Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 9 september 2023

Av Pink Ozzy - 9 september 2023 17:06

Det hela började med att jag köpte en kartong = ca 50 Dubbelnougat. De åkte ner rätt snabbt och jag sedan dess köpt 2 till. Dubbelnougat har alltid varit en favorit hos mig, men nu har det nog gott till överdrift. Jag kan lätt äta 2-4 stycken per dag. Skulle nog kunna äta ännu fler, en är i varje fall liiite rädd om magen. 

Har du provat? De är så otroligt goda. Fundera på att gå till min ICA-handlare och göra upp ett pris kartongvis. Får se om han är intresserad . Men som det är nu har jag svårt att sluta. Jag dör nog Dubbelnougatdöden. 


#dubbelnougat

Av Pink Ozzy - 9 september 2023 10:43

Den förhatliga fastighetstaxeringen är på gång att höjas igen. Konstigt på ett sätt. Det har ju varit lite inflation i fastighetsbranschen så skatten borde ju sänkas. Eller? Jo, egentligen borde den inte finnas eller vara lika för alla. Men den är som vanligt orättvis. 

Den infördes förra gången Borgarna var vid makten. Tyvärr var sedan de röda så flata så de inte ändrade tillbaka den igen. Så orättvisan finns kvar. D v s att man har ett tak på skatten så de stora hus som de rika har inte beskattas av en bråkdel vad småhusen beskattas med eftersom gränsen går vid ca 8-9000. 

Detta gjordes, säger man för att folk skulle kunna bo kvar i t ex skärgården trots låga inkomster. 

Men varför ska allt man äger beskattas? Bil, båt, hus, motorcykel, TV och mycket annat. Själv tycker jag att beskattningen ska utföras som en engångskostnad när man säljer ett hus. Så i stället för att beskattas varje år går en viss procent i skatt när man säljer. Jo, jag vet, vi skatta ca 22% vid en försäljning. Men höj den då till 30% eller vad som nu är vettigt. Mycket av skatten på fastigheterna nu går ju till en massa onödig pappersarbete. Det är kanske minst 1 miljard, Men jag vet inte den exakta siffror. Det skulle hur som helst blir rättvisare. 

Men det verkar ju som om alla partier i riksdagen är så flata att de inte tar bort den. Den ger ju hur som helst inkomster i form av skatt. 


Av Pink Ozzy - 9 september 2023 10:37

I dagens tidning redogör man för de 5 regler man har inom Hells Angels och ska få folk att darra på manschetten. Men jag darrar inte. För det första för att jag inte gjort dom något och för det andra att alla "företag" av ett eller annat slag har regler du förväntas följa. Så det är egentligen inget konstigt. Visst, de kanske är i grövsta laget, men vem har sagt att du ska gå med? Det är ju helt frivilligt. 

Så för min del är dessa 5 regler inget att bråka om. Däremot är ju knarkförsäljning, mord mm  inget vi vill ha i vårt land. Men gäng finns i varje land. Håller man sig bara borta från gängen så gör de dig inget. Resten är polisens sak.

Av Pink Ozzy - 9 september 2023 10:22

Ibland ser man en sån härlig sportsmanship. Ta t ex Mondo och hans gäng i Stavhopp eller Stål och hans diskusgäng. Eller tidigare Wallner. Gamänger och trevliga idrottsmän som hjälper varandra att bli bättre och att bli lugnare på idrottsbanan. 

Men så har vi dessa vidriga typer som jag kallar för Balkanligan. Detta för att det allt som oftast är folk från just Balkan, men förvisso även från andra håll. De som gör allt för att psyka motståndaren och på det sätt får den andre att göra felbeslut.

Ta finalen mellan Djokovic och Shelton. En 36-årig veteran och en 20-årig nykomling där åldermannen behövde ta till alla fulla knep så fort han kunde. Detta är löjligt. Har de inte någon form av överdomare som kan bryta spelet eller vid en granskning i TV efteråt frånta Djokovic guldet? Och det gäller inte bara Djokovic. Det gäller i allra högsta grad även fotboll och ishockey. Handbollen är dock betydligt snabbare och ger direkt ett gult eller rött kort om du gapar mot t ex domare eller mot någon spelare på ett otillbörligt sätt. 

Vi måste få en annan sportskultur där verbal fusk eller fusk med gester ger någon form av kraftiga böter i förhållande till inkomst. Detsamma gäller filmningar i t ex fotboll. Ge straff i efterhand. Det är enda chansen att bli av med dessa avarter. Det gäller också att ge barnen rätt uppfostran i den sport de håller på med. Det ska inte vara ett plus när man tränar in att falla snyggt så domaren tror man är halvdöd. 

Visa lite respekt och sportsmanship mot motståndaren. Sluta upp med fejkade fällningar, skitsnack mm på planen. 

Av Pink Ozzy - 9 september 2023 09:46

Jag har ju fått cancer i magen och innan och om den ger med sig så måste jag vara försiktig med vad och hur jag äter. Men det går bara några veckor så slarvar jag mer och mer innan jag varje gång kommer på mig att tugga mycket väl.
Att gå på toa har också funkat till för 3 dagar sedan. Då frångick kroppen att göra nummer 2. Det har varit tvärstopp förutom allt firande. Detta är en orossymtom eftersom detta återigen kan resultera i tarmvred som i midsommar. Så rädslan blev bara värre och värre. Nu på morgonen var det fjärde morgon som inget hände.
Med så plötsligt händer det. Jag känner det i hela kroppen och magen har vaknat till liv. En enorm nummer 2 kommer sakta ut, mm för mm. Jag bara skriker rakt ut av glädje. Rädslan för tarmvred är undanröjt......för denna gång.
Nu låter det kanske banalt, men det finns en anledning till glädjen. Hade det börjar göra ont igen som senast hade de akut opererat mig för annars hade tunntarmen spruckit och jag hade dött.
Tänk att man kan bli så glad bara av att få skita för första gången på flera dar.

Av Pink Ozzy - 9 september 2023 09:02

Att Turkiet har en ledare som mer eller mindre är en utpressning och smågangster vet ju alla.
Men Turkiet har också löjliga straffsatser.
2 personer har nu dömdes för någon form av krypovalutamygel och stöld av 333 miljoner kronor. De fick 11196 år var att avtjäna i något fängelse. Fast det var ju ett bakslag för åklagaren som krävde 40562 år vardera. Så denne åklagare måste de väl byta ut.

Av Pink Ozzy - 9 september 2023 08:41

Först kommer Tidögängets blondin och pratar om skattesänkning på bensin och diesel och så visar det sig att hon inte vet vad hon pratar om.
Dessutom visar det sig nu att denna "sänkning" på diesel på 1,75 i verkligheten blir en höjning på 15 öre. Men är hon inte för rar? Hon som tror att vi väljare är korkade. Nu visar det sig att hela regeringen inkl SD inte kan räkna.
Är det inte val snart?

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards