Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 18 november 2012

Bevara Sverige olika

Av Pink Ozzy - 18 november 2012 09:39

Jag satt i en bastu för några veckor sedan. Ja du vet, en sån bastu där det sitter ett antal äldre gubbar herrar svettandes löser eller tror sig lösa världsproblemen. Just denna gång var problemet att få eller inte få vara i Sverige. En polis samt en invandrat ungrare ansåg att alla utlänningar skulle ut. Det fanns inte tillräckligt med arbete åt svenskarna och dessutom kostade de mer än de smakade, så att säga.

Jag och en annan äldre herre ansåg däremot att våra utlandsfödda eller våra vänner som är födda här, men av utländska föräldrar måste finnas. Vi ansåg att det var de som gjorde skitjobbet i många fall. Som städa, diska, laga mat, köra buss mm.

Omgående fick vi mothugg. F d polisen samt ungraren ansåg att det ju bara var att erbjuda de arbetslösa i t ex Stockholm de lediga städjonn som fann i Piteå. Vill de inte ha dessa så fick de väl vara utan bidrag. Detta kommer m a o från en f d Polis samt en invandrare!

Vad skulle Vem tror de vill anställa ett antal stockholmare uppe i Piteå som inte vill ha dessa jobb? Vilken företagare anställer folk som inte vill jobba? OK, det finns kanske någon som skulle göra det om han fick tillräcklingt av Borgs och Reinfeldts pengar. De tycks ju ha hur mycket pengar som helst för att få oss att tro att arbetslösheten är lägre än vad den är. Och vad händer om de INTE tar jobbet och blir utan bidrag? Ja de måste ju äta, så då blir det väl till att råna och stjäla och.... STOP! Nu har jag kommit på det. Då behövs ju fler poliser. Är det så vår f d polis och invandrahatare har tänkt ut det? Hur ungarnen tänkte, eller försökte tänka vet jag inte.

Men denna bastueftermiddag slutade som en del andra med att jag reste mig, slog igen dörren, duschade och gick hem. Orkade bara inte lyssna på detta korkade resonemang.

Jag arbetar f n med en lågstadieklass. I den befinner sig ett antal barn med utländska föräldrar. Det är länder som Tyskland, USA, Holland, Irak, Bosnien m fl.  I stort sätt samtliga dessa barn är bättre än klassens genomsnitt i t ex matte och svenska. Så hur har herr Puskas och Herr Polis tänkt att vi ska göra med dessa? Ska dessa barn kastas ut? Barn som troligen kommer att bidra med mer än genomsnittet i klassen.

Självfallet inte!

Lika lite som vi vill kasta ut Henke Larsson, Stefan Schwarz, Talibor Doder, Loreen, Zlatan, Gina Dirawi eller någon annan som har kommit hit från krig och elände. Eller föds här av föräldrar som kommit hit från krig och elände.

Eller är tanken att rföst kolla vad de duger till innan vi kastar ut dom?






 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

18 november 2012 13:54

Tänker INTE argumentera om dina åsikter om invandrare. Där tycker jag som du. Men jag hakade -- som vanligt -- upp mig på en sak du skriver:

"Vad skulle Vem tror de vill anställa ett antal stockholmare uppe i Piteå som inte vill ha dessa jobb? Vilken företagare anställer folk som inte vill jobba?"

Slutklämmen är det stora problemet: "Som inte VILL jobba".

Hade jag fått min nuvarande lön utan krav på att jag skulle arbeta hade jag inte heller "velat" det. Hade utan problem klunnat fylla dagen ändå! (Kan avdankade politiker så kan även jag fylla dagen...)
Det är dock ett problem. Många egentligen. Jag har en bostasd som kostar pengar. En bil -- skulle jag klara mig utan men då måste jag ha busskort för att kunna åka med. Jag vill gärna kunna äta, klä mig osv.

Är det kanske för lätt att säga "VILL INTE" och så tackar man nej. Väl medveten att man får pengar ändå.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

19 november 2012 14:54

Skrev lite fel i början men har rättat till det nu. Vad det gäller pengarna och "vill inte" så undrar jag om det är så enkelt. Jag får ut max, d v s 500:-/dag. Många får betydligt mindre. Inte mycket att leva på om man som du säger har hus och andra räkningar. Själv har jag betalat alla skulder och klarar mig bra på det jag får. Då tycker jag att det är bättre att någon yngre ska få det jag jag eventuellt kan få. Eller som nu då jag tvingas att arbeta i FAS3. Vore bättre att ge någon annan den tjänsten med rätt betalning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Av Pink Ozzy - Onsdag 27 mars 18:59

Dagligen ser jag vuxna som bryter mot lagar och regler, skrivna som oskrivna . Jag ska ge dig några exempel : Vuxna som cyklar på trottoarer.  Vuxna som åker bil där det inte är tillåtet  Folk som parkerar på handikapparkeringen utan tillstånd ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards