Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 15 mars 2013

Försäkringskassan och Arbetförmedlingen är helt sjuka

Av Pink Ozzy - 15 mars 2013 10:07

Blev riktigt arg igår när jag fick veta att en i min släkt inte längre ska få pengar från försäkringskassan utan ska skrivas in på arbetsförmedligen. Personen i fråga kan ofta varken stå eller sitta. Hon går ofta på värktabletter.

Nu är första frågan varför FK gör på detta sätt? Alla vettiga människor vet ju att om hon, mot förmodan, skulle komma till en intervju bara behöver vara ärlig och säga hur ont hon har. Då finns det ingen i världen som anställer henne.

Och varför gör FK så mot sjuka. Det finns idag över 420.000 arbetssökande. Därtill ska läggas de som har arbete, men ändå söker andra jobb. Men det finns  idag ca 81.000 jobb hos arbetsförmedlingen och ytterligare ett antal hos privata arbetsförmedlare. Men om du tittar på vad det är för arbeten så ser du rätt snart att det antingen är jobb långt bort, jobb som du inte har kvalifikationer för eller jobb som kanske bara är på 20-40%.

Själv går jag i FAS3 just nu. På min ort fanns det idag ca 50 arbeten. INGET av dessa har jag kvalifikationer för, eller har en säker månadsinkomst, utan 100% provision.

Så VARFÖR inte låta de sjuka vara ifred och låt de arbetsföra slåss om de jobb som finns?



 
 
Gubbfan

Gubbfan

15 mars 2013 18:17

Min kanske rubbade tro är:
Man vill helst att de skall ta livet av sig i förtvivlan över sin situation!
Det blir billigast för statskassan och möjligen kan BNP räknas upp ett snäpp pga begravningsbyråns ökade omsättning.
Så sjukt tror jag att samhället har blivit.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

16 mars 2013 09:06

Ja du, hemska tanke.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 mars 2013 08:47

I princip måste jag ju hålla med dig.
Dock har jag en del funderingar --som vanligt...

Försäkringskassan -- på sina håll kallad Förnedringskassan -- har väl dock att följa politiska direktiv. Som säger att om en person kan jobba med NÅGOT är denna inte sjuk. Du hörde väl om mannen som inte kunde sitta men då föreslogs LIGGA och jobba, för han KAN ju jobba.
Vad göra som myndighet om direktiven säger så?

Visst är det hemskt men jag förmodar att det är detta kryphål FK använder sig av i ditt exempel ovan.

Däremot är det ju knappast FKs "bekymmer" att antalet arbetslösa överstiger antalet lediga platser. Platsbrist är knappast en orsak till sjukskrivning. Eller...

Har under min tid som arbetssökande lärt mig att AF bara förmedlar ca 10% av lediga jobb. Resten finner man på andra håll.Min tjänst fixade jag själv eftersom den inte fanns utan kom från ett upptäckt behov under min FAS-3 tid. Får visserligen bidrag via AF men det är deras enda insats. Jag fick själv fixa FAS3-platsen och AF hade att godkänna den.

Dock måste påpekas att FK fått "direktiv" gällande vissa sjukdomar som kommer att få det "lättare" att få sjukbidrag i fortsättningen. I alla fall om man kan visa att man klarar av ett deltidsarbete.

Däremot håller jag givetvis med dig om att man som sjuk inte skall tvingas arbeta. Problemet är ju dock tillägget:"med något" eftersom FK alltid kan komma med ett påstående om att man klarar just "något"

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

16 mars 2013 09:05

Jag fixade också min FAS3-plats själv. Men det var mest för att jag visste vad jag ville göra. Jo, det kan vara så att AF direkt förmedlar 10% av arbeten. Men statistik säger att det på AF´s hemsida ligger ungefär 35% av alla tillgängliga arbeten i Sverige.
Vad det gäller min vän så är det så att de inte säger att hon kan jobba med något, utan att det inte är omöjligt att hon kan jobba med något i framtiden. Helt sjukt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 17:19

Jag har ju ingen aning hur länge jag lever med cancer i magen samt en massa andra småsaker i kroppen, så vi lever livet lite. Så nu har vi bokat Smådalarö Gård och spa. I början på veckan var vi ju på Yasuragi vilket ju inte var så som det en gång va...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 10:11

Ledsen mina vänner, men att rösta om juridisk könstillhörighet är bara larv i mina ögon. Det man röstar om är ifall en homosexuell ska få kryssa i  ett M eller K på diverse papper. Innebär också de får gå på toaletten för kvinnor fast de fysisk är mä...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 09:10

Nu har Skyttedal och Emanuel bildat Folklistan. Ett parti utan ideologi. Däremot har de en enda tanke och det är att få så mycket pengar som det bara går från statskassan, d v s dina skattepengar. Försett antal år sedan roffade t ex Emanuel åt sig fl...

Av Pink Ozzy - Tisdag 16 april 09:02

God morgon vänner till en sen vår. Känns inte då spännande att gå ut. Jag har bestämt mig att gå ut 1-3 timmar om dan och arbeta med blommor, rabatter, trädgårdslandet eller något annat som behöver göras på tomten. Om jag kan vill säga. Just nu går i...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards