Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 9 mars 2011

Av Pink Ozzy - 9 mars 2011 09:38

Vad är det sossarna håller på med just nu. Här saknas en pariledare sedan ett tag tillbaka och nu har även partisekreteraren fått nog. Det börja likna den gamla sovjetstaten där man med jämna mellanrum röjde upp bland leden.

Det tycks inte finnas någon som helst ordning i leden nuförtiden utan alla vill få just sin kandidat till ledare. Sen ska det ju vara så djävla jämlikt också. Är det ena en hanne ska det andra vara en hona och tvärtom. Är den ene en svensk ska den andre vara en invandrare. Är den ene från Dalarna ska den andre vara från Skåne.  Vad är detta?

Ett tag tänkte jag att det väl vore enklare om alla fick ställa upp till val och att de senare valdes på kongressen. Men det lär väl inte heller gå, för röstas det in en kvinna så måste väl sekreteraren vara en man och första vice en invandrare, helst från Dalarna. Ja, du läser rätt. Det är rena dagiset på sossekanslierna i landet just nu. Är det någon som fortfarande undrar varför de förlorade valet? Ja, förutom att Mona Sahlin var deras "ledare".

Av Pink Ozzy - 9 mars 2011 09:28

Jag var på en rekryteringsmässa i Eskilstuna igår. Det som slog mig var att det var så mycket folk från andra länder där för att söka jobb. Jag funderade en bra stund och bestämde mig därefter att ställa mig strategiskt för att lyssna på vad de säger vid de olika stånden. Lite fult kanske, men jag har å andra sidan inte brytt mig om vad de heter eller så. Hur som helst så VILLE de arbeta.  En de nästan bönade om att få ett jobb. Andra berättade hur kränkande de ansåg det vara att ta ut pengar från SoS och liknande. Vissa försökte t o m med att gå under minimilönen för att genom det få jobb.

Det var ganska många sorgliga berättelser jag fick bevittna. Det var nästan så jag hade lust att öppna någon rörelse bara för att sysselsätta dom med något värdefullare än att driva omkring.

Var ligger felet? Varför får de inget jobb? Jag har inte hela svaret, men är säker på att Ibrahim Atatürkus har det svårare än Bertil Bertilsson redan innan första intervjun. Det är synd, för jag har genom åren samarbetat med folk från många länder och det finns många som är ytterst kunniga på många områden. Det kanske vore en bra idé att ge invandrarna fler timmar i svenskundervisning. De skulle kunna tillbringa 3-4 timmar om dan i någon form av skolverksamhet. Det skulle nog göra dom attraktiva på arbetsmarknaden.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards