Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juni 2024

Av Pink Ozzy - Söndag 23 juni 10:03

Hörde på radion idag och läste om det även på nätet. Grejen är det att brottslingar tar bilder eller videofilmer. Sen matar de in det i speciella och med det materialet gör de sedan porrfilmer och portföljer som de sedan använder i utpressningssyfte.  De kräver t ex stora penningbelopp. När de har fått pengarna så slutar de inte utan de kommer med fler krav. Krav som aldrig slutar utan bara blir större.

Prata med era barn att ni aldrig kommer att tro att det är äkta bilder/filmer som någon kommer med och att ni står bakom era killar. 

Och vad kommer sen? Ger dom grabben en pistol för stt utföra ett mord? Du vet aldrig utan kan vara stå bakom din son och tro inte att "min son gör inte sånt". Tror du det och nonchalerar deras rop på hjälp så ligger du riktig illa till. För säkerhetsskäl kan du alltid kolla med den lokala polisen om hur du ska agera. Själv skulle jag tipsa polisen, men det ska polisen ta ställning till då din grabb inte råkar illa om. Prata med grabben redan idag. Ett kort samtal och tala om att de pratar vidare senare och att du litar på honom.

Och hur är det tjejer? Har de blivit kontaktade? Kommer de att bli kontaktade.

Och om en tonåring går till sina föräldrar innan något hänt och frågar hur de skulle ställa dig till en sådan situation så nonchalerar inte dina barn. Nej, ställ dig direkt på deras sida och tala om att de ska veta att du alltid står bakom dina barn.

Lycka till.

Av Pink Ozzy - Lördag 22 juni 13:05

Jag tillhör de som försöker att bara se det positiva i vädret.

Och då menar jag så här.  Jag försöker att undvika att kalla något för t ex skitväder utan hitta på lämplig sysselsättning för olika väderlek.

Är det stark sol så ligger man i solen eller skugga beroende vad man gillar mest.  Man kan ju också vattna och sånt på morgonen innan det blir för varmt.

Regnar det så är man inne och spelar spel, läser, ser på TV eller går till snickarboa en stund.

Så det är ju inte svårt att anpassa sig

Själv kan jag inte bara anpassa mig till vädret utan också till en ständigt värkande kropp

Det enda man dka undviks är att klaga på vädret. Det hjälper dig ingenting. Så idag är det en skön dag kring tjugostrecket med en mulen himmel. Precis lagom att göra lite nytta i trädgården.

Ha en skön sommar.



Av Pink Ozzy - Fredag 21 juni 11:16

Jag var ute på tomten och vattnade trädgårdslandet och en del blommor. Jag stod och funderade på en sak. Trots min tinnitus var det i stort sett knäpp tyst. Alla som var hemma var tysta eller sov. Inte som 6 juni då folk passar på att klippa gräsmattan, antar häcken, mm som för oväsen. Här passar man på utan tanke på nån nationaldag och än mindre på nationaldagsafton, om den överhuvudtaget finns. M a o är det en vanlig dag. Tack arbetsgivaren för det. 

Nej, ta bort den 6/juni och gör midsommarafton till nationaldagen. Det är en dag som folk tänker på från påsk. Man tänker på vänner sen förra året, nya relationer skapas och folk är glada och lyckliga. Ingen som jobbar på tomten. Inte med några verktyg dom låter i varje fall. Här är en dag då vi mår. Sedan kan vi göra midsommardagen till en dag där man går runt på byn med fanor och fins kläder. En dag som folk skulle uppskatta, respektera och njuta av.

Av Pink Ozzy - Fredag 21 juni 08:55

Regering och utrikesdepartementet har nu helt klart gått ut med vilka länder man inte ska åka till p g a den politiska situationen eller p g a väder, pandemier mm.

Att få hem dessa medborgare om de tillfångatas  borde inte regeringen hjälpa på något sätt. Man har åkt dit på helt frivillig basis fast de visste om läget i det aktuella landet. Det är ytterst ansvarslöst och kan bidra till en fångutväxlingshysteri när man får veta att Sverige byter sina medborgare mot folk man har själv har i fängelse, eller folk med dubbel medborgarskap.

Apropå dubbla medborgarskap eller att fly från hemlandet. Som krav för att bli svensk medborgarskap borde det vara självklart att man frånsäger sig sitt gamla medborgarskap. Och är man t ex från Iran, Irak eller annat liknande länder  man flytt ifrån ska man ju inte sedan kunna åka tillbaka till på SEMESTER! Vad har dom då flytt ifrån? Ingenting vad jag förstår. Det är möjligen folk från Afrika som kommer p g a hunger och svält, men då kan man få ett tillfälligt uppehållstillstånd. Man kan ju inte föda barn varje år i hopp om att Sverige tar hand om dom. Man kan vara hur human som helst, men nånstans går gränsen. Eller om man flyr av politiska grunder. Då är det ju konstigt om man sedan kan åka dit på SEMESTER. 

Nej, vi måste skärpa flyktinglagstiftningen och lagstiftningen om vilka dom får komma hit och på vilka grunder. Sedan bör vi ha en lagstiftning där man gör klart för migranten att han kommer att skickas hem om läget i landet förändras till det bättre för migranten antigen politisk eller humanistiskt. Vi är inte det rika landet längre. Det ska inte vara så att Sverige lånar pengar för att kunna ta hit migranter. 

Det ser jag som självklart.

Och till sist vill jag bara göra klart för dig att jag ligger långt från SD eller ett troll från dom. Jag yttrar bara mina egna ord. Jag har bott i detta land i 57 år och blev omgående "svensk" genom att så gott det gick prata och vara svensk. Dessutom hade jag bara svenska kompisar vilket bidrog till min snabba "förvandling" till svensk. Anledning till stt jag kom hit var att min mor gifte sig med en svensk så då var det som barn bara lyda och följa med. Några andra grunder fanns det inte.

Av Pink Ozzy - Torsdag 20 juni 21:26

Jag blir förvånad över Katrin Zytomierska. Vad hon än gör tycks det bara bli fel. Denna gång har hon använt en ABBA-låt i en reklamfilm utan lov. 

Första gången skulle hon betala 50.000 men vägrade. Då höjdes summan till 100.000 och hon vägrade hon igen. Nu dömdes hon att betala 200.000 kr plus 500.000 för ABBAs rättegångskostnader. Men tro inte att hon ger sig. Nej, nu ska hon överklaga igen. Hon verkar ha gott om pengar eller så är hon , som jag tror, bara dum och okunnig. 

En sak till. Hur lyckas hon skaffa dig killar hela tiden? Hellre ett liv i celibat än med henne.

Av Pink Ozzy - Torsdag 20 juni 20:39

Det tog ett tag innan den kom, men nu är sommaren här även om det tog lite tid. Och när den nu äntligen är här så blir det så jäklar varmt på en gång. Jordgubbarna är nästan slut. Det tog inte lång tid. Och de var betydligt billigare än ockeraffären ICA som tog 190 kr för 3 askar. De hade dock potatis för 4,95 och våra är inte klara ännu. Satte ner dom försent för att jorden var så kalt. Men nu är den på god väg. Sallad och gurka har vi börjat äta. Härligt! 


Av Pink Ozzy - Torsdag 20 juni 12:27

Glömde att ta mina tabletter igår. Det är speciellt 1 som gör blåsan lite lösare och formbar så den rymmer mer. Men den glömde jag och kom inte på det förrän 05,20. Men då är det försent Men tog den ändå.

Så nu slipper jag istället kissa så mycket idag. Hade föredragit inatt.  Nu var jag uppe ca 10 hänger och hälften hann hag inte fram i tid om du förstår vad jag menar. För varje hång jag var uppe blev jag mer och mer stressad för att gå upp kl 8 helt slut. 

Av Pink Ozzy - Onsdag 19 juni 08:16

Nu kom nästa stora regeringsmiss. Man vill inte höja skatten. Det höll ungefär till nu. För nu höjer de cigarettskatten med 9%. Helt i min linje, men knappast i Kristerssons som lovat att han under sin mandatperiod inte ska höja några skatter. Samtidigt sänker han dock skatten på snus med hela 20%. Något som absolut inte är i min linje. En skattesänkning på snus är helt fel av flera anledningar. För det första, varför behöver den sänkas? Jo, för att flirta med väljarna. Att de kan få muncancer, tandköttsinflamationer, lösa och tappade tänder mm bryr sig inte Kristersson om. Att skattesänkning kommer att gå åt till att laga alla tänder efter snusandet bryr inte han sig om. Då är han ju inte statsminister längre. Men notan kommer hur mycket man än älskar att snusa. Så det är helt fel väg att gå om vi vill ha ett land med bättre tänder. Detta får ett behov av fler tandläkare. Något som regionerna letat efter men inte fått. Så räkna med längre tandvårdsköer framöver. 

Att dessutom höja cigarettskatten med 9% visar ju bara hur impotent denna regering är.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards