Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2011

Av Pink Ozzy - 6 januari 2011 10:00

Idag från 11.20 och framåt gäller bara en sak: SPORT! Nej, jag ska inte sporta själv, utan titta på sport. Från och med idag och t o m söndag är det massor av sport på TV. Och är man som jag en sportdåre så blir det till att sätta sig framför V:n och njuta. Som tur tycker frugan som jag, även om hon inte skulle gå upp mitt i natten för att se Sverige spela.

Som sagt så gäller det sport idag. Det bjuds på längdskidor, alpint, skidskytte, fotboll ( bl a spelar Milan ), bandy, mer fotboll, mer sport. Kan det bli bättre för en sportfåne?

Av Pink Ozzy - 5 januari 2011 09:55

Jag brukar inte kolla på Let´s dance. Jag såg första året. Därefter har det blivit enstaka minuter någon gång. I år tror jag dock att jag ska kolla ett tag. Det är flera som jag tycker låter intressanta. Ta t ex:

Björn Ranelid, Hannah Graaf, Alexander Rybak,Tina Thörner, Jessica Andersson,  Frank Andersson, Anders Bagge och Figge Norling. Personligheter som ska bli roliga att kolla in.

TV
Av Pink Ozzy - 4 januari 2011 17:06

Igår genomled jag semifinalen mellan Sveriges och Rysslands juniorer. Men genomled menar jag inte i första hand svenskarnas usla spel de två första perioderna utan Niklas Wikegårds Besserwissermentalitet. Finns det ingen på SVT som kan be honom hålla käften? Hela tiden kom det kommentarer som:

- Bra spelad, passa då, passa då!

- Precis så ska dom spela, precis så.

- Skjut på målvakten han är osäker och dålig. ( Ryssarnas målvakt fick efter matchen pris som bäste man på plan! )

- Ta honom, ta honom.

- Bra, bra

- Nu är dom på gång, nu är dom på gång.

Ja, nu är det inte så att jag stammar när jag skriver, utan det var väldigt ofta som Wikegård av någon anledning var tvungen att säga samma sak två gånger. Dessutom har Wikegård tydligen inte fattat att spelarna inte hör vad han säger.

Jag funderade länge över varför han pladdrar på som han gör. Jo, han vill visa sig duktig. Han vill tala om hur bra han tror att han är. Men om han är så bra som han gärna vill ge sken av så borde han ju kunna träna vilket lag som helst och föra dom till SM-guld. Varför då sitta i en studio och idiotförklara de svenska tittarna genom att snacka en massa skit i tron att vi inte begriper hockey själva.

Nej tackar vet jag Ankan. Han KAN hockey. Eller varför inte David Fjäll som inte tror han är världsbäst utan ödmjuk till sättet och väldigt kunnig.

Sport · TV
Av Pink Ozzy - 3 januari 2011 17:17

I kväll gäller bara en sak: Sverige - Ryssland i junior-VM i ishockey. Bjuder småkronorna upp till dans som de gjorde med Kanada så blir det spänning till långt in på natten. Matchen börjar 21.30 i kanal 24 om jag inte har helt fel.

Så alla ni som gillar sport och ni som inte gillar sport ännu. Titta ikväll !

Sport · TV
Av Pink Ozzy - 3 januari 2011 09:24

Nu har jag inte tränat på en månad. Nåja, inte riktig träning. Men orsakerna, eller ska vi säga ursäkterna har varit många. Dels har jag varit utomlands, dels har det varit julhelg och dels har jag bara inte haft lust. Till det ska läggas att jag av någon anledning fått ont i bägge armbågarna och underarmarna samt fortfarande har ont i ett knä.

Men jag tänkte iallafall gå till gymmet. Får väl göra tåvickningar eller läpplyftningar om inget annat funkar.

Jag har ju den senaste månaden även brustit i LCHF-dieten, vilket omgående visar sig på vågen. Men nu ska jag skärpa till mig och äta rätt igen. Det är absolut inget nyårslöfte, utan bara en fortsättning på förra höstens viktarbete.

Av Pink Ozzy - 3 januari 2011 09:14

Måste återkomma till mat och då speciellt ordet "snabbmat". Det finns idag en massa rätter du kan göra på max 15 minuter och som trots det är nyttiga. Jag ska ge dig ett exempel där du kan ta de ingredienser som du anser vara de rätta just för dig just denna dag. Du ska inte använda alla ingredienser varje gång, utan väljer en lämplig sammansättning.

Tunnbröd eller pitabröd i botten

På det kan du sedan lägga:

Sallad ( 1 eller flera sorter ), tomater, purjolök, stekt lök, rå lök, italiensk eller spansk skinka, avokado, persilja, gurka, rädisor, gräslök, gårdagens kokta potatis, mm, mm

Och framför allt hallomi som du ska skära tunt och lägga ner i stekpannan först när den är riktig het. Är den inte het rinner mycket av ostsaften ut i pannan.  Är pannan het så behöver osten bara ligga i pannan i ca 1 minut/sida. Den ska bara få lagom brun färg.

Välj gärna sallad, någon löksort, en skinka och avokadon samt hallomin.

Låter som det skulle ta lång tid, men det tar max 15 minuter.

Av Pink Ozzy - 2 januari 2011 10:31

På uppmaning från Gammelsmurfen ska jag här ge några exempel på "skräpmat", eller rättare sagt vad JAG anser vara skräpmat.

Pommes frittes, chips, godis med undantag av viss mörk choklad, Färdigtillverad mat ( mat som man bara behöver stoppa i micron ), kakor, bakelser, läsk, smaksatt vatten.

Oj, jag kan göra listan  mycket längre, men stannar där. Det mesta i listan är sådant som gör oss feta, men saknar i övrigt oftast elementära näringsvärden.

Ta Cola som exempel. Innehåller mest färämnen, smakämnen och socker.

Potatischips innehåller 500 kcal/100 gram. 30 gram fett, 46,6 gram kolhydrater. Riktig skrämat m a o.

Pommes frittes innehåller 307 Kcal, 17,5 gr fett och 33 gr kolhydrater

Skumgodis innehåller 335 Kcal och 80,4 gram kolhydrater plus 50 gram Lacktos.

Gelégodis innehåller 352 Kcal, 80 gram kolhydrater och 52 gram Lacktos.

Lakriskonfekt innehåller 378 Kcla, 86 grma kolhydrater och 62 gr Lacktos.

En Napoleonbakelse innehåller 176 Kcal, 20,6gr fett, 37 gr kolhydrater, 10,5 gr Lacktos och 33,2 gr kolesterol.

En semla innehåller 333 Kcal, 16,3 gr fett, 40 gr kolhydrater, 13 gr lacktos och 26 gram Kolesterol.


Nu har du fått en liten uppfattning på vad jag anser vara skräpmat. Men det inte sagt att jag inte tycker om den. Jag älskar semlor, men vet också att de gör mig tjockare.

Det som händer i din kropp när du äter kolhydrater är att du skickar signaler till hypofysen ( tror det var den ) som skickar ut extra insulin. Insulinet ser därefter till att kroppen lagrar fett. Så enkelt arbetar kroppen. Sen jag började äta LCHF-kost så har jag kollat vad saker och ting innehåller. Man blir ganska skrämd när man ser vad det är för skit de har i de enklaste varorna.

Så kolla lite du också så ska du se att du kommer att lägga tillbaka en hel del varor igen.


Av Pink Ozzy - 2 januari 2011 09:59

Nu ar stolpskottet Stefan Hanna, Centerns kommunalråd i Uppsala gått lite väl långt. Han föreslår extra skatt för feta. Utan att ens precisera var gränsen för "feta" ska gå. Han anser att de "feta" ligger staten mer till last än normalviktiga. Kanske ligger något i det. Men varför ÄR det feta? Ta reda på grundorsaken och beskatta detta eller rå bot på detta på något annat sätt. Vi vet t ex att skräpmat gör folk tjockare. Så varför inte beskatta skräpmaten precis som man beskattar vin & sprit? Eller varför inte ge ALLA tillträde till gym och bad med specialister som bryr sig om den enskilda personen?

Vad kommer Herr Hanna att föreså nästa gång? Jag ska ge honom några förslag på andra människor som kostar mer än de "normala" och som kanske ska beskattas extra. Till slut så finns alla "normala" med i någon grupp och ska således betala extra skatt:

  • Alla som lider av anorexi och bullemisjuka?
  • Alla som är över 65? 
  • Alla som går utan reflex på vintern.
  • Alla med dålig ekonomi.
  • Alla sjuka
  • Alla som åker utför eftersom de kan ramla och bryta benen.
  • Alla som tränar mer än "normalt" och därför löper stor risk för sjukdomar.
  • Alla som går på matcher eftersom polisen måste vara där och bevaka hulliganer.

Ja listan kan göras mycket lång. Som du ser är Stefan Hannas förslag ren idioti. Och framför allt! Det är lpngt ifrån alla "feta" som kan göra något åt sin fetma. Det finns dom som genom sin genetiska uppbyggnad blir feta vare de vill eller inte.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards