Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 10 september 2023

Av Pink Ozzy - 10 september 2023 11:36

Lovade fig att skicka fler tips på områden jag besökt. Så idag håller jagmig i Sverige och Bydalsfjällen, eller Oviksfjällen. Det är så här. Några mi rakt söder o Åre och väster om Östersund ligger Oviksfjällen. I detta fjällmassiv finns en lång dal som kallas Bydalsfjällen. I Bydalsfjällen ingår Fjällhalsen, Bydalen, Höglekardalens semesterby och Höglekardalen. I Bydalen och Höglekardalen finns uthyrning av skidor, cyklar och kanoter.
Personligen föredrar jag Semesterbyn eftersom det oftast är mindre folk och dalen är så smal att du från stugan kan åka genom hela massivets alla backar utom en backe borta i Höglekardalen. Dessutom kan du åka på båda sidor om dalen.
Nu börjar det nära sig jul och är perfekt för barnen . De åker skidor till lunch ochgår sedan till vägen utanför restaurangen. Där kommer tomten med paket ( 1 per barn) som föräldrarna lämnat til receptionen. Sedan gör alla vad de tycker är julafton.
Nästa morgon är det full fart i backen igen. En mer trivsammare julafton får man leta efter. Oftast är det snö på träden .
Et tips är att åka nerför backen vid stugorna och förbi restaurangen, över ån och till nästa lift. När du kliver av tar du höger och håret med skidorna sådär 25 meter. Sen är det nerför ända till Bydalen. Där tar du 2 liftar upp och följer den blågröna backen till Fjällhalsen. Här kan du äta en god lunch eller bara ta en öl eller en kaffe. Sen går färden vidare i en lite knicksig backe til Bydalen. Väl där tar man liften upp och åker åt vänster över några backar och vidare till Högis, som vi säger. Nu är det bara att ta sig över ån och grabba tag i en liten lift som lyfter upp dig några meter till restaurangen. Eftersom det är snälla backar hela vägen passar de också hela familjen. Är man 2 vuxna och några barn är det alltid en vuxen som bör åka först och en sist. Bra ifall något barn ramlar.
Ska du redan upp nu så är det bra att passa på att boka nu. Detsamma gäller nyår. Stugorna i dalen tar lätt slut. Ha det nu så trevligt.

Av Pink Ozzy - 10 september 2023 08:47

Hej alla morgonpigga. Själv är jag aldrig riktig morgonpigg men försöker att gå upp mellan 7,30 och 8.
Läser just om en kille som felopererades i handen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. På något sätt stiftades tummen ihop med fel ben i handen med stora komplikationer. Nu väntar han på tid på Uppsala Akademiska sjukhus. Tid som man tydligen inte har i Uppsala.
Om nu ett sjukhus klantar till det bör inte ett annat sjukhus prioritera en sådan operation för att inte förvärra skadan? Nu går den här mannen med en felopererad hand som tydligen bara blir värre och värre. Så här får det inte gå till inom svensk sjukvård!!!

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards