Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2024

Av Pink Ozzy - Fredag 24 maj 13:07

Det står i Aftonbladet att polisen har 938 knarkköpare på sin lista.  Vad är det för vits med att ha dom på en lista? De ska inte finnas på en lista, de ska sitta inne på obestämd tid. 

Det skulle innebära att säljarna inte har några köpare och sen finns det inga köpare och säljare som rånar och stjäl . 

Alternativet som polisen kanske kör efter är att ha köparna som lockbete. Men så länge de inte får in alla säljare blir det meningslöst.  Så länge en enda säljare finns ute och så länge en enda människa blir skjuten kan dom ha hur många listor de vill. Det är ändå ett misslyckande. 

De ska in i fängelse och behandlas som folk och ge dom utbildning. Så länge de inte uppfyller satta krav ska de vara kvar. De ska inte heller stressas fram utan jobba i sitt eget tempo de klarar av. Jag tror att alla köpare och säljare är kapabla till stt lära sig en kurs i svenska, matte respektive samhällskunskap samt ett yrke de har nytta av. Visst, det tar tid. Kanske 1, kanske 2 år, men snabbare och bättre resultat ska premieras och frisläppandet ska kunns ske tidigare.  Bra uppförande, lydnad och arbetsvillighet ska också premieras. De ska känna att om de gör något bra är det folk som uppskattar det.

Däremot bör icke svenska medborgare utvisas om utan inte uppfylls. Fångar som fått svenskt medborgarskap de senaste 5 åren ska kunna fråntas medborgarskap och återvändas till hemlandet.  

Ja, jag vet att det kanske låter hårt, men det är hårt att leva också. De fångar dom beter sig klockrent ska dessutom få lägenhet, hjälp på utsidan och hjälp till ett arbete. Allt detta skulle få gatorna renare. Eller? Men då behövs en regering med dom rätta nyporna.

Av Pink Ozzy - Fredag 24 maj 09:25

Äntligen behövde jag bara gå upp 1 gång på toa i natt. Det var länge sedan. Men då hade jag sovit i 6 timmar. Sen blev det 2 timmar till.

Idag blir det förberedelser till loppis i morgon. Förra gången sa jag aldrig mer, men nu står jag där i morgon igen. Men det blir nog garanterat sista gången.

Vad säger du om gårdagskvällen förresten? 2-1 i kvartsfinalen och spel på i stort sätt mot 1 mål. Men finnarna spelade smart och hade dessutom troligen turneringens bäste målvakt och en av dom bästa tränarna Finland haft. Sverige trummade på som aldrig förr, men deras målvakt tog det mesta. Synd att inte finnarna spelade bättre. Det var ju spel mot ett mål för det mesta. Det enda som gick att glädjas åt var Sveriges spel förutom att de inte gjorde fler mål tidigt. Men det får de väl rätta till i matchen mot tjeckerna som har hemmaplan och är riktigt bra i år.

Men nu har jag tagit mina morfintabletter och 14 andra och väntar på att de ska verka så jag kan börja förbereda loppisen innan värmen kommer.

Ha en trevlig dag och tänk på att det är fredag för dom som jobbar. Vi andra behöver inte tänka på sånt.

Av Pink Ozzy - Torsdag 23 maj 17:11

Undrar vad det är för fel på mig, ja förutom cancer, eviga ryggsmärtor och en massa annat. De endaste 20 timmarna har jag behövt gå på toa säkert 10-15 gånger och hjort av med 10 kalsonger.  Nåja, det är ju bara att tvätta dom och det har nog hänt nån gång tidigare,  men aldrig så många gånger.

Inte har jag aptit heller. Har ätit 2 små mackor i morse och lite yoghurt med müsli till lunch. Middagen har jag fryst in. Får se om jag får i mig nån macka senare. Men inte så länge jag mår så här illa.

Det är bara elände.

Av Pink Ozzy - Torsdag 23 maj 08:29

Demoskop visar att SD inte lidit av deras trollfabrik avslöjades. Men ärligt. Driver ni med Demoskop eller har ni inte tänkt efter? Att som SD ha troll som skriver lögnaktiga inlägg är livsfarligt för hela vår demokrati. Det kommer på sikt utradera hela demokratin och återskapa 1920-1945. Vet du inte vad det är när du nog hasta till närmaste bibliotek och låna allt om andra världskriget och nazismen. Då får du som kan tänka skälv en egen bild av hur det var och hur det kan bli igen, fast värre. Anledningen är att det förra gången var ett fåtal länder som ställde sig på Hitlers sida. Denna gång ser det ut att det blir betydligt fler länder som ställer sig på ultrahögerns sida och inte bara SD. Men tydligen vill många erfara det hela den hårda vägen....

Av Pink Ozzy - Torsdag 23 maj 08:20

Efter att trädgårdslandet är klart startar etapp 2. Ja, jag har lagt hela sommaren i etapper och klappar mig på axeln för varje avklarad etapp. Men jag sätter inget datum på någon. Det har jag gjort tidigare och det känns som om man stressar fram hela sommaren. Nu försöker jag istället att klara etapper. En del kommer till och andra faller kanske bort. Idag tänkte jag städa efter den första etappen. Jag har flera altaner. En av dom har jag lagt sånt som jag höll på med efter första etappen. Det behöver städas. Dessutom behöver gräset Gödsla eftersom de lovat regn och bon behöver städas efter vinterns och båtens förfall.  Har några omsatta plantor kvar. De ska sättas. Så det är väl det som gäller de närmaste dagarna.

Av Pink Ozzy - Onsdag 22 maj 13:04

Vad ska jag höra nu då? Jag ska delta i en loppis och bli sv med lite saker. Så det ska märkas och packas ner. Det ska bli ca 23 grader och mulet. Låter helt ok. 

Kom just hem från ett dynd på ett spa.  Så nu väntar arbeten. Jag får väl se hur lång tid det tar. Jag tar det lugnt. När loppisen är över ska jag fundera på vad jag ska göra med resten som jag inte blev av med. 

Sen ska alla nysådda land vattnas och nya plantor sättas. Därefter ska etapp 2 och 3 fixas till. Så nog är det att göra alltid. 

Ha en fin maj och juni.


Av Pink Ozzy - Tisdag 21 maj 08:59

Är inte Amerika fantastiskt? I stället för att hjälpa de drogade ur sitt elände ksn du köpa gymkort för 430.000 kr enligt. Aftonbladet.  Men då får du pt, kostcoach, sömncoach samt massageterapeut i sammanlagt 16 timmar per vecka. 

Jag har ingen koll på hur många som nyttjar tjänsten,  men anta att det är 1000 personer så betalar de 430.000.000 Därtill ska set läggas alla resor med privatchaufför, specialmat och annat så hamnar man på 500.000.000, d v s en halv miljard.  Tänk så många man skulle får ur knarkträsket eller hur många som skulle få ett mål vettig mål om dagen. Men nu är vi i USA  och där lägger bil en halv miljard på den s k skönheten och sedan även en betydlig summa på säkerhet runt huset eller lägenhet.  Det gäller att ha det bra ställt.

Av Pink Ozzy - Tisdag 21 maj 08:18

Sol, sol, sol. Ja man ska ju intressant klaga, men vist vore det skönt med 20mm regn? Visserligen har vi sommarvatten, vilket innebär att vi kan vattna så mycket vi vi ur en sjö för 600 kr/år. Men det funkar bara så länge vi har en duktig kille som sköter om det hela. Vilket vi som tur är har. Annars fick vi betala betydligt mer eller används äckligt kommunalt vatten vilket inte växterna tycker om. 

Igår hamnade de sista grönsaksfröna i jorden, så nu behövs det vatten. Har ett antal blomfrön kvar . Men det får bli i morgon eller övermorgon.  Sen är det bara att vattna och vänta. 

Nåja, vattna och vänta är intresserad det enda. Har en del snickeriprojekt kvar innan vi närmar oss hösten. 

Jag kan inte bara ligga en hel sommar. Då blir jag tokig. Det finns alltid att göra.till vissa göromål skulle jag dock hellre säga tyvärr.

Ha det så skönt i sommarsolen, om du nu ligger i "solbältet".

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards