Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 24 september 2023

Av Pink Ozzy - 24 september 2023 11:40

Min farmor, farfar och pappa dog inom loppet av 5 år och saknaden av dom blir bara värre med åren. Jag var 5-6 år när min s k mamma tog med oss bort från min pappa. Hon hade en affär med en annan. Något jag inte fick reda på 15-20 år efteråt mär jag gav mig ut på spaning i min gamla byggd.
Det är tragiskt när man får reda på detta i vuxen ålder. Ens egen mamma ljuger mig rätt upp i ansiktet. Och inte vara i detta fallet. Hon var en kronisk lögnare.
Men det var saknaden jag skulle berätta. En farfar som höll en fast hand över hela familjen även om de alla var utflyttade. Min pappa var äldst och jag var äldsta barnbarnet. Farfar tillhörde inte de gladaste personerna i världen. Bl a för sina hjärtproblem.
Farmor däremot var den snällaste människan som fanns. Alltid god och lagade fantastisk mat. På söndag skulle ALLA hans barn med familjer träffas till middag, som åts vid lunchtid plus påföljande kaffe och tårta. Varje söndag.
Jag var mycket hos dom . Ja, så mycket jag kunde.
Pappa var lite törstig men var en snäll pappa som jag kommer ihåg det. Men tydligen var min lycksökerska till mor inte intresserad mer av min pappa när hon hade hittat en ny. Själv hatade jag honom livet igenom.
Min mot tyckte nästan omgående att vi skulle kalla honom FAR . Det tyckte jag var helt fel. Då kom Ernst-Hugo Järegård och räddade situationen. På helgerna spelade han små korta sketcher i TV och han kallade sin pappa gör FARSAN. Det passade perfekt för mig. Det var varken för eller pappa utan farsan som i mina öron inte var nånting annat utom möjligen en konstigt namn.
Nu är dom alla döda. Min förbjudna mamma och vår farsan samt mina farföräldrar och pappa är alla döda numera. Men jag minns mycket väl darmr farfar och pappa. Synd att jag inte kan gå tillbaka de år min s k mor har stulit från mig.

Av Pink Ozzy - 24 september 2023 11:06

Måste passa på med lite reseinformation och då går resan till Azorerna. Informationen är inte dagsfärsk eftersom vi var där 3 gånger mellan 2000 till 2005. Jag tror dock att mycket av charmen finns kvar.
Vi var på huvudön San Miguel. Två gånger kring eller i huvudstaden Funchal och 1 gång längre österut. Men det var inte längre än att jag kunde gå till Funchal på några timmar hela tiden med havet på min vänstra sida.
Men ön är fantastiskt och vädret växlande. Nere bild havet oftast sol och uppe i bergen kan det vara ordentligt dimigt. Vi hyrde bil en av gångerna och skulle ta oss till tvillingsjöarna. Men redan en bit innan fick vi bända försiktig. De har inga vägräcken utan bara små vita fyrkanter som är ca 7x7x7 cm. M a o är det inte alltid du ser dom i dimman. Men eftersom vi vände fick vi ta en annan säkrare väg så dock var lika dimmig. Man såg väl ett 10-tal Meyer, kanske uppåt 20 ibland. Plötsligt ser jag 2 bilolyckor närma sig och bara köra om i minst 70 km/h. Jag bromsade in kraftigt så att han kunde komma om. De bosatta på ön kör som på andra öar, vildsint.
Vad ska du se på ön?
För det första, hyr bil. Väster om Funchal går huvudvägen sakta uppför. Inte så våldsamt långt från stan stannar du och det visar sig att du ska gå en stig nån minut innan du är framme. En 600 m hög klippa som går spikrakt ner till stenstrand och havet. En lite läskig utsikt, men ett måste.
Mitt på ön går en väg över till den norra sidan. Där bjuds det bl a på en vattenkrassesoppa. Mycket god och tydligen så är restaurangen känd för det. När vi var där var det dimma ute och ca 13 grader. Dörrarna stod vidöppet, så jacka och tröja stod inte i vägen. Vid vägkanten ser du t o m lagerträd i överflöd.
Smäller det raketer så bli inte förskräckt. Innan man har fest i en stad, by, gata, familj eller en bonde så ska man tala om det gör gud. Därför skjuts det. Gärna från mindre lastbilar som åker som galna runt överallt och på flaket ligger det mängder av kött och stora vinfat mm.
Varje fredag (eller om det var lördag) så är det fest i Funchal. En fäst på vänstersida för äldre och familjer och en på den östra för ungdomar. Det är gratis att komma in. Det står bord och bänkar och kommer du i tid får du/ni sittplats. Runt sittplatserna står det små stånd med allehanda godsaker. Nästan allt är hemlagad. När vi var där fanns det även ett brasilianskt stånd som gör dig en god Caiperinja. En dryck från Brasilien gjort på lime, socker, krossad is och rom. Grymt gott.
En sak till. Österut från Funchal finns den bästa fiskrestaurangen jag har varit på. Men portionerna är mycket stora så köp 2 rätter och dela på dom. Det är inte konstigt utan alla tycks göra så. Då var det mycket billigt. Har för mig att förrätt på soppa , varm fiskrätt och en stor efterrätt samt öl gick på ca 250 kr för oss båda. Men priserna har säkert gått upp där också. Enklast är att ta bussen ut. Tar väl 5-10, minuter och du glömmer det aldrig om du älskar fisk eller skaldjur.
Jag skulle kunna skriva nån timme till, men hinner inte, men hoppas att detta smakprov gör att du vill åka dit och upptäcka mer på egen hand. Har du hyrd bil så är maten i småbyarna löjligt låga och du får mycket för pengarna.
Trevlig resa!

Av Pink Ozzy - 24 september 2023 10:07

Fram till nästa val kommer jag att skriva om alla lögner partiledarna och deras partivänner har sagt under valrörelsnoch sen inte hållit.
Idag är det (som vanligt) moderaten Ulf Kristerssons tur (igen). Det är dagens Aftonblad som skriver augusti 2022 då Kristersson lovade 250 miljoner till idrottsklubbar i utsatta områden varje år men som blev til 100 miljoner istället. Bojan Djordjic tillhör inte mina vänner i rutan, men i detta fall håller jag fullt med honom. Vad händer med ungar som inte har idrotten kvar att gå till? Ska de driva på stan och bli kurirer åt gängen? Är det dom som ska skjutas ihjäl nästa gång? Jag är övertygad om att dessa 250 miljoner per år återbetalar sig förr eller senare. Betalas de ut så kidsen ser det så skapar det ett förtroende för politiker. Det gör att de sköter sin träning och får samtidigt vettig information om den svenska kulturen. Ungar som är med i någon förening blir generellt vänligare inställd till andra människor och går en bättre människosyn. Visst, det finns undantag. Det finns det alltid. Men om invandrarföreningar och även andra föreningar räddar 80% av ungdomar från att hamna snett i samhället så har nog dessa 250 miljoner återbetalat sig.
För tänk vad det kostar varje gång polisen måste åka ut på stenkastande ungdomar, slagsmål, knivskärningar, mord, förstörelse, sjukhusbesök avskadade och mycket annat.
Därtill kommer räddningstjänsten som ska släcka och röja efter anlagda bränder. Ta som exempel de bilar som bran i ett garage för någon vecka sedan. Anta att dessa bilar kostar i snitt 150.000 Redan där har du en kostnad långt över 2 miljoner. Nu tänker du att jag inte kanräkna för 10 gånger 150.000 blir ju bara 1,5 miljoner. Visst, men det tillkommer räddningstjänstens och polisens arbete, parkeringsplatsägaren. Allt måste väl asfalteras om. Människor måste ta ledig från jobbet för att köpa en ny bil. Och sådär skenar pengarna iväg.
Nu kanske du tror att försäkringsbolagen betalar. Nej det gör dom inte. Det är du som betalar vartenda öre. Så du betalar med din försäkring även det som på ett eller annat sätt förstörs, eldas upp, sprängs eller t o m mördas. Så ju färre bränder, mindre eldning, mord, sprängning, stölder mm gör att din försäkringskostnad blir lägre.
Men så långt räknar ju inte Kristersson. Alla statliga och kommunala fastigheter betalas ju inte av honom utan av oss skattebetalare och letar han så lär han säkert hitta någon avhandling som styrker det jag nu skriver , ca 1 år eftersatt Kristersson lovade 250 miljoner till dessa ungdomar. Javisst ja, han behöver ju SDs stöd. Ja men lär dom lite enkel matte så kanske ni får deras stöd.
Det här blev ett mycket långt men viktigt inlägg och jag måste säga att Bojan Djordjic har rätt.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards