Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 20 juli 2023

Av Pink Ozzy - 20 juli 2023 13:39

Det saknas mycket folk inom bl a vården och skolan. P g a missförhållanden, dåliga arbetstider mm så säger allt fler upp sig. Jag kan i sig förstå att det kan vara jäkligt tufft på en arbetsplats med dåliga chefer och usla avtal, men vi behöver mer folk inom bl a dessa yrken och då kan man inte rycka på axlarna och inte göra något. Om någon säger upp sig med t ex 1 månads uppsägning och inte har ett nytt arbete direkt efter ska inte få A-kassa på 4-6 månader. De kan också välja att fortsätta 4-6 månader och varva 50% arbete på sin vanliga srbetsplats och 50% att arbeta med att få arbetsplatsen bättre. Där finns ju ett stort spam att gräva ur misstänker jag.
Chefer som är öppna för förslag och inte säger nej till allt får säkert behålla sin personal och får nå ett bekymmer mindre.
Fundera på detta förslag. Det behöver t ex inte ta 50/50, utan har en anpassad arbetsgång på arbetsplatsen. Men ingen bör säga upp sig vara för att det är lite jobbigt. Då ska de få stå sitt kast 4-6 månader. Detta är i första hand tänkt för tjänster inom kommun, stat och region.

Av Pink Ozzy - 20 juli 2023 13:11

Nu gnäller nog många på vädret. D v s växlande. Regnskurar sol, moln mm. Men det är klart, har man 4 veckors semester vill nan ju att det är bra väder. Jag som har hela året på mig går bara in och sätter mig på altanen när det regnar. Eller så går jag in i bon och städar. Ett riktigt evighetsprojekt.
Men nån sommar måste ju bli sämre också. Därför måste nan ha en plan B. T ex tapetsering eller annat arbete inne. Eller så tar man bilen till något slott eller herresäte. Ofta har de också god fika. Finns ett ställe i Nykvarns kommun på gränsen till Strängnäs kommun. Det heter Taxinge Slott. Eller kakslottet i mångas mun. Här kan du verkligen frossa i allt som har med kakor och tårtor heter. De har t o m fantastiska räksmörgåsar. Allt tillverkas på slottet. Här kan vi prata om hembakat. Fantastiskt gott, men smakar det så kostar det. Men det är det värd. Dessutom får du utsikt över Mälaren, badstrand, en område med lite djur för barnen o s v.
Så alla ni som klagar på värmen. Njut av vädret istället. Glad sommar.

Av Pink Ozzy - 20 juli 2023 09:47

Nu har det börjat. Repressalier mot Sverige. Sveriges ambassad i Irak har stormats. Byggnaden brinner.
Men va fan, en idiot fick ju bränna en koran i Sverige. Det var det väl värd. Är det så de tänker som tillåter koranbränningar i Sverige. Då menar jag inte polisen, de gör som lagen säger. Nej det är de som godkänt lagen och inte redan ändrat den som ska ha en känga där bak och avsked på grått papper. Denna "rättighet" har nu kostat oss en ambassad. Vilken ambassad eller företag står näst på tur innan regering och domarna kommer överens om en lagändring. Man säger att detta ligger i våra grunlagliga rättigheter och då måste det väl gå 2 val emellan innan det kan godkännas. Men om det gäller Sveriges säkerhet och partierna från bägge sidor är överens borde det ju gå per omgående. Är något parti emot så kan man skriva in att denna lag är en tillfällig lag i x år och att man under tiden tar fram en lag där alla kan enas över. Varför göra allt så svårt. Man leker här med svenska liv och materiel. Då måste man vara lite flexibel. Skärp er politiker, domare lagvrängare och poliser och sätt stopp för koranbrännare. Sätt dom på 2 år eller något. Nu kommer en del att säga "jaha, och vad ska inskränka vara rättigheter härnäst?". Jag tycker de ska få en tjänst på en ambassad i ett muslimskt land. Sen får vi se vad de tycker...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards