Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2009

Av Pink Ozzy - 8 oktober 2009 10:16

Sökte för ett tag sedan ett arbete och fick idag reda på resultatet.

1000 sökte, lite drygt till och med

250 fick komma på en 5 minuters intervju

30-50 kommer att anställas

Då är det inte så lätt att få ett nytt jobb. Men jag sitter ju inte i sjön precis. Jag söker de jobb jag tror jag skulle kunna trivas med och hugger inte på allt som rör sig. Skulle kunna söka 100 jobb i månaden. Resultatet skulle dock bli ett rungande nej och jag skulle gräva ner mig. Men som i detta fall när 1000 söker ett fåtal jobb så har jag inte särskild ont av det. Hade jag fått det hade jag visserligen blivit glad för det, men det är väl bara att ta nya tag.

Det vänder förr eller senare.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 oktober 2009 16:24

Nu har jag vänt på trädgårdslandet. Den som ite tror mig kan komma hit och se hur jag försöker röra mig. Ryggen och armarna är slut för dagen. Det blir viloläge resten av dagen. Men så är det varje år. Jag får väl skylla mig själv som håller på som jag gör. Det finns ju gräsfrö att köpa om man vill...

ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 oktober 2009 10:34

Jag har nu lagt upp en gästbok på blogen och vore tacksam om alla läsare skriver in sig där. Lite kul för mig att se hur det växer och gärna även en kommentar över vad du tycker om min blogg. Tack på förhand.

Av Pink Ozzy - 7 oktober 2009 10:07

Har ni märkt att alla kanaler med "självaktning" har minst ett matprogram? Problemet är att hitta nya koncept. Det senaste programmet i raden är "Mat-Tina"´s cookalong. Ett annat är programmet med Per Morberg. Två program som inte gör annat än ökar min stressfaktor. OK, vardagsmat för stressade föräldrar som lagar makaroner och korv tillagas väl oftast under stress, men den mat man visar upp i TV är ju inte det och bör således tillagas med lugn, ro och omtanke.

Enligt mig så bör lite "finare" mat lagas i lugn och ro, gärna med ett glas vin bredvid. Även rät musik är OK. Men att som Morberg och Tina fara runt i värsta tävlingshetsen gör att man numera snabbt byter kanal.

För det finns betydligt bättre matprogram. Ta t ex Paulo Robertos och Hagströms matprogram ( även det från italien ). De inger ett lugn samtidigt som man får reda på lite mer om mat och kultur i dessa länder. Helt underbart att luta sig tillbaka och bara njuta.

Ja, sen ska vi kanske inte glömma ett program som handlar om mat, men kanske inte riktigt är av samma typ som ovanstående. Då tänker jag på Matakuten. Ett program som inte bara ruskar om i skolköken, utan borde ävem beröra oss tittare och se över vår egen matlagning. 

Själv ska jag denna vecka laga et helt gäng kåldolmar som jag sedan delvis fryser in. Skulle aldrig falla mig in att köpa färdigtillverkade, frysta kåldolmar med alla e-koder de innehåller. Dessutom är det riktigt roligt att göra både kåldolmar och de besläktade rulladerna som man kan tillverka med t ex lövbiff och en rad olika innehåll.


Av Pink Ozzy - 6 oktober 2009 20:32

Jag har under nästan 30 år parkerat på skolgården när jag ska bada i badhuset. Visserligen står det en skylt att det är förbjuden infart 6-18, men eftersom jag aldrig sett några barn där så har det hänt att jag ställ mig där strax efter 17 ibland. Förra tisdagen satt det dock en lapp på rutan. Inga böter, bara en uppmaning från skolans rektor att jag ska parkera någon annanstans eftersom det pågår aktiviteter där fram till klockan 18. Den enda aktiviteten jag sett under alla år är smygrökande ungdomar, lärare och städpersonal. Senda kan man ju fråga sig vad man håller på med. Här anser man mig vara en stor trafikfara, fast jag aldrig sett en unge springa där efter 17. Samtidigt har man bytt golv i duschutrymmen med en sorts klinkers som borde vara förbjudna. De är så hala att man har träningsvärk i ljumskarna i 2 dar efter varje bad för att man spänner sig så när man går på plattorna. Undrar hur många ungar som har gjort illa sig sen dom satte in dessa. Dessutom tar man mat från en annan ort till skolans matsal, som troligen är fullproppat med E-koder och uppvärmd flera gånger. Därutöver har en lärare under flera år utnyttjat en elev sexuellt, trots att samtal med rektorn förekommit. En rektor som bloggar om att han dricker frisk på helgerna.

Jag älskar skolan. Den är så motsägelsefull, så totalt frånvarande från verkligheten. Det måste vara synd om dagens ungar. Men det är ju enklare och billigare att sätta en lapp på rutan. Då har man ju en gatuskylt att luta sig emot....

Av Pink Ozzy - 6 oktober 2009 20:31

ROD STEWART - You're In My Heart


I didn't know what day it was

when you walked into the room

I said hello unnoticed

You said goodbye too soon


Breezing through the clientele

spinning  yarns that were so lyrical

I really must confess right here

the attraction was purely physical


I took all those habits of yours

That  in the beginning were hard to accept

Your fashion sense, Beardsley prints

I put down to experience


The big bosomed lady with the Dutch accent

who tried to change my point of view

Her ad lib lines were well rehearsed

but my heart cried out for you


Chorus:


You're in my heart, you're in my soul

You'll be my breath should I grow old

You are my lover, you're my best friend

You're in my soul


My love for you is immeasurable

My respect for you immense

You're ageless, timeless, lace and fineness

You're beauty and elegance


You're a rhapsody, a comedy

You're a symphony and a play

You're every love song ever written

But honey what do you see in me


[Chorus]


You're an essay in glamour

Please pardon the grammar

but you're every schoolboy's dream

You're Celtic, United, but baby I've decided

You're the best team I've ever seen


And there have been many affairs

Many times I've thought to leave

But I bite my lip and turn around

'cause you're the warmest thing I've ever found


[Chorus]

Av Pink Ozzy - 5 oktober 2009 10:58

Nu har jag lagt ut länkar på min blogg igen.

Om du vill att jag tar bort din länk

eller lägger till din så skicka mig en kommentar.

Av Pink Ozzy - 5 oktober 2009 10:48

Såg ett ruggigt TV-program igår. Såg bara sista halvtimmen eftersom det var ett annat program i en annan kanal först. Men den halvtimmen räckte. Det handlade om utländska tjejer som är uppvuxna i Sverige men har stofiler till familj och släktingar. En kille respektive en tjej var homos, vilket resulterade i att killen var tvungen att skaffa sig hemlig identitet. Tjejen var utfryst av bl a sin så kallade pappa som bara pratade om heder och skam. Enligt honom var hon mindre värd än ett djur. Hur fan kan man överhuvudtaget säga så om sitt eget barn?

Visst, jag kan förstå en del äldres frustration ifall något barn blir bög eller flata, men so what? Det är väl bara att acceptera och önska dom lycka till. Men nejdå, då var det en skam och gubben fick inte sitta vid samma bord på caféet o s v.

Men då är det väl inte fel på tjejen och killen, då är det ju fel i huvudet på alla dessa stifiler till gubbar och hela deras världsbild. De anser detta onormalt och visst. Jag har också ibland tyckt om både det ena och andra, men har med åren ställt mig frågan var gränsen för ”normalt” går.

Och den erfarenhet jag har av homofiler är att de i regel är mycket trevliga och vänliga. Så jag har inga problem med dom. Träffade förresten en på Rhodos som jag pratade med till och från i baren. Han var från Danmark. En kul typ att prata med. Vad han sen gör i slafen med sin man skiter jag i.

Bögar har som sagt inget större problem med, men de som pratar om heder och skam i ovanstående sammanhang skulle aldrig få rätt att finnas i vårt land. De är potentionella mördrare.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se