första och värsta är att SVT väljer att visa en massa sport på nätet. Där kan ju bara en del titta. Vi som har en begränsning av Gb/mån kan ju inte se allt vi vill. Tidigare hade man mindre, kortare inslag från fler grenar. Inslaget var kanske 30-60 minuter och dessutom sammandrag. Nu är det simning i timtal. Jag har inget emot simningarna i sig, men de kommer in en och en, vilket tar tid. Är det sedan final så ska det vara en prisutdelning där en massa ditresta turistpotentater delar ut medaljer eller blommor. Snacka om bra betalt förresten. Man står där några minuter för att dela ut en liten sketen blombukett som oftast kstas upp till publiken eller en medalj som bara Ara hade den goda smaken att lägga på mattan för 4 år sedan. Men för dessa minuter får de diverse kläder, mat och flott husrum. Nåja, engelska hotell är väl inte världens bästa, men ändå. Jag skulle vilja veta vad dessa potentater kostar under en olympiad. Det är säkert många miljoner.

Nåja, efter sega simningar eller andra tävlingar så ska det sittas i studion och diskuteras varför det gick si eller så. Varför inte idrottaren uppnådde...VAD? Jo, journalisternas högt ställda förväntningar. Du kanske kommer ihåg mitt inlägg under fotbolls-EM. Där hade de s k experterna inte många rätt inte. Detsamma gäller OS. "Experterna" säger hur många medaljer det ska bli och blir det inte så, så är det idrottarens fel.

Ta ett exempel. Simmar-Sofia har enligt en enig press misslyckats så här långt. En annan svensk simmerska kom långt bak igår kväll och nådde inte finalen. MISSLYCKANDE! Nej, det tycker jag inte. Det var en ytterst lyckad prestation. Varför? Hon satte svensk och därmed personligt rekord. Snacka om att ha lyckats. Att sen de andra lyckades bättre, tja, det får man ta.

Sen fick "vi" ju en medalj i nån typ av hästtävling. Ja, ja, jag vet att det heter fälttävlan, men vem bryr sig? Jo, alla hästälskare förstås. Personligen tycker jag att man ska skippa alla hästtävlingar på OS. De hör inte hemma där, men tar mycket stor plats från andra riktiga idrotter. Men så är det väl när det finns så många hästtokiga tjejer. Till nästa OS ska nästa rikemanssport in. D v s Golf. Det blir bara värre ovh värre.

Åter till simningen. Hela upplägget är fel. Varför ska man kunna vinna en massa medaljer i t ex simning? Grenarna är ju på tok för lika. 100 meter på längden och tvären, 200 m likaså, o s v.

Ta friidrott som liknelse. OK, du kan vinna 100 och 200 meter. Carl Lewis vann dessutom längd. Men det hör till ovanligheterna. I övrigt är det mycket svårt att ställa upp i fler grenar. Tresteg och längd, Kula och diskus, slägga och spjut, höjd och stav, 100 m och 110m häck. Nej, ingen av dessa kombinationer är särskild troliga. Men i simning kan du dra hem ett antal. Phelps tog igår sin 19:e OS-medalj. Visst, han har ställt upp i 4 OS och han är ett fenomen, men du ska trots det inte kunna snitta på 5 medaljer.

Så, nu har jag avreagerat mig för idag på de Olympiska spelen.

Sport · TV
 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

1 augusti 2012 22:34

Vad gäller simning är det väl så att många är specialiserade på en av simsätten. Kanske tävlar i alla, men har bäst chans i ett eller kanske två. Minns tex Gunnar Larsson som låg en bra bit efter inför sista medleydistansen, men tack vare bättre teknik mm gick om och vann med någon tusendel.
Phelps tycks då vara ett undantag som är lika bra i alla.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Junie

3 augusti 2012 16:28

Varför är inte hästsport "riktig" sport? Nu vill jag ha en bra förklaring här ;) Det krävs ju mycket träning för att bli en duktig ryttare också, allt är inte hästens förtjänst, men det kanske inte var det du menade? :)

Pink Ozzy

3 augusti 2012 19:51

Jag menar att vi kanske ska dela in sport i flera delar. Att träna en häst, hund eller annat djur är inte en idrott utan en sport. Var ska annars gränsen dras? Ska hundlöp och kamp mellan höns tillåtas i OS? Jag vill att OS ska återgå till tanken. D v s kamp mellan ma/kvinna och man/kvinna. Djur borde ha eget "OS".

 
Ingen bild

Junie

3 augusti 2012 23:28

Aha, då förstår jag lite bättre! But still, en dålig ryttare på en bra häst blir ändå ett dåligt resultat. Men som sagt så förstår jag vad du menar, absolut! Men då kanske inte lagsporter borde vara med i OS heller i och för sig... eller jag vet inte. Personligen så är jag inte sportintresserad över huvud taget så för mig kvittar det, tyckte bara det var intressant att höra din förklaring :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 16 maj 08:52

På 20 och 30-talet fanns inga datorer. På den tiden skrevs flygblad, man skrev stora posters, målade på fönster och väggar för att tala om sina ultrahögra tankar. Andra kallar det rätt och slätt nazismen.  Nu är vi på väg dit igen, fast nu skriver ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 15 maj 18:38

Körde i drygt 2 timmar och kroppen känns helt trasig. De första potatisarna har i varje fall hamnat i jorden. Ska kanske ta en vilodag i morgon. Kroppen behöver det. Frugan ska ändå till läkaren så hon ska köras dit. Det blir nog ingen vilodag ändå. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 14 maj 09:34

Igår gick Sverige - Tyskland i Ishockey-VM. TV6 visade matchen och man hade 4-5 "experter" och programledare som babblade i munnen på varandra. Ibland hörde man ingenting för alla ville vara lite mer expert än nån annan. Det här är mågot TV6 får lägg...

Av Pink Ozzy - Måndag 13 maj 16:58

På radion sa dom att betalningar och överföringar kommer att bli betydligt annorlunda och svårare med start nästa år. Allt skulle dock inte komma på en gång utan ändringarna ska komma lite undan för undan. Sllt för att försvåra det för de kriminella ...

Av Pink Ozzy - Måndag 13 maj 10:15

Sedan coronan bröt ut har priset stadigt ökat. Efter coronan har det sjunkit, eller inte? Allärerna gör reklam för att smöret ordinarie pris är nånstans mellan 54 och 65 kronor. MEN, det är alltid nån kedja som har extrapris. Numera oftast 29,90 och ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards