Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2011

Av Pink Ozzy - 10 mars 2011 09:53

Jag har nu hållit på med GI ett tag och börja komma in i det riktigt bra, även om jag fortfarande slarvar en hel del. Igår träffade jag dock min "hovrörmokare" som skulle fixa en grej. Jag frågade vad han hade gjort. Då svarade han att han under ett drygt år gått ner 35 kg med GI metoden. Han hade tyckt att det räckte med 150 kg och med hjälp av GI gått ner till 115 !

Denne enormt stora kille väger nu mindre än jag ! Så nu måste jag skärpa till mig. Kan han så ska också jag kunna. Så nu gäller det att ligga i ännu mer. Jag vet också en del fällor som jag trillat i. Jag ska försöka minimera dessa framöver. Inga fler semlor och dubbelnougat på ett tag. Nu blir det ännu fler grönsaker.

GI · LCHF · Mat · Om mig
Av Pink Ozzy - 10 mars 2011 09:32

Under ett antal veckor har vi fått se ett antal mångmiljonärer söka upp utslagna och behövande samt de som lägger ner hela sin själ i att hjälpa dessa. En del tycker att de gör detta för att lätta sitt eget hjärta. Men jag vill inte tro det. Det finns ingen mångmiljonär som lämnar ut sig på detta viset utan att verkligen vilja det.

Under dessa veckor fick vi som tittade se många tragiska människoöden likväl som vi fick se många kämpar som ägnade hela sin lediga tid och ofta också egna pengar för att hjälpa dessa människor. Flera av hjälparna har själva suttit i skiten en gång i tiden, men på olika sätt lyckats få hjälp.

Folk får säga vad de vill om miljonärerna. Jag tycker att de gjorde en hedervärd insats iallafall. Inte bara för att de levde spartanskt under 5 dagar och inte bara för att de gav bort en hel del pengar utan framförallt för att belysa ett problem som alla gärna vill skyffla under mattan och inte gärna visa upp.

Tyvärr så har vi i vårt land ett stort antal människor som ofta under drogernas tyngd lever under gräsliga förhållanden. Frågan är bara om Sverige gör rätt i att låta folk bara finnas där och supa och knarka. Vore det inte bättre om man kunde bygga upp ett antal sjukhem där man tog in drogberoende med tvång och gav dom ett liv innan de släpptes ut igen? Det skulle alla ha glädje av. Inte minst den drogberoende.

Jag tror inte ens att det skulle kosta någonting. Som det är nu kostar dessa människor mycket i sjukvård, Sos, stölder, rån, förstörelse mm. Istället kunde försäkringsbolagen sätta dessa pengar i sjukhus som hjälper människorna ur sitt beroende och ger dom ett värdigt liv. Man märker ju när man ser dessa själar att det ofta är en rad olyckliga omständigheter som satt dom i denna djävla sits de sitter i.

Då säger säkert en del att de valt detta själv. Men nej, de har ofta drivits dit av en eller annan anledning. Skilsmässor, dödsfall, arbetslöshet, sjukdom och en massa andra saker bidrar till att de hamnar där de hamnar. Jag tror att Sverige skulle tjäna på att ALLA först hade det drägligt INNAN vi såg till att ha så många miljonärer som möjligt. Även om nu just dessa miljonärer som figurerat på Kanal 5 gjorde en hedervärd insats.

Av Pink Ozzy - 10 mars 2011 09:20

Skulle jag blivit sjuk  ? Ja, är det inte konstigt, men jag har fått en förkylning  . Jag vet faktiskt inte när det var senast, men det var länge sen. Jag vaknade i morse med en rosslig hals och rinnande näsa  . Men, men, alla blir väl förkylda emellanåt. Varför skulle jag klara mig.  

Av Pink Ozzy - 9 mars 2011 09:38

Vad är det sossarna håller på med just nu. Här saknas en pariledare sedan ett tag tillbaka och nu har även partisekreteraren fått nog. Det börja likna den gamla sovjetstaten där man med jämna mellanrum röjde upp bland leden.

Det tycks inte finnas någon som helst ordning i leden nuförtiden utan alla vill få just sin kandidat till ledare. Sen ska det ju vara så djävla jämlikt också. Är det ena en hanne ska det andra vara en hona och tvärtom. Är den ene en svensk ska den andre vara en invandrare. Är den ene från Dalarna ska den andre vara från Skåne.  Vad är detta?

Ett tag tänkte jag att det väl vore enklare om alla fick ställa upp till val och att de senare valdes på kongressen. Men det lär väl inte heller gå, för röstas det in en kvinna så måste väl sekreteraren vara en man och första vice en invandrare, helst från Dalarna. Ja, du läser rätt. Det är rena dagiset på sossekanslierna i landet just nu. Är det någon som fortfarande undrar varför de förlorade valet? Ja, förutom att Mona Sahlin var deras "ledare".

Av Pink Ozzy - 9 mars 2011 09:28

Jag var på en rekryteringsmässa i Eskilstuna igår. Det som slog mig var att det var så mycket folk från andra länder där för att söka jobb. Jag funderade en bra stund och bestämde mig därefter att ställa mig strategiskt för att lyssna på vad de säger vid de olika stånden. Lite fult kanske, men jag har å andra sidan inte brytt mig om vad de heter eller så. Hur som helst så VILLE de arbeta.  En de nästan bönade om att få ett jobb. Andra berättade hur kränkande de ansåg det vara att ta ut pengar från SoS och liknande. Vissa försökte t o m med att gå under minimilönen för att genom det få jobb.

Det var ganska många sorgliga berättelser jag fick bevittna. Det var nästan så jag hade lust att öppna någon rörelse bara för att sysselsätta dom med något värdefullare än att driva omkring.

Var ligger felet? Varför får de inget jobb? Jag har inte hela svaret, men är säker på att Ibrahim Atatürkus har det svårare än Bertil Bertilsson redan innan första intervjun. Det är synd, för jag har genom åren samarbetat med folk från många länder och det finns många som är ytterst kunniga på många områden. Det kanske vore en bra idé att ge invandrarna fler timmar i svenskundervisning. De skulle kunna tillbringa 3-4 timmar om dan i någon form av skolverksamhet. Det skulle nog göra dom attraktiva på arbetsmarknaden.

Av Pink Ozzy - 8 mars 2011 09:59

Hörde Thomas di Leva på radion igår samspråkandes med den allrid lika förträffliga Lotta Bromé. Ibland finns även Karl-Jan Granqvist med i programmet.

Sen har vi en utmärkt kock i "Mat så in i norden". Han heter Michael Björklund.

Där har du några personer jag skulle vilja tillbringa en dag på en öde ö med. Tänk dig själv,  Mikael fixar käket och kommer med sina underfundig inlägg. En kille som aldrig ser nackdelar i en ingrediens. Thomas di Leva står för musiken och får en i en skön lugn stämmning med sina härliga idéer. Lotta Bromé och Karl-Jan är givna bara för att de finns och är så härliga som de är.

Skulle en dag på en öde ö kunna vara bättre? Ja, kanske fattas det någon, men de här personerna håller toppklass!

Jo, Magnus Uggla tar jag gärna med mig också. En kille som säger vad som faller honom in och går hem med det.

Av Pink Ozzy - 8 mars 2011 09:22

Idag kommer arbetsförmedlingen att ha en jobbmässa i Eskilstuna och Västerås. Jag var på en sådan mässa för något år sedan och det var rena skämtet. Där fanns nästan inga jobb!!!!!

Vad som fanns? En massa bemanningsföretag som ville visa upp sig, kriminalvården och några enstaka som stod där för att visa att de kunde passa för en del samt några företag typ Tupperware, AloeVera o l där man kan tjäna någon 1000-lapp i månaden om man ligger i.

Men inga JOBB !

Men jag går dit förutsättningslöst, men kommer att bli förbannad om det visar sig att jag kastar en massa dyra bensinpengar och parkeringsavgifter i sjön.

Men den som lever får se.

Av Pink Ozzy - 7 mars 2011 12:12

Jag hade spelat in 101 sätt att åka ur en gameshow som startade på TV3. Jag brukar spela in nya program av den här typen för att bilda mig en egen uppfattning.

Den heter ju 101 sätt att åka ur en gameshow och jag skulle kunna räkna upp 101 saker för att få dig att inte se på programmet, men sammanfattar det med 1 ord:

SKIT !

TV

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards