Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2019

Av Pink Ozzy - 26 januari 2019 09:22

Med ojämna mellanrum faller kvinnor eller flickor från balkonger. Dessutom hamnar en del under tåg eller dör i till synes självmord.
Men tyvärr är det ofta inte det. Det är utstuderat MORD.
NEJ, inte hedersmord. Det finns inte. Det finns ingen heder i att döda någon annan. Speciellt inte kvinnor och tjejer som inte vill gifta sig med den som familjen utsett. Det kallar jag "bortgjordmord". För bortgjord har familjen och då speciellt männen blivit. Nu vill de hämnas, inte upprätta sin heder. Heder hade varit om de låtit flickan välja själv.
Hur fan kan en förälder tycka att det är OK att gifta bort sin lilla tonåring med en gubbe i 60-årsåldern? Hur tänker man? Bara tanken borde sätta hela familjen bakom lås och bom eller förpassas till en ö (se nästa blogginlägg)
Ni som är svin som ger bort era döttrar till den NI beslutat och inte HON och ni som tror ni begår ett HEDERSMORD hör inte hem i detta samhälle.

Av Pink Ozzy - 24 januari 2019 09:59

I slutet av 40-talet fick judarna ett land som sedermera kallas för Israel. Tidigare hette landet Palestinien och tillhörde palestinierna. Nu undrar jag vem som förde fram den diaboliska tanken att ge delar av Palestinien till judarna? Det "enda" som har hänt är ju ett enda långt kring i 70 år !
Men tänk dig själv om t ex Skåne skulle ges till araberna för att de bodde där för 2000 år sedan. Hur skulle det se ut? Skulle du acceptera det? Alla skåningar fick flytta norrut och vi blev mer eller mindre avskurna från yttervärlden och dessutom beskjutna med missiler hela tiden.
Eller tänk så här. Alla under 70 år har bara levt i krig, rädsla, hunger mm.
Eftersom jag numera ser mig som en ateist har jag i sig inget mot enskilda judar utan det faktum att UN en gång i tiden gav judarna landet för att de bott där en gång. Om alla skulle få det land de en gång ägde skulle världen se mycket annorlunda ut.
I Afrika skulle man inte prata engelska, afrikaan, franska, portugisiska.
I Sydamerika skulle det bara finnas en ursprungsbefolkning av indianer.
Likaså i Nordamerika
Tibet skulle vara ett eget land.
Hela Europakartan fick ritas om och romarna skulle vara en stormakt
Under en period var det osmanska riket mycket stort.
Hela den asiatiska delen av Irak, Iran, Libanon, Syrien, m fl länder skulle inte se ut som idag.
Under en period regerade greker över stora landområden och under en annan period var det turkarna.

Sådär kan vi hålla på länge. Världen ändrar sig hela tiden. Så varför skulle judarna just få det DOM ville ha? Jo, för alla tyckte ju så synd om dom efter WWll. Inte fel i det. De fick stå ut med mycket elände. Men det fick även ryssar, romer, HBTQ-personer m fl. Inte fick de egna landområden. Nåja, ryssarna tog väl det dom ansåg var deras.
Men åter till frågan VARFÖR just judarna. Det var inte bara för att folk tyckte synd om dom. Nej, det var för att USA då skulle få en allierad på ett känsligt landområde. Sen pumpade USA in pengar så att Israel skulle kunna försvara sig.
Så m a o kan vi säga att allt dödande i detta område bara sker för att USA vill ha en allierad i östra Medelhavet.
Jag undrar dock vad Sovjetunionen och Kina fick för att knipa käft och rösta med USA?

