Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2019

Av Pink Ozzy - 23 oktober 2019 09:44

Så har sista avsnittet av Hollywoodfruarna visats. Nåja, för denna omgång. På något sätt verkar det som om dessa fruar, likt Benjamin Button, blir yngre för varje år och befinner sig mentalt numera strax under tonåren.
Så mycket larv kan knappast återskapas. Jag känner igen det från timmarna man skulle vara rastvakt.
" Vill du vara bästis med mig?"
" Hon säger att du har en finne på näsan"
" Nu blir jag jätteledsen"
Och så där håller dom på. Som en jävla högstadieklass. Jag skrattar så jag kiknar. Ullared är ju ett klassprogram i förhållande till detta spektakel i lågklassprogrammet Hollywoodfruar.
Och vi får väl se om programmet vågar komma igen efter höstens lågvattenmärke.

Av Pink Ozzy - 21 oktober 2019 09:47

Det är kris i Chile. Priserna har åkt i höjden och är i nivå med Sveriges , men inkomsterna ligger för många kring 5000 kr.
Men det förekommer inget krig utan bara protester. I mina ögon är detta inget skäl till att komma till Sverige. Inte för att jag sett detta ske, men kan tänka mig att det snart blir så eftersom många chilenare redan bör här.
Men ska vi ta emot alla med lägre levnadsstandard är vi snart nere på samma nivå. Nån gång måste vi börja sägs ifrån och tala om att man får reda upp skiten i sitt eget land.

Av Pink Ozzy - 20 oktober 2019 09:50

Nästan dagligen klagas det på att vi har för höga skatter. Skitsnack !
De som tjänar relativt lite betalar inte ens någon skatt. Nu säger du att " det gör jag visst det". Men nej, du gör inte det. Hur tror du din skolgång betalats? I dagsläget kostar en elev 134000. Pengar du visserligen betalat in via skatten nån gång, men får tillbaka på detta sätt. Detsamma gäller sjukvård, åldringsvård, vägar, förskolor till universitet, järnväg, tull, flygledning, snöröjning, gatubelysning, hemhjälp för äldre, tandvård, mediciner och mycket annat.
Så alla låg och medelinkomsttagare betalar egentligen ingen skatt eftersom de får tillbaka det på ett eller annat sätt och de som är riktiga höginkomsttagare har råd att betala lite skatt.
Alternativ finns men kostar minst lika mycket. Det skulle dock innebära att du fick betala fullt pris varje gång du besöker sjukvården. Skulle tro att inget besök kostar under 1000 kr.
Du skulle kunna betala terminsavgift för all skolgång. Har du 4 barn lär ett år i skolan kosta sådär en halv miljon.

Det skulle finnas mängder av vägtullar där du skulle få betala så fort du kör på vägen. T o m trottoarer skulle man inte få beträda gratis.
Tandvård skulle inte bli någon rolig historia. En tvåbarnsfamilj skulle få betala 10000-tals kronor varje år.
Mediciner kanske inte är så kostsamt i unga år, men ökar med åldern vilket kan innebära många 1000-lappar årligen.
Sådär kan jag fortsätta att skriva ner utgifter du skulle få betala hela tiden. Det är bara snåla miljonärer som Leif Östling som undrar vad han får för pengarna.

Av Pink Ozzy - 19 oktober 2019 21:49

F d Skuruspelaren, flata, snygg, kvinnorättskämpe, kolumnist, smart, mm.
Ok, är det något som jag skrev ovan du tar avstånd ifrån? Jag gör det. Hon spelar för Skuru och jag håller på Bajen. Men resten då? Nej, finns absolut inget jag har något emot. Visst, hon är flata ( sorry, men jag hittar just nu inget värdigare ord. Lesbiskt låter lika fel), men är det något fel i det?
Och är det något fel i att vara snygg? Ja, att jag inte är tjej och ca 35 år yngre. Men det är ju mitt eget fel.
Kvinnorättskämpe eller feminist är det inte heller något fel på vad är det för knäppgökar som irriterar sig på det?
Och till sist kolumnist. Perfekt att ha en tidning som tar upp hennes viktiga frågor.
Så nu undrar jag, VARFÖR I HELVETE SKRIVER NI SKIT TILL HENNE?
varför skickar ni hot, dickpics och annat till henne? Har ni aldrig funderat över det faktum att det är mer fel på er än Linnea? Ni är ju sjuka. Det är inte Linnea.
Mott förslag är att ni öppnar en egen blogg och bloggar om det ni tycker. Sen får ni ju se om någon håller med er. Men sluta för fån och skicka kul bilder och annat slit till en person som egentligen inte gjort er ett slit. Töntar !

#Linneaclaesson #feminist

Av Pink Ozzy - 19 oktober 2019 16:59

Nu måste vi alla ställa upp och bojkotta Turkiet. Ett land som förgriper sig på ett annat land för att i själva verket förinta ett folkslag ...
Vi får gå tillbaka till Hitlertyskland för att finna något liknande.
Så nu bör vi inte bara se upp för IS utan även på turkarna.kanske lika bra att skicka tillbaka dom också...

Av Pink Ozzy - 19 oktober 2019 16:54

Men vad håller de på med i England? Nu har tydligen blondinen kommit överens med EU, vilket väl inte många trodde, och så kör det s k underhus över honom med resultat att det ska ojas och tjatas ett tag till i detta jättedagis som kallas underhus.
Släng ut dom ur EU och låt dom leva med det.
Man pratar ibland om att vi har en svensk sandlåda, men vad är då detta? Sandlåda i kvadrat och kubik.

Av Pink Ozzy - 18 oktober 2019 19:55

Idag ska 2 kvinnor arbeta i rymden i ca 5,5 timmar. En mycket lång tid i tygdlöshet kan tyckas. Det första som slog mig var dock " hur fan pissar dom?" .
Nummer 2 kan man i normala fall fixa innan, mat kanske man också fixa innan. Dryck är det dock värre med, men kanske fixas via några rör. Men hur fan pissar dom?

Av Pink Ozzy - 18 oktober 2019 19:47

Just nu är det kris inom svensk sjukvård. Anledningen är att man bytt leverantör av materiel efter massor av år. "Vinsten" skulle bli 14 miljoner. Därför fick några som tidigare sålt videofilmer och kaffe mm uppdraget. Resultatet har inte låtit vänta på sig. Företaget har inte lyckats leverera i tid.
Detta innebär att många operationer nu inte kan genomföras och folk kan dö eller få men för livet.

Men ska vi skylla på Apotekstjänst? Nej, skyll på värdelösa statliga inköpare som upphandlat på helt fel sätt. Detta skulle i stort sätt inte kunna hända inom ett privat svenskt företag. Där fasar man ut respektive in på ett ordnat sätt. Man bygger upp en buffert för att säkerställa leveranserna. Men sådant tycks inte statliga inköpare vara kapabla till. Man slänger ut ett antal förfrågningar utan att säkerställa att processen kommer att fungera. Enligt dom är billigast bäst. Krav på leverantörerna tycks inte ställas och värderas. Nej då, här tror dom att man " tjänar" 14 miljoner och så kör man.

Men herre gud. Vi har förlorat 100-tals miljoner på dåliga inköp inom stat, landsting och kommun. Det är våra skattepengar. Ta några av dom miljonerna och utbilda inköparna ordentligt. Det är först DÅ som ni kommer att tjäna pengar.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards