Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 12 september 2023

Av Pink Ozzy - 12 september 2023 22:18

Nu är den ena Gallupundersökningen avlöser den andra så börjar en del partier få heta fötter. Som alla Ebba.
Först säger hon att hon ska se över fjärrvärmeprisökningen trots att flera matvaror har höjts ännu mer. Sedan menar hon att bidragen till Erdogan ska dras in om han inte lämnar ut den s k turkiska räven. Är hon helt knäpp? Varför skulle Erdogan lämna ut en turkisk medborgare? Sverige har mig veterligen aldrig lämnat ut någon med svenskt medborgarskap.
Det är nu tredje gången på ca en vecka som Busch tycks vara helt opåläst om historien och politiken. Är kanske dags att lära upp henne, eller bara be henne att hålla käft tills hon är påläst.

Av Pink Ozzy - 12 september 2023 21:14

Nu har dom ju kommit med nya alkoholråd som innebär bl a inte mer än 10 små glas vin eller öl i månaden eller 4 glas vid samma tillfälle. Då hetsar göken gastronomen (=matvrak) Edward Blom upp sig igen. Han måste minst ha ett antal viner mm exakta. Eftersom Bloms hjärna tycks vara marinerad i sprit kan jag förklara för Blom att detta endast är råd för dom som är rädda om sina liv. Det är inget tvång. Men eftersom tjockis en Blom inte vill lyssna på dom som forskar i ämnet bör också avstå från sjukhusvård när den dagen kommer. Varför ska sjuksköterskor som äter blodpudding tvingas vända på en tjockis som inte lyssna på råd . Det är ju ingen lag utan bara goda råd.

Av Pink Ozzy - 12 september 2023 12:03

Jag skulle vilja ha era bloggadresser för att kunna dela dom på respektive blogg. Visserligen kommer jag att titta på bloggen först, vilket nog även du gör. Detta för att se att det är trevligt folk som har en blogg av värde. Men jag tycker det vore kul att dela med mig av era bloggadressen.
Välkommen medförslag.

Av Pink Ozzy - 12 september 2023 11:58

Ja det är för sorgligt. Vi har ett terrorist emot oss vilket nu även hår ut över landets idrottsklubbar. De kommer i vinter kontrollera varje åskådare och större väskor förbjudas. Det kommer att bli en riktig cirkus med många åskådare som kommer att missa matchstarten.
Så alla ni trogna besökare och andra, ge er av till hallarna i mycket god tid så du får se matchen från start.
Men det är ju för sorgligt att inte ens idrotten får gå fri från terrorister.
Och vad mig anbelangar gör det inte mig något om han springer in i 100 klubbor eller basebollträn. Ska dan hållas rättegång för sådana. De tillhör inte de vanliga muslimer som vill ha lugn precis som vi.

Av Pink Ozzy - 12 september 2023 11:49

Idag får man maximalt jobba till 69 år. Själv hade jag inte klarat det. Jag gick vid 63, men hade gärna gått ännu tididigare. Nu vid 68 har jag så ont vissa dagar så jag knappt kan gå inomhus och andra dagar går det skapligt att vara ute på tomten en stund. Jag kan vakna och kommer knappt upp ur sängen ned käpp. Jag kan då inte äta frukost med frugan utan sitter i en lutar fåtölj. Det har också inneburit hälften så hög pension som jag egentligen skulle haft.
Så mitt förslag är en rörlig ålder från 60 till 75. De som av sjukvården inte anses kunna jobba ska pensioneras om de vill. Tror de själva och vården att de återhämtas ( t ex efter ett benbrott) inom vettig tid ska sjukskrivas så länge behov föreligger och sedan ska de åter till arbetet. Men psykisk sjukdom, utslitna armar o l ska vara pensionärsberättigande. De behöver ju inte vara lata utan tvärtom ha jobbat haft ihjäl sig. Har sett många fall där folk har haft en förmåga att jobba så intensivt att 90% av de anställda aldrig kommer i närheten av dennes snabbhet. Men så pang rasar dom ihop. Sanningen av psykisk press eller av förslitning.
Så ändra pensionsregler så slipper företagen folk som många gånger inte kommer upp i 50% mot tidigare eller måste sjukskriva, gå på arbetsträning o l som ofta inte leder till något annat än till ännu mer sjukdom.
Så ändra hela systemet så tjänar alla på det. Företagen, den anställde, försäkringskassan , sjukvården och staten. Men det hqr inga politiker tänkt på. Jag har jobbat både på verkstan och kontor och har sett verkligheten. Verkstan gör att du slits fysisk och psykisk och kontoret likadant. Många sitter på dåliga stolarna bord och har kanske dessutom en idiot till chef. Då är det bättre att man säger upp sig och stannar hemma.
SKÖT OM DIG.

Av Pink Ozzy - 12 september 2023 09:47

Gruppen "Återställ våtmarker" bör nog skaffa sig en sysselsättning i s f att trakassera vanligt folk. Att sätta sig på Essingeleden är nog bland det mest idiotiska man kan göra. Då tänker jag inte bara på på alla barnfamiljer som stressar till arbetet för att få dan att fungera utan också den stora risk de utsätter sig själv och andra i trafiken. Det räcker nästan med en blinkning innan man kör in i fordonet framför. Det kan också vara så att någon trafikant blir så irriterad så han kliver ut och slår ihjäl nån av er eller inte ens kliver ut utanför kör över dom. Förr eller senare kommer det att hända. Tar ni ansvar för dom överkörda? Jag tror inte försäkringsbolaget lär ge er eller era efterlevande några pengar. Och vad ska det stå på er gravsten i s f? " Ytterligare en idiot som försökte rädda våtmarker genom att hindra trafiken med klister".
Nej, titta på Fallin down. Den får er kanske att tänka efter vad en man kan göra som blir lite FÖR stressad....

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards