Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 13 juli 2023

Av Pink Ozzy - 13 juli 2023 10:37

Ja, det kanske är i senaste laget. Det kanske är så att du bokat din resa redan. Men jag har det bästa tipset du kan få. LÅNS INTE PENGAR TILL SEMESTERN. Det är det absolut sämsta du kan göra. Är ni 2 som ska resa med lånade pengar blir en normalresa minst 10% dyrare. Ja, jag sa MINST. Tar du dessutom snabblån blir resan ännu dyrare.
Anta att er resa kostar 25.000 och ni festar upp 10.000 på er vecka. Gör ni det på lånade pengar får ni punga ut minst 3500 kr mer när ni kommer hem. Tar ni snabblån på 30%, vilket inte är ovanligt och väl hemma betalar av det under 1 år så betalar ni mellan 10 och 30.000 i retur PLUS de ursprungliga 35.000 I värsta fall kan räntan bli ännu högre och ni hinner inte ens betala av innan nästa semester börjar.
Nej, hoppa över semestern 1 år och roar er på hemmaplan. Spar 3-4000 kr. Då har ni en betald resa och spar ränta och avgifter. När ni sen kommer hem sparar ni igen och har en resa året därpå o s v. På detta sätt sparar ni 10-minst 30.000kr varje år.
Det är så man semestrar med gott samvete och mindre skulder.

Av Pink Ozzy - 13 juli 2023 10:16

Jag har under mitt liv rest en hel del i främst Europa och för det mesta haft ganska bra väder. Ok, några gånger har det regnat vilket ju kan hända.
Men bara 2 gånger har det varit olidligt varmt. En gång i Sevilla i Spanien där tempen pendlade kring 40 grader. Vissa restauranger erbjöd vattendimma när man gick förbi. Något som var behagligt men bara räckte nån minut, så vi tog flera gånger vår tillflykt till staden svala katedral. Numera vet inte frugan ens att hon varit i Sevilla så värmen tog hårt på henne.
Vår andra gång var på Gran Canaria där vind och värme från Sahara drev in över ön med dryga 40 grader. Solen syntes bara som en punkt eftersom sanden förmörkade solen. Men att andas var olidligt. Man kände bara värme som gick in i lungorna och vinden var nästan obefintlig. Vi drack vatten litervis och kylda oss både i havet och med kalla vattenflaskor. Så jag vet vad "över 40 grader" innebär.
Nu lägger sig denna värme över främst Italien, men även Tyskland, Frankrike och Spanien berörs. En sådan värme som kan slå Italiens värmerekord på 48,8 grader på Sicilien 2021. Inte nog med det. Värmen kan bli bestående i flera veckor! Än så länge har vi i Sverige långt till dessa temperaturer, men fortsätter jordens medborgare med att förstöra möjligheten till ett vettigt klimat är vi där inom kanske 50 år. Och DÅ är det försent att vända kurvan.
Men vem bryr sig? Jag är död och mina barn troligen också om de inte blir över 90. Så det är våra barnbarn som går se till att de kan kyla ner sig och hitta vatten att dricka. Vi kanske t o m blir några miljoner fler p g a klimatflyktingar som inte vill bo i länder med 50+grader under stora delar av året.
Tänk på det varje dag och varje sekund så får vi se hur snabbt även du ändrar din livsstil. Tror du mig inte? Kom till himlen och berätta att jag fick rätt.

Av Pink Ozzy - 13 juli 2023 09:41

När man läser allt om NATO och Turkiet får man intrycket av att Erdogan bestämmer reglerna. D v s bestämmer vilka i Sverige som är terrorister och vilka inte och att terrorister ska skickas till Turkiet.
Borde det inte vara ömsesidigt? D v s att Sverige bestämmer vilka som är knarkbaroner och vilka inte och att man på så sätt gör ett byte? Jag fattar inte vad Erdogan tjänar på att ha dessa element i landet. Kan det vara så att de fyller Erdogans egna fickor.
Ja, jag vet inte men att bara kräva att "terrorister" (säg kurder) ska skickas till Turkiet känns helt fel.
Och vem är den störste terroristen? Var det inte Erdogan som lät gasa ihjäl flera 1000 oskyldiga kurder för x antal år sedan? I s f bör väl Erdogan vara den förste som skickas till antingen Sverige eller Kurdistan. Utan livvakter förstås.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards