Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 27 mars 2011

Av Pink Ozzy - 27 mars 2011 08:32

Tror du att det finns liv utanför jorden? Jag tror stenhårt på det. Men först kanske vi ska reda ut vad liv kan vara. Egentligen är ju liv allt från mossor och encelliga organismer till människor och djur. Enligt vårt jordiska sätt att se det i varje fall. Ofta läser man att det "inte finns förutsättningar för liv". Men då utgår man från vårt jordiska liv och vårt sätt att tänka. 

Ska vi först kolla var vi skulle kunna finna liv. Det finns tydligen många miljoner galaxer. Vår vintergata är bara en av alla dessa galaxer. Varje galax kan dessutom ha 100 miljoner stjärnor, planeter och månar. Skulle det bara finnas en enda "jord" i varje galax så skulle det innebära miljoner av "jordar" med liv. Det kanske är så att den planeten redan passerat "liv"-stadiet. Vad jag menar är att det kanske har haft liv, men har utplånat sig själv som vi nu håller på att göra med jorden. Det kan också vara så att den planeten bara är i början av sin livskedja. 

Sen måste vi kanske fundera på vad vi menar med liv. Varför ska det gå på två ben och andas luft? Det kanske rullar fram och andas något som vi inte ens känner till. Det man gör på jorden är att titta ut efter sådant som vi känner till. Strålningar, grundämnen o s v. Men vad är det som säger att det är så i andra galaxer? Vi lever på 2000-talet och tror oss veta allt. Om 1000, nej 100 år kommer våra barnbarnsbarn att skratta åt det man kommit fram till idag. Mycket av det som skrivs om nya upptäckter kommer att vara rena nyset då. 

Jo som sagt, jag tror att det finns någon form av liv på mängder av andra planeter. Men om det tar 1000-tals år för ljuset att nå jorden med sina 300.000 km/ sek så är det inte så lätt för oss att hitta dessa planeter. Jag tror ingen heller kommer att finna några livsdugliga planeter på kanske flera 100 år. Dessutom kanske "de andra" är så smarta så de hittar oss först.

Ja det är mycket man kan spåna om en söndagsmorgon. Man kan fortsätta tills man blir knäpp. Men om vi antar att jorden är hela universum så skulle nog jorden rymmas på en liten sidogata i t ex Säffle.  

Av Pink Ozzy - 27 mars 2011 08:22

Sommartiden har inte inställt sig hos mig än, trots att jag ställde om de flesta klockor igår kväll. Vet du hur många klockor jag har? nånstans mellan 15-20! Vansinne egentligen. Men räknar man med klockor i CD-spelare, telefoner, mm så blir det en del. 

Har du ställt fram dina klockor? Nu är det s k sommartid. Låter f n bättre än vad det är ute, men det ska väl bli  varmare får vi hoppas. 

Idag gäller det att göra allt som måste göras före kl 4 då hockeyn börjar. Har inte sett en match före kvarten, men har nu av någon anledning börjat titta på Luleå-Skellefteå. Bra fart i matcherna och dessutom jämna, även om jag föredrar 4-4 i s f 1-1, men man kan väl inte få allt. Dessutom är det skidskytte och curling idag. Spännande och kul. 


Allmänt · Om mig · Sport · TV

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards