Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 21 september 2023

Av Pink Ozzy - 21 september 2023 21:34

Jag måste vara en idiot. Läkaren sa åt mig att jobba i trädgården ska inte göras mer än en timme p g a min trasiga rygg. Men då stoppar jag i mig lite extra värktabletter och kan vara ute i 4 timmar och därefter i 2 timmar inne med att ta hand om skörden. Sen börjar ryggen dra ihop sig mer och mer. Benen skakar och smärtar. Axlarna följer efter. Efter en stund är hela kroppen på jakt efter värktabletter fast jag vet att de inte hjälper så som jag önskar och äter jag för många vet jag att annat kan hända med kroppen som jag inte vill.
Nu sitter jag och halvtittar på TVn.
Jag får väl snart veta om jag överhuvudtaget kan ta mig upp från fåtöljen eller om jag måste sova här. Ja, det är ju inte svårt. Det är bara att trycka på 2 knappar och jag ligger ner.
Ja, jag vet att jag är dumdristig, eller som jag skrev ovan, en idiot.

Av Pink Ozzy - 21 september 2023 12:41

När jag gick på högstadiet i slutet av 60-talet fanns det hur många snygga tjejer som helst. Och eftersom jag på den tiden såg rätt bra ut var det ju som att komma till ett dukat bord. Det var aldrig svårt att hitta en trevlig tjej. En av dom är jag gift med i snart 50 år.
För några år sedan jobbade jag lågra år i en skola och undrade många gånger var alls snygga tjejer höll hus. Det fanns 3. En hade ett långvarigt förhållande med en trevlig kille och den andra hade slagit in på fel väg och gick knappt på några lektioner. Den tredje var lite knepig. Inte för att jag försökte limma på någon. Det gör man bara inte i min ålder. Då har man fel i huvudet, men att tänka är ju fritt.
Nu idag skulle jag handla och av någon anledning var det minst 20 högstadietjejer där också. Och återigen ställde jag mig frågan "var är alla snygga tjejer?".
På väg hem kom jag på det, tror jag. Eftersom jag är lyckligt gift och alldeles för gammal för högstadietjejer så blir de i mina ögon inte så vackra som de kanske förtjänar.
Därför förstår jag inte alla gamla gubbar som ger sig på unga tjejer och våldtar dom. De skulle inte ha en chans annars.
Så för min del tjejer så är ni nog snygga, men jag är för gammal och är därför inte intresserad av er på det sättet. Däremot pratar jag gärna med er om tillfälle finns. Många gånger har ni intressanta saker att prata om.
Ha det så bra tjejer, er kille kommer. Om det skulle komma en gubbe som är för gammalen inte slutar att tjata sparka eller knäa honom riktigt hårt i klockspelet. Då tappar han sugen.

Av Pink Ozzy - 21 september 2023 11:52

Jag vet inte om det är migrationsverket som ansvarar för visum, men jag tror det. Sedan ca 2 år är skidåkarna Maja Dahlqvist och amerikanen Kevin Bolger ett par.
Maja tränar ömsom där ömsom här och Kevin gör samma sak. Nu har dock Kevins 90 dagar för visum tagit slut och då måste han vänta x antal dagar innan han kan få ett nytt innan han kan träffa sin Maja samt tävla i Europa igen.
Detta är för mig helt obegripligt. Han och hon tjänar egna pengar och ligger således inte staten till last. Däremot kommer det flyktingar i 100.000-tals till Europa utan ett öre på fickan. De får minsann uppehållstillstånd. Folk som får husrum med all inklusive får komma hit mängder. Det är OK, men när en amerikansk skidåkare vill vara hos sin tjej så är det körd. Nej, är det sånt migrationsverket lägger ner tid på så vore det enklare att lägga ner skiten och skickar all personal till en empatiutbildning.
Tur jag inte har en från migrationsverket i släkten. Jag skulle bli tokig.

Av Pink Ozzy - 21 september 2023 11:35

Nu kommer hösten och i o m det ändras Aladinasken. Man tar i år bort en kakaokrisp och ersätter den med en jordgubbskrisp.
Varför ska man hela tiden ändra i Aladinasken? Det har genom åren försvunnit och tillkommit ett stort antal praliner ur asken. Den mest välkände är väl trillingnöten och körsbär i likör.
Under många år jobbade jag inom ett område där man fick ett stort antal askar till jul. Nåja, så stort var det inte utan höll sig under 10 per jul.
Vi och ungarna åkte alltid till Höglekardalen på den tiden och plats i bilen var det ont om. Därför tog vi innehållet i ett antal askar och hällde ner dom i en treliters plastpåse. Den stod sen på bordet och var ett bra energitillskott efter en dag i backarna. Men den tiden är förbi. Precis som körsbär i likör och trillingnöten.

Av Pink Ozzy - 21 september 2023 11:23

Ledaren i dagens Aftonbladet ljöd :
Kristersson måste göra det kul att skaffa barn.
Det får mig att fundera lite. Det är väl alltid kul vare sig det blir barn eller inte. Det nöjet kan väl varken Kristersson eller hans anhang ta ifrån folk. Så självs nöjet finns ju där.
Det som menas är väl att det aldrig föds så få barn än nu. Och det är DÄR jag inte håller med Aftonbladets ledarskribent med om. ÄNTLIGEN har folk fattat att man inte behöver göra barn det första man gör. Det finns på tok för många ensamstående mammor som inte får hjälp med det dagliga. Diska, städa, tvätta, gå till och från skolan och mycket annat ligger på mammorna. De få dagarna männen dyker upp blir det godis och senare Donken eller Max till middag. Det är trots allt rätt ofta jag ser pappa med sin dotter eller son sitta på något snabbmatställe och äta.
Så ad Kristersson ska kunna bidra med för att själva knullandet ska bli mer roligt tror jag inte han är kapabel till. Inte heller i det skedet 9 månader efter då mamman under en stor del av dygnet har ett rent helvete kan Kristersson förbättra.
Det som jag ser det Kristersson ska kunna vara behjälplig med är att skolan får pengar så att paren håller ihop och har kul tillsammans med barnen. Hur de kan gå ekonomin att gå ihop och ger dom möjligheter till ett bra familjeliv. Men det tror jag inte Kristersson gör gör sånt kostar pengar. Att han spar pengar i förlängningen har han noga aldrig tänkt på. Tyvärr.
Och till alla tjejer vill jag bara säga att gör inga vara innan ni båda är överens och har levt ett tag ihop och märkt att ni passar för varandra. Gå inte på det där med hus, bil hund och barn.
Och du grabben. Det är tjejen som måste ha friheten att bestämma själv. Det är trots allt hennes kropp och hennes liv.
Och ja, jag vet. Har träffat min fru för drygt 50 år sedan och har barn och barnbarn och det var mycket hon gjorde hemma genom åren och fortfarande gör. Jag tvättar bilen och sköter om det mesta med tomten och målningar av huset. Hjälper till lite inne också med dammsugning och sånt ibland. Inget som dock är ens i närheten av frugans jobb genom åren.
Istället var det dock min skyldighet att se till att jobba så räkningar mm kunde betalas.
Så grabbar, ställ in er på ett liv där TVspel och långfilmstittande hör till lyxen och städning och har hand om barnen till vardagen.

Av Pink Ozzy - 21 september 2023 10:11

Idag ska dom ner. De sista vårlökarna. Det är väl 75- 100 blomsterlökar somska ner. Får se hur ryggen klarar det. Menjagbara ska ha ner dom så våren blir vacker.
Satte ner ca 200 förra våren och nu blir det några till. Sen får det räcka.
Ska också prova med att höstså blommor. Har aldrig provat det.
Nu nu väntar jag bara att våren kommer. Vinterskottningen kan jag vara utan.

Av Pink Ozzy - 21 september 2023 10:07

Det började i grundskolan på den tidendet fanns rökrutor. D v s en plats där man fick röka...för skolan och inte möjligtvis för föräldrarna.
Det var också i 9an jag tog min första fylla.
Efter grundskolan flyttade jag hemifrån för att plugga ch rökning, snusning samt fyllor skedde varje vecka om pengar fanns.
Efter gymnasiet minskade drickandet avsevärt. Efter ett antal år slutade jag sluta snusa och dricka, men då var jag dryga 30isch.
Lite senare fick jag dock ett jobb som innebar representation med diverse sprit, öl och vin. Detta pågick väl i 20-25 år.
Sakra ökade fredagsdrickandet. Det kunde bli uppåt 3 vinflaskor.
Sen läste jag en dag vad vad som händer medmin kropp om jag åt en massa värktabletter mot min värk samtidigt som jag drack på fredagarna. Det var rent livsfarligt så jag slutade helt på dan. Det var väl nångång i april, maj bestämde det. Sedan dess har jag inte tagit en droppe. Rökat och snusning hade jag ju slutat med för många år sedan.
Ska kanske tillägga att fett, smör samt salt alltid hört till Kosten även om jag försökt att minska det.
Men man ska inte ropa hej....
Har nu fått svaret från läkarna att jag fått tumörer i hela magen och går på tisdag mina första 2 sprutor och ska sedan få en i månaden framöver. Hur länge vet jag inte.
Men man är tydligen inte odödlig utan får nu straffet för mitt leverne. Har jag en jäkla tur så klarar kroppenav sprutorna och jag blir bättre. Annars......

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards