Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 24 maj 2024

Av Pink Ozzy - Fredag 24 maj 13:07

Det står i Aftonbladet att polisen har 938 knarkköpare på sin lista.  Vad är det för vits med att ha dom på en lista? De ska inte finnas på en lista, de ska sitta inne på obestämd tid. 

Det skulle innebära att säljarna inte har några köpare och sen finns det inga köpare och säljare som rånar och stjäl . 

Alternativet som polisen kanske kör efter är att ha köparna som lockbete. Men så länge de inte får in alla säljare blir det meningslöst.  Så länge en enda säljare finns ute och så länge en enda människa blir skjuten kan dom ha hur många listor de vill. Det är ändå ett misslyckande. 

De ska in i fängelse och behandlas som folk och ge dom utbildning. Så länge de inte uppfyller satta krav ska de vara kvar. De ska inte heller stressas fram utan jobba i sitt eget tempo de klarar av. Jag tror att alla köpare och säljare är kapabla till stt lära sig en kurs i svenska, matte respektive samhällskunskap samt ett yrke de har nytta av. Visst, det tar tid. Kanske 1, kanske 2 år, men snabbare och bättre resultat ska premieras och frisläppandet ska kunns ske tidigare.  Bra uppförande, lydnad och arbetsvillighet ska också premieras. De ska känna att om de gör något bra är det folk som uppskattar det.

Däremot bör icke svenska medborgare utvisas om utan inte uppfylls. Fångar som fått svenskt medborgarskap de senaste 5 åren ska kunna fråntas medborgarskap och återvändas till hemlandet.  

Ja, jag vet att det kanske låter hårt, men det är hårt att leva också. De fångar dom beter sig klockrent ska dessutom få lägenhet, hjälp på utsidan och hjälp till ett arbete. Allt detta skulle få gatorna renare. Eller? Men då behövs en regering med dom rätta nyporna.

Av Pink Ozzy - Fredag 24 maj 09:25

Äntligen behövde jag bara gå upp 1 gång på toa i natt. Det var länge sedan. Men då hade jag sovit i 6 timmar. Sen blev det 2 timmar till.

Idag blir det förberedelser till loppis i morgon. Förra gången sa jag aldrig mer, men nu står jag där i morgon igen. Men det blir nog garanterat sista gången.

Vad säger du om gårdagskvällen förresten? 2-1 i kvartsfinalen och spel på i stort sätt mot 1 mål. Men finnarna spelade smart och hade dessutom troligen turneringens bäste målvakt och en av dom bästa tränarna Finland haft. Sverige trummade på som aldrig förr, men deras målvakt tog det mesta. Synd att inte finnarna spelade bättre. Det var ju spel mot ett mål för det mesta. Det enda som gick att glädjas åt var Sveriges spel förutom att de inte gjorde fler mål tidigt. Men det får de väl rätta till i matchen mot tjeckerna som har hemmaplan och är riktigt bra i år.

Men nu har jag tagit mina morfintabletter och 14 andra och väntar på att de ska verka så jag kan börja förbereda loppisen innan värmen kommer.

Ha en trevlig dag och tänk på att det är fredag för dom som jobbar. Vi andra behöver inte tänka på sånt.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards