Direktlänk till inlägg 19 februari 2013
Nu börjar jag verkligen lacka ur. Hur länge ska vi konsumenter tåla det som nu bjuds ut till försäljning? Redan tidigare vet vi ju att man har i en massa e-nummer i maten. Numera, efter att det låter illa med e-nummer, har företagen börjat skriva ut hela det invecklade namnet istället för det korta e-numret. Allt för att vi ska känna oss mer "trygga" i våra inköp.
Men vad händer då? Jo, man tvättar hallon i avföringsvatten så de är otjänliga.
Dessutom börjar det visar sig att hela Europa översvämmas av hästkött. Nåja, inget ont om hästkött i sig. Jag tycker själv om både hamburgerkött och Gustavskorv. Haken är dock att det kan finnas för mycket och/eller för farliga mediciner i köttet. Dessutom kostar ju hästkött 1/5-del av vad nötkött kostar, så priset borde ju sättas därefter.
Sen har vi en massa annan mat som vi dagligen stoppar i oss med glädje och utan att blinka eller kolla vad det egenligen innehåller. Men kolla nästa gång i äffären hur mycket räkor respektive betor en räksallad innehåller. Då kan man ställa sig frågan varför det inte kallas för betsallad. Eller kolla på lingonsylt. Den innehåller betydligt mycket mer av ännat än just lingon. Själv tittade jag på innehållsförteckningen på ett paket köttbullar för ett tag sedan och såg att köttbullarna innehöll socker (!!!!!), ja just det, SOCKER.
Köttbullar och lingonsylt kan de flesta göra själv. Det är betydligt enklare än man kan tro. Dessutom får du då äkta vara. Att gör 1-2 kg köttbullar tar 1-2 timmar, vilket är överkomligt. Skit en en larvig dokusåpa några dagar så har du 2 timmar för att göra ytterst goda köttbullar.
Räksallad kan du också göra på ett bra sätt. Det blir inte precis som den sörja du köper i affären, men du kan göra den efter din smak och med bara äkta varor i den. PROVA!
Nej, jag tror vi måste ägna oss mer åt att laga egen mat framöver och skippa all färdigmat i form av hel och halvfabrikat.
Vi gör även över 90% av vårt bröd själv. Soppor och grytor gör jag alltid själv. Likaså hamburgare, köttfärssås och mycket annat.
Redan nu kliar det i de gröna fingrarna för att påta ute i trädgården och bara längtar till midsommarens första potatis.
Som sagt, ta er tid, skippa er jakt på att ha flest prylar och nyaste bilen och börja leva igen. Att ställa in färdigmat i micron bara för att ungarna eller ni själva snabbt ska få i er lite bukfylla är inte att leva.
Just nu är det mycket pengar för lite mat. Det borde dock vara tvärtom.
Igår gick Sverige - Tyskland i Ishockey-VM. TV6 visade matchen och man hade 4-5 "experter" och programledare som babblade i munnen på varandra. Ibland hörde man ingenting för alla ville vara lite mer expert än nån annan. Det här är mågot TV6 får lägg...
På radion sa dom att betalningar och överföringar kommer att bli betydligt annorlunda och svårare med start nästa år. Allt skulle dock inte komma på en gång utan ändringarna ska komma lite undan för undan. Sllt för att försvåra det för de kriminella ...
Sedan coronan bröt ut har priset stadigt ökat. Efter coronan har det sjunkit, eller inte? Allärerna gör reklam för att smöret ordinarie pris är nånstans mellan 54 och 65 kronor. MEN, det är alltid nån kedja som har extrapris. Numera oftast 29,90 och ...
Tycks vara så att SD har en ganska stor trollfabrik. Det innebär att de betalar pengar för att folk (trollfabrik) skriver gott om SD och skit om oppositionen. Kanske funkar hos folk som inte läser på själva. Det funkar inte hos belästa väljare. Sj...
Både pressbyrån och 7eleven kommer fr o m 2025 att fasa ut cigaretter. Jag vet dock inte vilket ben jag ska stå på. Anledningen är flera. Rökarna kan lätt gå till andra aktörer som fortfarande säljer cigaretter. Smugglingen kommer att öka och gängen ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|