Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 16 november 2013

Telefonterror

Av Pink Ozzy - 16 november 2013 18:23

Under flera veckor har jag mottagit samtal från ”okända nummer” eller ”hemliga nummer” på min fasta telefon.  Jag tröttnade efter ett tag och ringde upp Tele2 som är min operatör på det fasta nätet.  Men tyvärr… Inga kundrelationer.  Att spåra dessa samtal kostar dryga  500:- vid en eventuell ”hit” och dryga 350:- ifall det inte blir någon ”hit”.

OBS! En ”hit” anses tydligen vara en träff. M a o  att man hittat den som ringer. MEN! De som ringer gör det i regel via diverse servrar och klienter, vilket gör det nästintill omöjligt att få tag i skitstövlarna. Dessutom ansåg Tele2 att vi skulle vända oss till Polisen.

OK, jag ringer polisen. Där är jag bara till besvär. Där anser man att de själva blivit uppringt och att de bara tar hand om ”inhemska brott”. !!!???!!!???!!!

Det visar sig, efter någon minut att polisen anser att ”brott”, som i detta fall innebär försök till bedrägeri inte omfattas av polisens arbete eftersom ”brottet” anses ha sett utanför Svea rike.  När jag påtalar om att de i s f får vända sig till Interpool, som väl i min tankevärld, ska ta hand om internationella brott, så anser polisen jag talade med att detta inte är någon bra idé.

Anledning? Jo, de har fullt upp med annat.

Nu undrar jag: Ska vi ha det antal poliser som behövs för att vi ”vanliga” ska kunna leva i tron att polisen ”räddar ” oss, eller ska vi bara ge upp och skita i allt vad brott heter?

NEJ - säger jag . Terrorisera polisen genom att kontakta dom efter varje samtal. Vare sig buset inte svarar, har hemligt eller okänt nummer.  Informera polisen om deras skyldighet mot oss medborgare och KRÄV att åtgärder vidtas.

 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 november 2013 18:48

Den där sortens samtal når även oss i Skåne. Om det nu kan vara en tröst.
En svägerska blev uppringd kring 4 på morgonen. En väninna till henna något tidigare. Det är bäst att göra som polisen säger: svara INTE. Troligen samma gäng som ringer för att påstå att det är fel på datorn och att man kan få deras "hjälp" gratis.

Misstänker att det inte är så mycket polisen kan göra. Misstänker att numret är oregistrerat.
På min mobil får jag "ofta" samtal från --svenska eller mobil -- oregistrerade nummer. Finns några nummer jag har lärt mig att inte besvara.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 november 2013 18:50

Var lite snabb i min skrivning. Det är inte polisen -- i detta fall -- utan operatören som sagt att man inte skall svara.
Även till Gävle rings det från utländska nummer..

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

17 november 2013 09:47

Men jag MÅSTE ju svara, eftersom det i displayen står "hemligt nummer". Samma meddelande som det kommer om t ex sjukvården eller skolan ringer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 30 april 09:28

Tycks bli en solig dag idag. Valborg kommer med våren. Å andra sidan bryr jag mig inte för Valborg sedan många år. Detta år är dessutom speciell. Jag är ju numera alkoholfri så det blir första Valborg utan alkohol. Men jag dömer ingen. Var och en får...

Av Pink Ozzy - Måndag 29 april 18:27

Nu framkom det att ett stort antal poliser skvallrar information till gäng mm. Jag förstår gängen. Tanken är smart. Men som polis så blir det snabbt potatisgris. Man snitchar inte som polis. Lika lite som man golar ner en buse. En buse som golar n...

Av Pink Ozzy - Måndag 29 april 10:16

Man har ner och mer kommit på faran av att dricka alkohol. Jag flytta hemifrån redan i unga år och druckit minst 1 gång i veckan i ca 50 år. OK, inte så att jag blev aspackad speciellt ofta i början, men från ca 16-årsåldern. Sen har det lite sakta ö...

Av Pink Ozzy - Måndag 29 april 09:59

Äntligen har vi fått en ny kvinnolag. Vad den bl a innebär är är att se till att våld mot kvinnor minskar och att kunskapen om detta ökas. Länderna ska även säkerställa att öka kunskapen om samtycke och man ska göra mer för att förhindra våldtäkter o...

Av Pink Ozzy - Söndag 28 april 11:07

The Villages har byggts upp i Florida och är endast  tillåtet för folk över 55. De festar nästan varje kväll, träffar en varaktig eller tillfällig partner och har kul. På torget spelas det gamla godingar. Öl, drinkar och gonnoré flödar hej vilt.  ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards