Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 28 maj 2024

Av Pink Ozzy - Tisdag 28 maj 10:51

Så här är det. Jag har en svärmor som min fru och jag har fullmakt till vad det gäller pengar mm. Fick nu senast 6 mappen för att hon har 4 konton på banken varav 3 är helt tomma. De gör dock att hon papper för alla konton.

Ringde därför kundservice. Jag menar att det ju måste vara en skitsak  att avsluta 3 konton där det inte finns ett öre. Men se det går inte. Vi har visserligen fullmakt men som fröken utan kunskap påstår inte gäller eftersom jag har mina pengar i Nordea och alltid haft där. Då måste man ha nån annan blankett från Nordea. Därefter var hon angelägen att snabbt avsluta samtalet. Dock inte jag och bombarderade henne med ytterligare frågor innan jag avslutade spekraklet. Mejlade då Swedbank i Östersund  som dåvarande att det skulle ringa en kunnig person vilket det gjorde. Men i övrigt....

På fullmakten ska man stryka antingen bägge eller var gör dig. Vi strök var för dig för ett antal år sedan. Men vi skulle ha strukit det andra. Så för att få bort 3 utan en enda krona måste vi ...

A. Fylla i en ny fullmakt och stryka var för sig istället.

B. Eller åka ca 8-9 mil t o r för att vi bägge kan identifiera oss samtidigt. Sen kan vi ta bort dessa 3 konton som egentligen bara kostar ca 15,-20 kr varje gång de vill skicka något till folk som saknar smarttelefon.

Hur många träd blir det per år? Mängder!


Av Pink Ozzy - Tisdag 28 maj 08:22

Sedan senaste valet har skatterna tvärstoppats. Istället har avgifter höjts av olika slag höjts slut mer. Bara i år har vår region höjt högkostnadsskyddet höjts från ca 2200:- till ca 2800:-. Högkostnadsskyddet för medicin har ökat med många 100 lappar. Men Istället för att ta ut en högre skatt höjer man diverse skatter och avgifter. Det innebär att det rike och den fattige måste betala lika mycket tills de når taket av högkostnadsskyddet Istället för att det ligger på skatten och vi betalar solidariskt beroende på betalningskraft. 

Eller sjukvården som Istället för att kunna höja vårdkapaciteten måste sänka vårdmöjligheten och sparka personal. Dessutom åker allt fler till Norge igen för att jobba där eller jobbar kvar i Sverige men lägre lön och tillägg.

Och om jag inte har fel lovade SD på heder och samvete att sänka drivmedelskostnaden med flera kronor. Men Åkesson och Kristersson är ju de två största lögnhalsarna Sverige har haft som regenter i Sverige. Visserligen har SD ingen direkt och officiell makt, men de får igenom sin politik ändå genom att köpslå med Tidöligan. Och även där kommer det att fortsätta till nästa val eftersom Kristersson vill ha makt och Åkesson  vill få igenom sin politik och makt. Men med tanke på det jag skrev tidigare idag. Så läser ju allt färre unga ungdomar några böcker och tidningar så har⁹ de ju nollkoll på vad som har skett under de senaste 120 åren. Därför get de ju inte heller vad som kommer att ske inom 10-15 år om vi låter SD få makt. De har redan på tok för mycket makt idag.  Se efter vad era ungar gör under och efter skolan. 

Av Pink Ozzy - Tisdag 28 maj 08:02

Funderar du nån gång över vad vi människor är för människor? Om vi ens borde få kalla oss människor. Jag ska ge er några exempel.

1. Yemen är ett relativt välmående land med rebeller slaktar och svälter ihjäl lokalbefolkningen. 

2. Taiwan hotas med ojämna mellanrum av kineserna.

3. Ryssarna mördar civila under sitt krig mot Ukraina.  Ett krig som bygger på avundsjuka och ska förstöra landet så mycket det bara går.

4. Ryssarna bombar sönder ett köpcenter fast de visste att det fanns mängder av civila i centret.

Jag jan nog hålla länge än, men detta är väl de största krigsivrare. Varför? Ja, jag förstår dom inte.

5. Hamas krig mot Israel och vice versa.

De jag räknade upp kallar sig alla kommunister.  Själv är jag inte kommunist men närmare dom än moderaterna. Jag skäms över att kommunister beter sig på detta sätt. 

Ja men är högerkrafterna i världen så godhjärtade då? Nej, inte rakt av. Men de använder sin makt på ett annat sätt. Där gör man så att skattepengar först och främst tas från de redan fattiga. Ta den amerikanska vården t ex. De har inte en så skaplig vård som vi har. Det mesta måste brukaren betala själv. De rika betalar minimalt med skatt utan betalar t ex vård om de behöver den. De fattiga har inte den möjligheten utan måste skuldsätta dig.

Och här sitter svenskarna mitt emellan och bara klagar över hur dåligt de har det.



Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards