Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 november 2011

Caremasnusket

Av Pink Ozzy - 11 november 2011 11:56

Nu har det väl ändå gått för långt i ivern att spara vårdpengar för att fylla girigbukarnas pengar. Hos vårdföretaget Carema hängs numera blöjor upp om de inte är allt för blöta, så att de kan återanvändas. För inte så länge sedan visade det sig att en man fick ligga på golvet i månader för att sängen var trasig. 

När ska våra styrande inse att privat vård är kass och ska inte bekostas med skattepengar. Se hur det blir. Vad blir nästa steg i denna spariver? Kommer blöjorna att vridas ur för återanvändning? Kommer man att ta tillvara all mat som blir kvar på de gamlas tallrikar för att återanvändas i en pytt? Man kanske kan vilda ett långt tåg av rullstolar som dras av en person så att man spar in ännu mer pengar. Och varför byta underkläder så ofta? De kan väl också hängas på luftning över natten.

Nej fy fan. Ska jag på hemmet så ska det inte vara i privat regi. Aldrig ! 

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

12 november 2011 08:39

Tror det är lite enkelt att kasta skit på ALLT som är privat! Det finns faktiskt privata alternativ som ÄR bra. Hur kommer det sig annars att det är ett par företag man hör talas om.(Juholt råkar ut för samma generaliseringar för tillfället...)
I min kommun finns tex ca en handfull privata alternativ på hemtjänstsidan. ETT är ett av de utpekade. Men i min kommun inga klagomål på detta företag.
Ett av de privata alternativen är väldigt uppskattat av även "kunderna"och får stadigt beröm.Startat av en avhoppare inom kommunen efter klagomål på just den kommunala hemtjänsten. I min kommun inte alls lika populär som just den privata.
Så var lite försiktig med att peka ut ALLT privat :-)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

12 november 2011 10:40

Varför startar man ett privat vårdföretag? Jo, för att tjäna pengar. Och hur kan man tjäna pengar på t ex vård av pensionärer? Jo, genom mindre personal, vilket t ex:
Innebär mindre utomhusaktiviteter och även mindre av andra aktiviteter.
Innebär mindre och sämre mat.
Innebär längre mellan blöjbyten, lakansbyten, handduksbyten mm.
Innebär större stress för personalen

Du skriver att det finns bra och dåliga privata vårdföretag, vilket säkert stämmer så till vida att du i vissa fall inte ser felaktigheterna eftersom de utförs på ett smart sätt. För hur det än är så ska de tjänar pengar som de vill flytta till skatteparadis i s f att använda pengar på de som ska vårdas så de får ett värdigt avslut på livet.
Men som sagt, det finns säkert bra och dåliga privata som kommunala vårdföretag. Därför kanske en bra kontrollenhet som kolla samtliga dessa bolag ( kommunal som privat ) regelbundet skulle vara en lösning. Visserligen finns det idag myndigheter som kollar en del, men jag tror de bara skrapar på ytan.

 

Pink Ozzy

12 november 2011 10:44

Jo, det finns tydligen brister där också. Det är också en sak som förvånar mig. Jag bor nära ett ålderdomshem. Man kan säga mellan ålderdomshemmet och en parkbänk. Parkbänken använder de anställda för sina rökpauser eftersom det är förbjudet att röka på eller intill hemmet. Det som förvånar mig är att man har mycket tid för rökpauser och väldigt lite tid för att vara ute med de äldre. Ca 20 rökpauser går det på en rullstol, om du förstår vad jag menar. Och det är kommunalt.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

12 november 2011 11:17

Håller till viss del med i vad du säger. Men är det alltid säkert att huvudmotivet är att göra miljoner och flytta utomlands?
NEJ!

Jag vet ett privat hemtjänstföretag som startade för att den anställda var missnöjd med det kommunala alternativet. Han såg de besparingar kommunen gjorde genom att avskeda/omplacera personalen. Han såg vad det innebar för de gamla och servicen.
Därför hoppade han av och startade eget.
Kommunala regler styr hans inkomster från den enskilda pensionären, och andra regler vad de anställda ska göra.
Hans företag har handplockat personalen från den kommunala sidan. Han har anställda som han litar på som har mångårig erfarenhet.
Han bor och agerar lokalt. Hans kunder och hans personal är mycket nöjda. Inte bara officiellt utan även när man pratar privat med dom.

EN anledning till att de är nöjda är för att de som "kunder" vet att de får det de blir de lovade. Ingen väntan, inga nya som kommer utan samma. De får sina promenader. Personalen har tid att fika hemma hos sina gamla.

Varför är det då så? Jo min kommun drivs av de borgerliga. De borgerliga har gett speciell förmån till de privata hemtjänstföretagen. De slipper att åka på larm. Inte ens larm från sina egna kunder. Dessa tar kommunen hand om. (DÅ kan det bli förseningar, men det finns regler för hur lång tid ett larm får ta, så de som drabbas är de kommunala kunderna)
Varför? Jo kommunledningen anser att det är kommunen som har det yttersta ansvaret. Därmed larmen.
Detta drabbar givetvis de gamla som är kvar hos kommunen som klagar på sämre och sämre service.

Givetvis startades detta företag för att ge ägaren en vinst. Men huvudsyftet var för att man var missnöjd med det kommunala alternativet. Man ville från personalsidan starta ett alternativ som var bättre

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

13 november 2011 13:53

Det finns alltid undantag. Men i Caremafallet så visar det sig att de fått över 150 anmärkningar på sig och bör inte få finnas kvar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 17:45

Jaha, hur ska vi ha det? Ska vi ha klaner , gäng...eller kanske maffialiknande grupper? För att förklara mitt eget tänk så säger jag så här. Klaner - är typ familjeklaner eller ny ex klaner i t ex Japan. Gäng - är i regel oskolade snorungar som ...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 13:42

Jag tillhör ju, som du säkert räknat ut, inte Jimmie Åkessons fanklubb. Dock ger jag credd om någon förtjänar det. Tydligen har några "roat" sig med att uttrycka hot mot en SVT-medarbetare som heter Nike Nylander. För första gången, vad jag vet, h...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 10:19

Om nu S ska vinna nästa val krävs ett antal kraftfulla åtgärder. Både L och Mp ligger kring 4%-spärren. Med Sabuni i ledningen kommer L att spela i div 2 efter nästa val. Och om Mp inte slutar upp med språkrörslarvet hamnar de i samma liga. Det s...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 10:12

Träffade redan för ca 7-9 år sedan en person som hade arbetat med Ulf Kristersson och såg honom som ytterst opålitlig. Jag håller nu med till fullo.Tidigare lovade han att aldrig samarbeta med SD. Numera har han nästintill sätt sig i hans knä. Nu säg...

Av Pink Ozzy - Lördag 19 sept 09:57

Jag har de senaste 25 åren sakta ökat i vikt och ligger ni på minst 50 kg för mycket. Anledningarna är flera. Jag har några trasiga kotor och besökte läkarna för sent. Nu vill de inte operera innan jag gått ner ca 45 kg. Så det blir ingen operation...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se