Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 17 juli 2023

Av Pink Ozzy - 17 juli 2023 10:44

Läser Willys veckoannonsblad och börjar undra. Det är inte bara Willys, men det är ett bra exempel på ord eller meningar de hänger på varor så att folk ska tro de hör ett kap. Denna gång 4 bitar lax. Ja, 4 bitar vakuumförpackat lax, denna gång för 109 kronor. Sanslöst dyrt säger jag. Detta är dessutom extrapris. För ett drygt år sedan var extrapris ca hälften av dagens pris. Då blir beteckningen "Alltid billig" väldigt fel. Dessutom är det ju köparen som ska besvara frågan om det är billigt inte säljaren.

Av Pink Ozzy - 17 juli 2023 10:35

Nu har vi hamnat i det läge att om inte Mondo Duplantis slår världsrekord är vinsten inte värd något. Så sjukt.
Mondo är världens bäste stavhoppare. Inget snack. Och så länge han flyger över 6.01 med massor av luft emellan och ingen annan ens når dessa höjder blir det svårt för Mondo att pressa ur sig det sista. Hade han haft bättre motstånd så hade han tagit 6.13 enkelt.
Sen har vi det med formen. Troligen lägger han fokus på VM och tar Golden League med en klackspark. Han vinner tävlingarna och pengarna ändå och måste hushålla med krafterna. De flesta av oss Bågar knappt klättra 6 meter på en stege. Det är högt. Jäkligt högt. Och det ska han över och ner på rygg. Att göra det perfekta hoppet gör man inte bara sådär. Allt måste stämma.
Rätt bantyp, rätt vind, rätt form, rätt stav, rätt stavnedsättning, rätt vändning på exakt rätt punkt OCH mycket annat är punkter han måste pricka av från det han tar i staven.
Det är betydligt lättare att springa t ex 10.000

Av Pink Ozzy - 17 juli 2023 09:50

Läser man dagens tidningar förundras man över idioten människan. Det är jättevarmt i hela södra Europa med temperaturer över 40 grader. Likaså i södra USA, där det i Death Valley kan bli över 54 grader idag.
I andra delar av världen som t ex Sydkorea och norra Indien regnar det så folk dör. Och vad gör vi människor? Just ingenting. Möjligen köper vi en AC till.
Det enda raka är att stänga ner personbilstrafiken till ett minimum, att stänga ner dabriker som eldar med kol utan någon rening av avgaserna mm mm. Att gå in i en sval kyrka eller AC-kyld bibliotek gör knappast jorden gladare.
Så alla ni som är så bekväma att ni inte kan lägga till nån timme extra och använda kommunala färdmedel borde fråntas bilen. Även alla som åker nån km för stt t ex köpa tidningen. Körningar under 5 km borde totalförbjudas. Det finns cykel. Så ta er i kragen och gör lite nytta även under semestern.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards