Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 23 september 2023

Av Pink Ozzy - 23 september 2023 19:59

Sveriges s k finansminister Elisabeth Svantesson borde nog avgå omgående när man hsr så udla kunskaper. Här ger hon inte mer pengar till idrotten för att hon inte tycker att det behövs.
Det är väl just de som behöver pengar. Speciellt alla från 4 till 18 år. Den idrott de får i den åldern har de med sig hela livet.
Då menar jag inte att alla ska spela fotboll eller springa 1500 meter. Nej det borde vara gymnastiklärarnas jobbat ta reda på vad barn och ungdomar vill göra på gymnastiken. Det är på tok för ofta som alla ungar ska alltid göra samma sak. Vansinne! Ge ungarna 2-3 alternativ och låt dom välja. Spelar det någon roll om 15 vill spela innebandy, 10 vill gå en orientering på 2 kv och 3 vill hoppa rep. Låt dom göra det då. Vartefter så slussar man in dom i den stora gruppen och går inte det får dom väl göra något annat som fom vill. Huvudsaken är att alla rör på sig så pulsen går upp. Det är inte heller meningen att ett gäng ska spela innebandy varenda gång. Men lärarna måste ha en stor arsenal av variationer som ungarna får prova på och 3 varianter tycker jag är väl ganska lagom.
Så nu du Svantesson har du nåt att fundera på, men ungarna måste ha sin gymnastik för att senare i livet ska orka med att arbeta.
Tänk på det du Svantesson.

Av Pink Ozzy - 23 september 2023 19:26

TV4 har lyckats igen. Skapat en riktig dålig serie. Ja det kan ju tvärvända men första avsnittet var urtråkigt.
Hur kan man komma på något så trist som Förädarna. Var är humorn, spänningen och manuset? Och hur mycket får dom som ställer upp. Det måste ju vara flera 100.000 per person för att göra bort sig i TV.
Skippa skiten.

Av Pink Ozzy - 23 september 2023 10:28

Lyssnade på radion nyss där de pratade med barn om alla skjutningar. Många barn tycks ha skjutningarna i huvudet och har sina funderingar.
Många barn är oroliga och tänker mycket på vad som kan hända dom
Därför tycker jag att ni som förälder, mor och farföräldrar eller någon annan som baren tyr sig till bör prata igenom det hela.
Vad de ska göra vid en skjutning, bl a behålla lugnet.
Men ni behöver också tala om att inte bli en gänget. De bör veta vad de ska säga om någon vill ge barnet pengar för ingenting eller för att de ska flytta ett paket från A till B.
Och låt barnen prata av sig och låt hen ställa frågor och var intresserad. Det är ditt barn. Låt det så förbli och inte ett barn i en likkista.

Av Pink Ozzy - 23 september 2023 09:42

Gårdagens fotbollsmatch innehöll det mesta förutom bra spel från bägge lagen. T ex en straff i den 95e minuten. Amanda Ilestedt orsakade straffen men ska inte känna någon skuld i det. Då kan man lika gärna fråga sig varför inte kedjan gjorde 4 mål dessförinnan. Eller varför Musuvic släppte in en enkel boll.
Visst, det är skit när sånt händer, men det är aldrig, eller mycket sällan en enda spelares orsak. Varför var hon ensam där bak? Varför saknades en back just då?
Eller varför VAR Ilestedt på plats alla gånger som hon räddade inlägg, frisparkar, frilägen mm?
Varje spelare gör sitt bästa det hon tycker i just denna sekund. Hon har ingen TV som hon kan se på eller kunna lista ut ett annat försvarssätt i just denna sekund. Hon handlade instinktivt och det gjorde spanskan också. Vi kanske ska bestraffa henne istället för hennes dåliga balansgången....

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards