Direktlänk till inlägg 19 februari 2013
Nu börjar jag verkligen lacka ur. Hur länge ska vi konsumenter tåla det som nu bjuds ut till försäljning? Redan tidigare vet vi ju att man har i en massa e-nummer i maten. Numera, efter att det låter illa med e-nummer, har företagen börjat skriva ut hela det invecklade namnet istället för det korta e-numret. Allt för att vi ska känna oss mer "trygga" i våra inköp.
Men vad händer då? Jo, man tvättar hallon i avföringsvatten så de är otjänliga.
Dessutom börjar det visar sig att hela Europa översvämmas av hästkött. Nåja, inget ont om hästkött i sig. Jag tycker själv om både hamburgerkött och Gustavskorv. Haken är dock att det kan finnas för mycket och/eller för farliga mediciner i köttet. Dessutom kostar ju hästkött 1/5-del av vad nötkött kostar, så priset borde ju sättas därefter.
Sen har vi en massa annan mat som vi dagligen stoppar i oss med glädje och utan att blinka eller kolla vad det egenligen innehåller. Men kolla nästa gång i äffären hur mycket räkor respektive betor en räksallad innehåller. Då kan man ställa sig frågan varför det inte kallas för betsallad. Eller kolla på lingonsylt. Den innehåller betydligt mycket mer av ännat än just lingon. Själv tittade jag på innehållsförteckningen på ett paket köttbullar för ett tag sedan och såg att köttbullarna innehöll socker (!!!!!), ja just det, SOCKER.
Köttbullar och lingonsylt kan de flesta göra själv. Det är betydligt enklare än man kan tro. Dessutom får du då äkta vara. Att gör 1-2 kg köttbullar tar 1-2 timmar, vilket är överkomligt. Skit en en larvig dokusåpa några dagar så har du 2 timmar för att göra ytterst goda köttbullar.
Räksallad kan du också göra på ett bra sätt. Det blir inte precis som den sörja du köper i affären, men du kan göra den efter din smak och med bara äkta varor i den. PROVA!
Nej, jag tror vi måste ägna oss mer åt att laga egen mat framöver och skippa all färdigmat i form av hel och halvfabrikat.
Vi gör även över 90% av vårt bröd själv. Soppor och grytor gör jag alltid själv. Likaså hamburgare, köttfärssås och mycket annat.
Redan nu kliar det i de gröna fingrarna för att påta ute i trädgården och bara längtar till midsommarens första potatis.
Som sagt, ta er tid, skippa er jakt på att ha flest prylar och nyaste bilen och börja leva igen. Att ställa in färdigmat i micron bara för att ungarna eller ni själva snabbt ska få i er lite bukfylla är inte att leva.
Just nu är det mycket pengar för lite mat. Det borde dock vara tvärtom.
Jag ser överallt en av de värsta sjukdomar. Jag tittar aldrig på let's dans. Det ger mig aldrig nånting. Men man kan ju aldrig undvika löpet på söndag. Sorgligt . Som denna söndag då Junior åkte ut. Lite sorgligt. Så många som gillar honom? Men av...
Förlåt mig förlåt mig för att jag inte skrivit på ett tag. Men men jag och världen har inte som den borde vara. Idag mår jag illa. Nej, ingen alkohol på 2 år . Är nog mer cancern och andra sjukdomar som ställer till det. Gör det andra året som m...
Har läst varianter om det ett antal gånger. Överklassen kommer på idèn själv eller anställer nån för att kläcka idiotiska idéer. Det senaste i raden av idioti är att folk som inte släpper in reklam på dina Facebook eller instagramsidor ska böta 144 ...
När Sossarna tillträdde senast så satte man igång och spara för sämre tider trots att bl a Moderaterna m f ansåg att man skulle handla för pengarna. Men det gjorde inte Maggan Andersson. Sen kom Tidöligan och sparade på sjukvård, äldrevård, skola o...
En rysk familj med 13-åriga Nadja kom till Sverige 2017 eftersom mamman fick jobb här. Genom anhöriginvandringen fick de ansöka årligen igen om att få stanns i landet. 2022 fick familjen ansöka om permanent uppehållstillstånd. Alla fick det utom Nad...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|