Av Pink Ozzy - 23 januari 2019 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst och kunnig och räds på intet sätt makthavarna. Vi behöver fler sådana ungdomar.
Det som dock blir enormt arg på är dessa hatare som återigen visar sig. De hatar Greta. Jag tror inte ens de vet varför. Kanske för att hon blivit känd, kanske för att hon har en bra tanke, kanske för att Mamman kan sjunga. Som sagt, det kan vara vad som helst. Hatarna har nämligen igen ideologi , utan de vill bara hata för hatandets skull. Spelar ingen roll om Greta hade varit lika mycket MOT miljön så skulle nog samma idioter stått där och hatat.
Ge er och låt Greta sköta sitt. Hon försöker se till att även ni snorvalpar ska få en bättre miljö. Tänk på det!
#gretathunberg , #miljö , #näthatare , #hatare , #miljökämpe

Av Pink Ozzy - 23 januari 2019 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släppa ut dom i Brasiliens djungel och be dom gå hem eller sakta slå ihjäl dom. Anledningen är enkel. Jag älskar djur.
Men trots att jag älskar djur har jag inget emot att äta dom, även om det bara sker 1-2 gånger per vecka.
Däremot anser jag väl inte att vi behöver minkfarmar för att göra pälsar till "de fina damerna", men att släppa ut dom är djurplågeri.
Sen har vi köttbönderna. Varför ska de lida för eran enskilda åsikt? Om alla tog saken i egna händer och klarade sig undan straff skulle militanta veganer vara en utrotningshotad art. Dessutom skulle köttbönder släppa loss sina kor i veganernas trädgårdar.
Så mitt förslag är att vi för sakliga diskussioner så får folk ta ställning själv. Är man bra på att argumentera för sin sak så får man fler anhängare. Att slå ihjäl kaniner ger knappast fler anhängare utan bara fler idioter.

Av Pink Ozzy - 21 januari 2019 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något som mycket väl stämmer in här. Han, för det är en han tror jag, försöker lura mig hela tiden. Han skyller på tagna beslut av andra och när jag ber om beslutet och underlaget så finns det inget. När jag tjatar vidare om olika saker så försöker han lasta över mig på andra som inte har med saken att göra o s v. 

Jag tycker att det grundläggande vid ett samtal mellan 2 människor ska vara rakt och ärligt. Att försöka blåsa någon gör att den faller ner på havsbotten direkt. Den här killen säger sig dessutom vara någon form av chef. Men hallå, skojar han eller? han har ju inte ens kolla på grunderna i detta. 

Nej kära kommuner. När ni anställer folk så gör det på meriter och meriter allena. 

Av Pink Ozzy - 21 januari 2019 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de stått där tidigare och för det andra stämmer inte 3 dagar heller för att huset inte stod där dagen innan.
Ett fusk så att inga eventuella köpare ska tro att huset har stått länge och att det kanske beror på något fel.
Lite dåligt. Alla i Sverige tittar i Hemnet ibland och då blir man förbannad när sådant sker. Men felet är troligen inte Hemnets utan mäklarna som ser det som ett bra sätt att lura sina kunder. Att mäklarna fortfarande tillhör ruffel och bågföretagen trodde jag var förbi.

Av Pink Ozzy - 20 januari 2019 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och erkänner ringer jag polisen så de kan plocka in denne. Om dom vill ha trubbel så fixar jag det gärna.
För grejen är att de som krossar rutor, går in och snor läsk mm tillhör ju inte Sveriges begåvningsreserv utan är ute och förstör för att ingen bryr sig om dom. Så om de stannar och vill prata så ställer jag upp på det och försöker övertyga dom om att de måste anmälas och få hjälp .
Så vi får väl se vad som händer....

Av Pink Ozzy - 19 januari 2019 13:49

En massa gnällande på den konstellation som nu sett till att vi får en regering. Men om det nu är så illa så är det väl konstigt att aktierna går upp. Min portfölj har gått upp nästan 5% under den gångna veckan.
Varför går då aktierna upp? Jo, de som har pengar tror på att denna regering är duglig och att företagen kommer att gå bra ett tag till. Innebär samtidigt att det ger arbetstillfällen.
Så sluta gnäll hela tiden och se det positiva i den regering vi har. Läs på innan du har en uppfattning !

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards