Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2019

Av Pink Ozzy - 14 januari 2019 17:39

Har ju helt glömt att blogga om all idrott som pågår just nu. Tjejerna som sprintar på skidor just nu är ju helt otroliga. Finns ju 7-8 tjejer i ren världsklass. Skidskyttarna är inte riktigt på topp ännu, men de kommer får vi hoppas.
Sen har vi handbollslaget . Så sakta börjar de visa vad de går för och 1-2 matcher till med bra resultat får jag nog kräva mer än den kvartsfinal jag hoppats på så här långt. Vi får väl se. Men vi kan ju inte hoppas på att få möta fler soplag och att Palicka spelar världshandboll i varenda match. Men vi får väl se vad grabbarna presterar framåt. En eloge till den svenska publiken också.

Av Pink Ozzy - 14 januari 2019 09:57

Förstår inte folk. Jag måste ju utgå ifrån att alla som kör bil har körkort, även om jag vet att det tyvärr inte förhåller sig så. Jag måste även tro att alla som sätter sig i en bil först kollar vilken väderlek det är och eller kan bli, även om jag ser att så inte är fallet.
Väderlekstjänsten har varnat i 2 dagar om kraftig halka och klass 2-varnat om glashala vägar. SMHI menade att de som inte måste ut ska stanna inne. Men trots det kör en massa fordon/förare runt på våra vägar i ishalkan precis som om det vore den finaste sommardagen.
Och det är ju ingen engångsföreteelse. Nej, det händer varenda vinter och t o m flera gånger från oktober till mars och många tycks bara skita i alla varningar.
På något vis borde försäkringsbolagen engagera sig mer och följa upp olyckorna. Det ska inte vara meningen att vi som tar SMHI:s varningar på allvar ska betala dessa idioters skador. Och nu säger jag inte någonting om de som blir påkörda utan de som orsakar olyckan. Om du kör i 30 och någon mötande får sladd när han kör i 100 bör ju denne även stå för dina kostnader.
Det är så sjukt dåligt att inte respektera halkan dessa dagar. Det är snudd på att inte vara simkunnig och ställer sig högst upp i hopptornet på 10 meter och hoppar ut utan att vara simkunnig. Så djävlar sjukt och respektlöst mot alla andra trafikanter, inklusive dom du kanske har i din egen bil.
SKÄRPNING !

Av Pink Ozzy - 13 januari 2019 14:34

Man kan ju tycka att #Vänsterpartiet borde rösta för Löfvén för att på så vis utesluta den ultrablåbrun sidan. Samtidigt tycks V har hedern kvar. Om någon har något emot mig och är t o m så dum så han sätter det på pränt så skulle det nog mycket till för att jag skulle rösta på hen.
Som det ser ut nu när man läser om överenskommelsen så ser man ju att C och L har fått igenom betydligt mer än deras valresultat förtjänar. Det enda Löfvén tyck få är statsministerposten. Frågan är vad vi väljare tycker om det?
Blir det nu ett extraval? Ja, kanske. Möjligheterna ändrar sig ju timme för timme. Undrar om Löfvén inte borde gett upp tidigare och gett C och L skulden för det. Blir det ett extraval kommer SD och V kapa åt sig några procent till. Mp som bara flutit med och överhuvudtaget inte profilerat sig åker ur och kan göra sällskap med Liberalerna som velat åt alla möjliga håll och tycks inte ha en klar linje ens inom partiet. Centern kan både vinna och förlora på ett eventuellt extraval. Lööf har ju visat att hon kan förhandla för Centern , eller inte. Jag menar att om man förhandlar bra så ska du komma i mål. Det gör kanske inte den här konstellationen. Kd och M har ju nästintill stängt dörrarna till C och L, så hur de har tänkt sig att få till stånd en framtida majoritet kan man ju undra. Eller har de redan nu en tanke på att beblanda sig med SD? Detta skulle i s f bli lite komiskt. En koalition mellan kristna, höginkomsttagare och lågavlönade invandrarhatare. Vilken röra!
Men du Jonas, låt det gå till ett extraval så får vi se om vi får någon regering innan semestern. Och framförallt får vi se vad folk tycker om en blåbrun regering som tar från de fattiga och ger till de rika.
Behåll er heder Vänstern.

Av Pink Ozzy - 13 januari 2019 11:38

Dags att bygga upp ett helt nytt alpint herrlag på skidor. Släng ut Hargin och Myhrer. De har gjort sitt. Myhrer vann visserligen ett guld i OS förra året , men dessförinnan får man nästan leta 8 år tillbaka för att hitta en riktig bra prestation. Hargin har väl knappt en VC-seger.
Det vore bättre att göra en omstart med t ex 6 unga hungriga som inte trycks ner mer av 2 föredettingar som egentligen inte har mer att ge .

Av Pink Ozzy - 13 januari 2019 10:23

Nu börjar det så sakta att bli frötider. Satt i helgen och skrev namn på små plaststickers så jag vet vilka frön jag sätter i vilka krukor. Min tanke de senaste åren att minska ner har resulterat i en stark uppgång av antalet olika fröer. Sen återstår det att se vad som kommer upp. Allt kommer, av olika anledningar, inte upp.
Har t ex aldrig fått kläm på frön som ska kylas ner eller täckas med t ex perlit. Sedan har jag köpt frön av Wish som troligen bara är skit. Provodlat 6 sorter och 5 kom aldrig upp. Den sjätte dog efter 2 veckor. Ingen bild eller bruksanvisning heller. De kan i princip lägga vilka frön som helst i påsarna. Klaga går ju inte hos Wish som du kan hos affärer i Sverige.
Sen har jag plockat med mig diverse frön från olika länder genom åren som jag också brukar testa. En del blir riktigt bra.
Men året kommer förhoppningsvis att blomma med massor av tulpaner, narcisser, krokusar, mm. Satte över 200 nya lökar nyligen. Jo då, allt går med kofot och korp ( gammalt verktyg ).
Så bara det blir lite tid över ska jag så de första frön som blir fuchsior, chili och paprika samt kanske något mer också.
Blir ett spännande år om vädret blir bra.

Av Pink Ozzy - 12 januari 2019 15:01

Nu närmar det sig, kanske. En regering är på G och det hörs tandagnissel från den yttersta högern, som ju M, Kd och Sd är. Försmådd och besviken försöker dom bräcka varandra i gnällande av olika slag . Värst är Busch-Thor och Kristensson där avundsjukan över att inte få regera lyser klart igenom .
En del gråsossar gnäller också över att Löfvén gett efter på flera punkter. Och? Det är väl inte så konstigt. Alternativet var ju en ultrablåbrun regering. Något som inte många vill ha.
Det enda problemet är att det inte går att lita på varken Lööf eller Björklund.
Skulle därför inte förvåna mig om denna regering inte klarar de 3,5 år som återstår till nästa val

Av Pink Ozzy - 12 januari 2019 14:53

På vår ort händer just nu väldigt mycket, men fel saker. Fönster krossas, däck skärs upp, barn rånas på kläder o s v.
Så just en tråd på Facebook och blev förbannad. Massa vuxna beklagar sig. Främst över däcken, för det är ju deras. Glasrutorna skiter man i för de tillhör på ett eller annat sätt kommunen. Att vi måste betala dom via skatt och försäkring tycks ingen fundera över.
Inte heller att barn tar efter dom vuxna. Det är 30 km i nästan hela byn, något som många skiter i. Det finns en stor parkering utanför det fåtal affärer som finns i byn. Trots det envisas några "vuxna" med att alltid parkera på de ca 15 meter som kallas rastplats och där all annan parkering är förbjuden . Nu senast gjorde några "vuxna" sig lustig över om man ska köra medurs eller moturs på ovan nämnda parkering .
Såg sedan att någon irriterade sig över att just dessa vuxna inte uppför sig som förebilder. Då svarar någon som troligen är mellan 50 och 70 att han inte vill vara nån förebild. Vaddå " inte vill" ? Det är alla vuxnas skyldighet att vara förebilder. Hur svårt kan det vara?
Eller ska vi kanske införa en armbindel med texten "VUXET BARN"?

Av Pink Ozzy - 11 januari 2019 10:48

Har berört det tidigare, men behöver beröras igen. Detta eviga skolvåld. Och då menar jag inte bara våldet under skoltid utan även de tilltag som utförs på kvällar och helger mot skolan.
Jag kan redan från början säga att det största problemet inte ligger på skolan.
Det största problemet är hemmen, d v s föräldrar och vårdnadshavare, sambor, älskare m fl.
Vi har en mycket stor grupp i skolan som sköter sig, men eller utan föräldrarnas hjälp. Vi har även barn som bor i skilda hem. Tror det rör sig om 40-50% ! ALLA dessa barn som bor i skilda hem har en ryggsäck att bära på. En del klarar detta bättre än andra. Delvis beroende på att de skilda föräldrarna beter sig som vuxna. Men en stor grupp barn som bor hos gifta föräldrar eller med någon styvförälder har problem. Eller låt oss säga att de har problem med sina föräldrar som har problem.
De vuxna kan ha psykiska problem, drogproblem, ekonomiska problem, ja och några till. Nu är ju barn inte dumma. De fattar, de vet, men de säger inget. Lärarna fattar, lärarna vet och lärarna säger inget heller. De enda som inte tycks fatta är föräldrarna. Det enda de fattar är att deras barn kommer hem och klagar på skolmaten, läraren, bråk eller något annat. Och nu får föräldern med egna problem en stor möjlighet att kasta över allt på skolan. All frustration över de egna problemen kastas nu på skolan och lärarna. Nu ha de hittat en syndabock.
Men det slutar förstås inte där. Nej, man går också hemma och gapar över skolans inkompetens. Man tycker att läraren är helt värdelös och man borde slå något hårt i skallen på hen. Det första som händer i många barns huvud nu är en enorm frustration. Vad händer? Barnet tycker kanske om sina föräldrar OCH sin lärare och du säger mamma att fröken är en idiot.
Sakta men säkert börjar barnet ta parti. Vissa är starka och står emot, men några klarar inte trycket. Mamma är kanske full och vräker ur sig en massa om skolan samtidigt är hon inte vänlig mot sina barn. Och det är det som triggar barnen.
De syns inte. Barnet vill få bekräftelse av sina föräldrar och ser det därför som helt OK att nattetid gå till sin skola och förstöra fönster och annat.
När sen barnet kommer hem och har sovit på saken får föräldrarna på radion genom bakisdimman höra att någon har förstört på skolan, vilket föräldrarna skrattar åt och säger att skolan minsann har förtjänat det. Föräldrarna frågar var barnet var igår (när de själv var på fyllan) och får svaret att hen var hos en kompis. Barnet har fortfartfarande inte fått någon kram eller några trevliga ord på morgonen, så det enda barnet tar till sig är att det var rätt att skolan fick trasiga rutor.

Så här kan det på ett ungefär gå till. Inte hos alla, inte hos ett flertal, men om en skola har 500 elever och 5 av dom har det på detta sätt lider 495 elever för att dessa 5 har föräldrar som inte borde ha barn.

Men jag har genom åren även sett barn som redan bor hos fosterfamiljer och ändå bråkar och stökar. Ja, inte så konstigt. En del fosterföräldrar ger allt för det barn de fått, medan en del gör det för pengar. Dessutom har dom barnen oftast redan blivit så skadade att det krävs enormt mycket för att få det på fötter igen.

Ja, det är synd om barn idag, men jag tror att det var synd om många barn även för generationer sedan, fast på ett annat vis. Då ansträngde sig föräldrar och uppfostrade sina barn samt hjälpte dom med läxorna. Dessutom fick de hjälpa till hemma.
Numera tycker många föräldrar att skolan har ansvaret över både uppfostran och utbildningen. Dessutom hjälper barnen inte till hemma som förr och får det sedan mycket svårt när de ska flytta hemifrån.

Återigen så gäller detta inte generellt, men säkert hos minst 10% av alla barn.
Inte undra på att det är lärarbrist, när lärarna inte får syssla med det de ska.... att utbilda barn.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards