Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 november 2015

Flyktingar och härskare

Av Pink Ozzy - 21 november 2015 15:11

Jag tillhör absolut de som vill att vi ska ge om vi kan och ta emot flyktingar om möjlighet finns. Men någonstans måste även jag tycka att mottagandet måste vara vettigt och sunt.

Tittar just på ett program om Stalin. Bilder över t ex ett sönderbombad Warszawa visar att det går att bygga upp ett land igen. Visserligen kommer andra städer och länder att ha det bättre. Precis som grannen eller vännen kan ha det bättre. Men det kanske de fått genom hårt arbete. De som flydde efter WWII flydde inte till ett land med mycket bidrag utan ett land i spillror där det mest värdefulla var en stark och kunnig arbetare som kunde hjälpa till att bygga upp respektive land igen. 

Nu flyr inte folk till Europas fattiga länder, utan länder som Sverige och Tyskland som bidrar med bostad, bidrag mm. Eller tror du de flyttar hit för våra 3 årstider höst, vinter och vår? Varför flyttar de inte till Ryssland?  Putin "hjälper" ju dessa Syrier nu genom att säga att han bombar IS.  Visserligen missar han till stor det, men han "försöker.... 

Jo, i Ryssland får de inte det liv de vill ha, bara sådär utan vidare.

Inte heller de svenskar som tog båten över Atlanten nästintill lika farlig som dagens flykt över Medelhavet, fick någonting gratis.

Men nu är världen i en helt annan situation. Kringen utkämpas inte med en ledare som Idi Amin, Hitler, Stalin, Mussolini m fl utan mot ett odefinerbart gäng mördare utan en fullt synlig mördarledare som i "riktiga" krig. Desdutom är kriget centrerat kring ett mycket litet område i världen. Ett område  där man för övrigt numera tror att dagens människa i västvärlden kommer ifrån. 

Allt detta kräver en helt annan form av ledarskap inom den fria världen. Ska vi lyckas att  eliminera IS och Hassan ( eller vad fan han nu heter) krävs det andra åtgärder. Jag har t ex en hel bok med specialförband i världen. Var är de nu?   Jag bara undrar. Och var är all empati och solidaritet i övriga världen? Hade vi ett FN värt namnet kunde vi ju fördela alla flyktingar efter t ex BNP. D v s efter bärighet i ekonomin. Senast idag stod det i tidningen att USA skulle kunna tänka sig ta emot 10000 syrier. Motståndet är dock mycket stort! Hallå, vi tarvemot över 10.000 flyktingar på ca 14 dagar. Detta i ett land som har mindre invånare än New York. 

Nej, ett slagkraftigt FN, information och utbildning av folket om världens folk och religion vore nog på sin plats. Dessutom inga vetomöjligheter i FN. Slutligen borde främlingsfientliga partier förbjudas och folk tvingas återgå till dina länder. Att bygga upp sitt eget land, gärna med pengar från FN vore nog bäst för alla parter. 

Tankar jag har idag och tankar jag kan tänka mig ändra om nu någon skulle läsa detta och ha bra åsikter.


 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

21 november 2015 21:52

Sympatiserar i stort med vad du skriver. Skall denna gång -- kanske återkommer jag -- kommentera EN sak.
Det där med att förbjuda främlingsfientliga partier.

Vad eller vem skall avgöra vad som är främlingsfientligt?
Att ha åsikter om invandring är det främlingsfientligt?
Att vilja diskutera antal och urvalsprinciper, är det
främlingsfientligt?
Beror det på främlingsfientlighet att det finns många som anser att
vi först skall tänka på våra egna? Som uteliggare och äldre.
Ska vi då även förbjuda enskilda medlemmar från andra partier att ha
samma åsikter? Eller styr partiprogrammet hur vi skall tycka?

Men kanske viktigast av allt: vad händer med demokratin om vi
förbjuder åsikter?

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

22 november 2015 12:21

Du har en poäng som även jag funderat över en hel del, eftersom jag vill ha kvar det fria ordet så mycket det bara går. Jag tillhör t ex dom som tyckte att den f d folkpartistledaren Westerberg betedde sig helt fel när han klev ut ur studion bara för att Ny Demokratis folk fick vara med.
Men när ett parti kör med rena lögner för att få röster som i sin tur kan leda till fler partimedlemmar i riksdagen som sen kan ställa till det för oss så reagerar jag. Jag har nu ett flertal gånger både fått och läst propaganda som är helt felaktig och rena lögner. Då har man i mina ögon förlorat hela min aktning.
Går man dessutom runt md järnrör och hota folk med annan kultur, religion eller utseende så har man trampat i klaveret så det sjunger om det.
Men i övrigt tar jag tacksamt emot en sund diskussion på alla plan och med alla partier.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 29 april 18:27

Nu framkom det att ett stort antal poliser skvallrar information till gäng mm. Jag förstår gängen. Tanken är smart. Men som polis så blir det snabbt potatisgris. Man snitchar inte som polis. Lika lite som man golar ner en buse. En buse som golar n...

Av Pink Ozzy - Måndag 29 april 10:16

Man har ner och mer kommit på faran av att dricka alkohol. Jag flytta hemifrån redan i unga år och druckit minst 1 gång i veckan i ca 50 år. OK, inte så att jag blev aspackad speciellt ofta i början, men från ca 16-årsåldern. Sen har det lite sakta ö...

Av Pink Ozzy - Måndag 29 april 09:59

Äntligen har vi fått en ny kvinnolag. Vad den bl a innebär är är att se till att våld mot kvinnor minskar och att kunskapen om detta ökas. Länderna ska även säkerställa att öka kunskapen om samtycke och man ska göra mer för att förhindra våldtäkter o...

Av Pink Ozzy - Söndag 28 april 11:07

The Villages har byggts upp i Florida och är endast  tillåtet för folk över 55. De festar nästan varje kväll, träffar en varaktig eller tillfällig partner och har kul. På torget spelas det gamla godingar. Öl, drinkar och gonnoré flödar hej vilt.  ...

Av Pink Ozzy - Söndag 28 april 08:37

Ja detta väder. Tittar jag ut skiner solen. Lyssnar jag på radio ska det dock snart regna. Men man ska ju vila den sjunde, så jag får väl göra som herren säger. Spelar ju ingen roll vad jag än gör i år, fröna gror otroligt dåligt ändå. Jag skulle n...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards